自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

仲要叫人地manager出嚟見佢!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 muicc 於 10-2-3 00:40 發表
如我係manager, 我一定出去見下, 人一世物一世, 極品唔係時時有。

子爵府

好媽媽勳章

可能我學識低,對佢d英文真係甘拜下風

不要五十步笑一百步;不要看見人地眼中既刺而忘記了自己眼中的樑木;做人要對得住自己~

侯爵府

畀面勳章

我都想見識下.....

原帖由 牛精仔 於 10-2-3 00:44 發表
如我係manager, 我一定出去見下, 人一世物一世, 極品唔係時時有。

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 muicc 於 10-2-3 00:40 發表
講開d人郁d就叫人地manager出黎投訴, 我諗起一個女人 !

幾年前, 有個女人打電話黎我公司發難, 話要叫我上司聽電話投訴我。

咁我梗係立即transfer 條line比我上司啦, 點知唔夠15秒, 我上司彈返條line比我....

個女人就嘈: 你宜家玩野呀 ! 叫個鬼佬黎聽電話, 我唔知佢講咩wor !

我就話: 你要同我上司傾吖嘛 ! 我公司所有大過我全部都係鬼佬, even 我下面細果2個都唔識中文。 你要投訴我, 唔通仲要我同你做埋翻譯呀 ?!

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

重想用人地公司電腦check e-mail,人地唔比,重要鬧人!

原帖由 miffy998 於 10-2-2 23:42 發表
焯 e-mail = check e-mail???
人人常歡笑 不要眼淚掉

琥珀宮

原帖由 wendy614 於 10-2-3 01:19 發表
咁之後佢點? 死死氣發難收線?
佢仲話要寫信投訴....我讀埋地址fax number佢聽, 不過加返一句, 如你寫中文信, 全公司都係我一個識睇架ja...

佢死死地氣收線, 之後亦冇收到佢封信。

唔識英文唔緊要, 中國人唔需要一定要識英文, 但投訴之前, 唔該check清楚人地公司background先, 唔好係又吠唔係又吠, 我唔係customer service, 亦不是政府部門, 唔係sell service 比你鬧的

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 muicc 於 10-2-2 23:11 發表
resume????英式???笑破肚皮

ship ping 卡

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 miffy998 於 10-2-2 23:42 發表
焯 e-mail = check e-mail???

經典

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

其實都唔係淨係英文,時下年青人d懶音,就算係粵語,都聽到你想死!

禁止發言

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

左邊主持仲有問對方: 收咩呀........皮? (笑 c 我)

侯爵府

好媽媽勳章

笑c 咗.......
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 nc2000 於 10-2-3 00:02 發表
我好明白佢點解佢揾工經驗咁豐富, 佢應該會揾到退休 人地成世人打工 , 佢成世人揾工 因為佢既美式外語要去要阿凡逹星球應該會溝通到

...

如果佢 d 性格唔改. 相信好難做到長工.

珍珠宮

醒目開學勳章

係未專登玩下笑下架

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

我估時下年青人有這種態度、心態已是好普遍。看看下,看得多自然見慣不怪。這女子不是个別單一的,反而可能是代表了宜家普遍年青人的做人態度。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 牛精仔 於 10-2-3 00:04 發表
查實...咩節目黎架....左面2個主持忍笑忍得好辛苦...右邊果個竟然全程可以keep住唔笑, 真係勁 !

p.s. 我要我b學好d英文...唔可以好似呢個女子咁, 比人笑大個口....英式re-soom...救命...真係丟架到...如講哂中文, ...
右邊果個,無記錯應該係johnny,響有線做緊主持,佢無番兩度,點做星爺d戲?!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 hlbaby2004 於 10-2-3 01:25 發表
重想用人地公司電腦check e-mail,人地唔比,重要鬧人!

宜家好多人見工都係咁架... 啲 CV 呀、Cert 呀咁... 全部放晒上裝,見工前唔會 print 出唻架,空手空腳咁唻,大安志意你 office 有電腦俾佢上網,仲要幫佢 print 埋添架... 哩啲人真係見唔少呀~~~

大宅

畀面勳章

聽佢把聲, 應該唔會太細, 點解會咁野蠻及"公主" 要人地 "就" 晒佢+有錯唔認, 我一定"趕"佢走

首頁

尾頁

跳至