想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 makdoudou 於 21-10-2009 22:26 發表
我以前一向d m都唔準, 睇咗3個月中醫, 頭2個月cycle係28,29 days, 而家第3個cycle day 45都未有m嚟. check 綠d又白雪雪. 近呢2日有尾龍骨痛,m痛蹟象.
而家好confuse,都唔知係d cycle又開始亂,定係bingo咗未check到. ...
有d人谷m的感覺同bingo感覺差唔多, 有無check幾時排卵或day幾多分泌?

大宅

我今個cycle day 10-17都有check紅d,不過只有粉紅色. 我有理冇理 day 13 & day 15照do do.
去到day 33-38突然好多白帶, 真至前日就有好似m痛嘅痛 (比m痛仲要痛). check綠d又冇紅色,m又未嚟, 所以都唔知究竟係點....

大宅

大宅

祝bingo

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 makdoudou 於 09-10-21 23:25 發表
我今個cycle day 10-17都有check紅d,不過只有粉紅色. 我有理冇理 day 13 & day 15照do do.
去到day 33-38突然好多白帶, 真至前日就有好似m痛嘅痛 (比m痛仲要痛). check綠d又冇紅色,m又未嚟, 所以都唔知究竟 ...

你cycle 幾多日 ? 會唔會day 33-38其中1 日先係排卵, 呢幾日有無再排卵條呀 ?

男爵府

原帖由 makdoudou 於 21-10-2009 23:25 發表
去到day 33-38突然好多白帶, 真至前日就有好似m痛嘅痛 (比m痛仲要痛). check綠d又冇紅色,m又未嚟, 所以都唔知究竟 ...

day17之後仲有無check紅d? 平時cycle幾天?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我睇過資料話一個鐘之後既結果係唔再準架啦, 但唔知係咪真.

大宅

gkk & miffymiffy,

未睇中醫前, 我cycle 係 好唔定, 有時29days, 有時45days都試過.
睇咗中醫4個月, 由睇佢第一個月開始, cycle好似正常番,係28 days & 29 days. 而家應該係第3個cycle, 45 days仲未嚟m. check唔到任何野.
見頭2個cycle d m都準,所以都只係day10-17 有check 紅d (有少少淺粉紅). 而白帶多果幾日,睇中醫都有講比ec知遲m,佢有開多d藥比我(即day33-38,都check過紅d&綠d,初初紅d都只有好淺好淺粉紅,之後又冇).
想問問,一般情況下,係咪d m遲嚟已經check到bingo架啦?
睇嚟我都係等m到多... 但食咗2星期遲m藥,m小姐都未嚟....點攪...?!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 makdoudou 於 09-10-22 07:00 發表
gkk & miffymiffy,

未睇中醫前, 我cycle 係 好唔定, 有時29days, 有時45days都試過.
睇咗中醫4個月, 由睇佢第一個月開始, cycle好似正常番,係28 days & 29 days. 而家應該係第3個cycle, 45 days仲未嚟m. check唔到 ...

咁你 d 17 後仲有無check 排卵條 ? 你話係 d 33-38多分泌, 有可能呢段時間其中1日先係排卵. 咁你就可能要 d 47 - d53 左右先黎 m .

你係 d 33-38 有無dodo過 呀

男爵府

原帖由 bosch 於 22-10-2009 01:23 發表
我睇過資料話一個鐘之後既結果係唔再準架啦, 但唔知係咪真.

yes

大宅

好媽媽勳章

原帖由 gkk 於 09-10-23 01:04 發表

yes

唔...咁即係因為放耐咗...
未必係bingo.....

首頁

尾頁

跳至