自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

搽左佢唔化妝得唔得??

男爵府

有無幾隻色.....定.......得一隻色咋???

大宅

我都想買一支嚟試下!thanks!

大宅

請問係唔係當潤膚霜用,早晚都可搽...

伯爵府

我都有用bb cream, 覺得有粉底功較遮多, 但就唔同意可以做晚霜, 因為初期唔知道, 以為唔洗落妝, 點知攪到條面巾變晒色 仲有就係顏色好白, 真係用一粒綠豆咁多就可以塗晒成塊面, 不過就好白, 如果平時無化妝就會好唔自然, 我都係後來加左姻脂至好d咋, 講電話又黐晒d粉上去個screen度 仲要晚晚落妝架

大宅

there are many different brands of BB cream from Korea in mannings, is this brand the best?? no discount at this moment wor!!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

用左 BB cream 後,雖唔雖要再用粉底
愛 我 就 別 傷 害 我

伯爵府

用 BB cream 之前要用 day cream 嗎??

原帖由 kitwong 於 09-12-16 01:47 發表
用左 BB cream 後,雖唔雖要再用粉底
凡勞苦擔重擔的人,
可以到我這裡來,
我就使你們得安息。

太 11:28

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

自從用過MISSHA BB CREAM, 用後起粒粒及膚色黑左 都唔敢再用有關BB CREAM 既野 lu...

子爵府

好媽媽勳章

[quote]原帖由 gigi1020 於 09-12-16 10:36 發表
自從用過MISSHA BB CREAM, 用後起粒粒及膚色黑左 都唔敢再用有關BB CREAM 既野 lu... [/quote
吓........仲諗住去買枝嚟用下.咁........仲買唔買好呢???

男爵府

原帖由 gigi1020 於 09-12-16 10:36 發表
自從用過MISSHA BB CREAM, 用後起粒粒及膚色黑左 都唔敢再用有關BB CREAM 既野 lu...

我都係用MISSHA BB Cream.......不過就無問題喎........用咗真係靚好多........唔用就唔想見人囉.

用咗BB cream係要加上乾粉架........唔係.......會好痴塵同塊面笠笠令.........唔好睇........再加小小"煙"脂.......就更好.

洋房

我就朝早攪掂細B,之後搽Toner, lotion..再搽BBcream..之後用粉餅定粧.幾分鐘就ok! 夜晚放工落粧.用咗dr.mek一個禮拜,皮膚真係好咗.

原帖由 s.y.lau 於 09-12-15 20:44 發表
請問係唔係當潤膚霜用,早晚都可搽...

大宅

霖霖豬嘅問題 - 係唔係比BB用架, 真係 , 不過未用之前都唔知乜係bb cream. 現在用開就日日都要用, 唔用好似無查cream 化妝咁.

男爵府

今天搽了,亞仔話:Mami你塊面滑左wor

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

咁好work喎
原帖由 topfish 於 09-12-17 14:30 發表
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

別墅

我睇左呢個post, 見你地話好, 今日都靜雞雞走去萬寧買左Mr mek. 得一隻色. 即刻用左一次, very good. 可能好夾我膚色.
因為之前見好多人話moggie好, 做特價都買左枝, 但搽左覺得有少少笠, 而且隻色比較深色, 我搽左唔靚, 所以只用了一次就無用

珍珠宮

原帖由 topfish 於 09-12-17 02:30 PM 發表

妳用得好Work 喎!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

子爵府

醒目開學勳章

[quote]原帖由 smallvv12 於 09-12-19 02:47 發表
我睇左呢個post, 見你地話好, 今日都靜雞雞走去萬寧買左Mr mek. 得一隻色. 即刻用左一次, very good. 可能好夾我膚色.
因為之前見好多人話moggie好, 做特價都買左枝, 但搽左覺得有少少笠, 而且隻色比較深色, 我搽左 ... [/quot
咁你搽左bb cream之後仲要唔要撲乾粉或其他?

大宅

油性皮膚啱唔啱用?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

頭先買左la

首頁

尾頁

跳至