單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我終於識眼瞓啦 !

好嘢 ! 我終於識眼瞓啦 , 依家去覺豬先, 聽日再覆其他留言啦 ~

大家都早點睡吧 !

快樂時 要快樂,等到落幕人盡寥落,
醉下來 休醒覺,美夢如酒醉了後更寂寞。

瑪瑙宮

環保接龍勳章

原帖由 pooth 於 09-12-8 00:14 發表

唔怕話你知, 佢一值都想享齊人之福, 他說若然不是我迫他做決定, 不會弄到今時今日的地步! 我問他若然是我出去搵過第二個, 他可以接受嗎 ? 他說impossible. 一定要離婚. 我沒話可說, 只希望自己不要再記掛佢, 盡快 ...

佢咁答你,只係想張個責任推比你囉,你問佢嗰個答案就係佢想做"就真",咪鬼信佢添噃

等待驗證會員

原帖由 pooth 於 09-12-8 00:20 發表
好嘢 ! 我終於識眼瞓啦 , 依家去覺豬先, 聽日再覆其他留言啦 ~

大家都早點睡吧 !

...

pooth,
我鍾意個公仔wow,好q呀!

講番正題先,我個件極品,初時都係想兩邊走,由於我要佢選擇,最後咪又係走咗,講真,佢店會放得低個女人呀!佢都係同人講話係我迫走佢,唔知佢哋d男人係唔係有本天書教佢哋如何應付舊愛呢!

大宅

回覆 23# veronica0731 的文章

係呀, 佢地梗係想兩面都相安無事啦 . 個個男人都好鬼無guts, 希望是但一邊同佢講放棄,之後就天下太平,扮到好似自己好慘咁 叫佢地d衰男人去死啦 我都覺得一定要佢地自己choose, 齊人之褔? no way!!!!!!!!

大宅

原帖由 meichi 於 09-12-6 09:21 發表

唔好再去關心佢地既近況同幻想佢地既生活...
知得愈多痛得愈深!
你放過自己啦!

Meichi:
我沒有幻想他們的生活如何 ? 以前真係好想知道, 依家我選擇避得就避,知少d 個人會開心d, 可是他回來時卻會說他們點點。

激屎人啦 ! 依家佢回家睇囝囝, 我就會閃左出街, 不願跟他講半句。

大宅

原帖由 Fattymom 於 09-12-7 12:15 發表
pooth,

不要再想他們,人在做,天在看!!! 他不愛妳,但是妳的孩子愛妳! 自己愛多些自己吧! 放手,take a deep breath 跟住大步向前行! 不應再回頭望了. 快樂及否在於妳的選擇, 我們一定支持妳!!!! ...

Fattymom,
廿幾年感情要一下子拋諸腦後, 實不容易, pooth 是一個有情有義的人,
現在唯有受住痛苦的煎熬先。

幾年後回頭再望可能會覺得不是什麼一回事, 但依家最重要是盡快步出
死胡同。

別墅

嘩!!
咁多位超級媽媽, 昨晚咁夜唔瞓, 好利害,

我最冇用, 昨天上午送完女女返學就再瞓過, 到11:00才起身, 晚上8:00就同女女去睡, 自已有点廢, 開始唔知自已做咩, 見工后未有回音.....有点擔心

我c6走了之后冇电話來過, 冇出現過, 連女女佢都不見, 真好似死左, 我個心都好似死左, 可借還有個女, 所以点做廢人, 這個時候真有d難度, 唔知点講d男人.....冇情.....

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

各位, 我卒之明白啲男大點解成日講話係人迫佢

各位,

唔知大家有無發覺, 通常啲死佬都係扮到比人迫, 之後就大條道理鬆人, 之後就唔會再負擔妳同小朋友嘅生活, 之後就人間蒸發, 縱然有時會反來睇仔, 亦唔會比錢, 總之唔會比, 但無論條死佬點對妳, 妳都會死心卜命同佢湊仔, 久而久之, 妳會覺得好"笨", 同時好唔想比條死佬反來分享個仔的成長喜悅, 假如妳唔比呀仔見佢, 佢就會係人前說妳不是,唔係人, 唔比佢見仔, 又或者會買大量玩具比個仔, 勁"冧"個仔, 通常呀仔都會覺得邊個買野比佢就係好人, 但買野啲錢又遠遠比唔上我地出左啲家用, 我地好氣頂, 但係次次呀仔都勁冧死佬, 之後, 我地就好似比人按著打, 唔可以還手, 仲要死死地氣湊仔, 人地就風流快活, 我地就省吃慳用, 呀仔又好小會明白, 除非妳同死佬鬥買野比個仔, 但又永遠鬥佢唔過, 除非妳唔洗比家用, 唔洗供樓, 又或者唔洗做, 我想係里道同大家講,比人按著打, 又點可以釋懷呢.
最慘係, 就算條死佬一個仙都唔比, 妳都會死心卜命同佢湊仔, 因為無論點, 妳都唔會擺自己個仔上台, 於是同自已講, 我唔係幫佢湊仔, 係幫自己湊遮, 唉.... 最衰仲係要個仔愈大愈似佢, 有時就算個仔做錯野, 都唔錦駡, 因為妳嚇得罪個仔, 個仔會嬲左妳, 而死佬呢, 假如妳教得個仔好, 咪好羅... 假如唔好, 妳又驚佢會用此籍口同妳搶仔.....

哎.... 好矛盾呢, 唔知點算呢.... 有時都有一絲衝動想走佬呢, 但無"吉屎"呢, .... 唯有死死地繼續返工, 繼續湊仔lu.....

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

休息多D喇.....
原帖由 pooth 於 09-12-8 00:20 發表

大家都早點睡吧 !

...
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

瑪瑙宮

係呀,想當日佢同個所謂MODEL喺出面依依泣泣,又去酒店開房影相,到佢話要離婚,走咗去又返番嚟,又走咗去.....我覺得我已比夠機會佢喇,唔可以再比,佢就話我迫佢離婚,好啦...佢話咩咪咩囉,男人老狗鍾意扮受害者咪由佢扮囉!
原帖由 catfitfit 於 09-12-8 11:30 發表
各位,

唔知大家有無發覺, 通常啲死佬都係扮到比人迫, 之後就大條道理鬆人, 之後就唔會再負擔妳同小朋友嘅生活, 之後就人間蒸發, 縱然有時會反來睇仔, 亦唔會比錢, 總之唔會比, 但無論條死佬點對妳, 妳都會死心卜命 ...

大宅

原帖由 ChammyMAMA 於 09-12-8 14:14 發表
係呀,想當日佢同個所謂MODEL喺出面依依泣泣,又去酒店開房影相,到佢話要離婚,走咗去又返番嚟,又走咗去.....我覺得我已比夠機會佢喇,唔可以再比,佢就話我迫佢離婚,好啦...佢話咩咪咩囉,男人老狗鍾意扮受害者咪由佢扮囉 ...

睇見你個賤男而家扮深情個款夠想死啦!

大宅

原帖由 pooth 於 09-12-8 09:30 發表

Meichi:
我沒有幻想他們的生活如何 ? 以前真係好想知道, 依家我選擇避得就避,知少d 個人會開心d, 可是他回來時卻會說他們點點。

激屎人啦 ! 依家佢回家睇囝囝, 我就會閃左出街, 不願跟他講半句。 ...

咁證明你有進步啦~
加油!

大宅

美塋:
時好時壞的情緒真是好辛苦, 我真係好想來個了斷,再咁拖拖拉拉落去, 我實比佢折譍至死 !

大宅

loneyfox:
人之所以稱為人是因為人可以控制自己的情慾,若然自己也控制不了, 咁同禽獸有咩分別?
做錯了就要認, 何必把責任推給人家呢 ?

我知我一定可以企起身, 一定不會就咁沉下去的。

大宅

Wayso:
到現時為止,他是我一生最恨的人, 也是我一生為他付出最多的人。
我清楚知道完整的家庭已冇望啦 ! 就算他肯回轉, 我也不能接受他, 依家反而要孩子們學習如何面對變了單親家庭。我會與他們一起走出幽暗的深淵。

到現時為止他仍說他出外攪婚外情是因為我,他的錯是我導致的, 一值以來連一句 "對不起" 也沒說過。我非常失望!

大宅

Veronica 0731
我隻c6 到依家仲收得好密, 無咩人知佢同我分左居, 佢仲同人講佢日日趕回家教孩子做功課。佢同孩子講佢跟媽媽分開不是因為那女人, 是因為同媽媽唔夾喎 , 簡直不知所謂 ! 相處左 23 年, 依家先話唔夾,
夠膽做又唔敢認, 算咩男人?

呢束花喜歡嗎 ?

大宅

美塋,
我都想可以一覺瞓到大天光, 可惜個腦總是不由自主地諗................
個 c 6 打唔打返來又有咩分別 ? 我依家索性連電話都唔聽, 如果可以我呢世都唔想見佢, 可惜我2 個囝囝要靠佢養。

大宅

Catfitfit:
我隻c6 就是蝦我錫 2 個仔, 他知我唔會放棄2 個仔, 他竟拿他們來跟我作交換條件, 那刻我真是心如刀割 ! 依家佢講咩我都唔會合信,因為我被他騙得 很怕!

大宅

ChammyMAMA,
我真是犯賤呀 ! 有得食唔食, 有得瞓唔瞓。你估我唔想瞓咩 ? 但真係唔想再靠安眠藥啦 !
我要靠自己。

謝謝妳啊 !

瑪瑙宮

每個人都有企埋起嘅原動力,想多D個寶貝,嗰D廢柴男人唔好再諗,寶貝就係你嘅一切,就好快企埋起身,無事架喇,有咩想做就去做,根本唔洗理埋D無謂人,無謂嘢!!
原帖由 pooth 於 09-12-8 18:22 發表
ChammyMAMA,
我真是犯賤呀 ! 有得食唔食, 有得瞓唔瞓。你估我唔想瞓咩 ? 但真係唔想再靠安眠藥啦 !
我要靠自己。
謝謝妳啊 !

首頁

尾頁

跳至