跳至

首頁
12345...52

尾頁

民房

報到!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 py84ko 於 10-2-26 01:00 發表
我 upload 去我個 blog or facebook, 然後再 download 番出嚟就 size 會細啲, 咁咪可以合乎 baby kingdom 上傳相片要求囉! 佢有得用 mouse 拉來拉去張相木可以任意裁放大細的.

...

我都係咁, 張相得番13.7kb, 不過show出黎都係咁細, 唔知點解...你張相幾大size, 有咩setting要改架?

男爵府

原帖由 siucandy 於 10-2-26 01:38 發表
我睇過咁多bb既Studio相,其實真係分別唔大架,我就同仔仔去Studio123度影,果度都幾ok,有姐姐幫手氹bb笑,服務幾好,埋單要晒d相$700有找,5個造型,講真我地bb宜家得8個月人仔,肯笑下俾你影相都真係俾面你啦,所以我諗住上 ...

我都覺得studio123比babyq好少少, 因為多左一個姐姐氹bb笑, 會多d表情同家庭相既post好d, babyq始終一個人好難控制晒. 不過要個我地bb仲係細, 唔會有太多表情, 我都plan左佢一歲再去影過, 仲諗緊邊間好.

大宅

睇嚟我同你都係夜鬼喎,咁「早」都仲响度留言,哈哈!

係啦!真係想問吓佢D嘢其實幾耐、又或者有冇消毒吓洗吓咁,不過又唔好意思問……佢地排到D schedule咁密,其實我好懷疑有冇時間真係抹吓同消毒吓d道具,d cushion/公仔嗰d望落去都灰灰地,bb久唔久就食手指真係一路影一路有d擔心架,好彩冇事咋,有事我c6一定以後唔俾我同bb去影相呀!

係呢,影過其他studio嘅媽咪,其餘嗰d studio嘅清潔情況係咪都係咁上下架咋?

原帖由 thousandbear 於 10-2-26 03:04 AM 發表
其實我都有 d 同感, 係 baby Q 影相, 攝影師坐在地下中間影, d 玩具又冇消毒下先比 bb, 我返來都警囡囡又肚仔痛.....bb 會成日周身郁唔定,對眼仔就掛住玩玩具,我地兩大人就要不停叫 bb "呢度呢度" "哈佬" d 相都不是 ...

男爵府

原帖由 koyuki 於 10-2-26 10:50 發表
睇嚟我同你都係夜鬼喎,咁「早」都仲响度留言,哈哈!

係啦!真係想問吓佢D嘢其實幾耐、又或者有冇消毒吓洗吓咁,不過又唔好意思問……佢地排到D schedule咁密,其實我好懷疑有冇時間真係抹吓同消毒吓d道具,d cushion/公仔嗰d望 ...

其實真係唔知有無消毒架, 間間都好似差唔多咁, 唯有自己成日都同佢抹手仔, 我上次都自己帶左個玩具俾佢咬.

大宅

想吓有用HUGGIES學習褲嘅MAMA,你地多唔多時候漏BUBU同尿呀?我發覺成日漏嘅!成日都發現PATPAT後面側少少個位件衫濕哂!我尋日諗,係咪我貼得唔夠埋鬆鬆地,所以漏尿呢,咁我貼埋D啦,點知又係發現件衫濕咗! 之前試過食奶痾嘅BUBU仲大鑊,搞到週圍都係!!但係我用返佢嘅尿片就OK喎!係咪有咩技巧去包架?激C!理論上學習褲唔係應該仲穩陣架咩???

大宅

好媽媽勳章

我都係同bb狂抺手,見到佢食玩具就阻止佢,唔好話d玩具,d衫我都唔信佢地次次都洗,不過著一陣黎影相,唯有睇實d唔好比佢食衫衫囉......

原帖由 carka 於 10-2-26 11:07 發表

其實真係唔知有無消毒架, 間間都好似差唔多咁, 唯有自己成日都同佢抹手仔, 我上次都自己帶左個玩具俾佢咬.
仔仔在3/6/09出世喇...

facebook:www.facebook.com/candyliu1218

大宅

好媽媽勳章

原來今日至10/3吉之島有bb展,但今次無咩野啱買,不過用其他牌子尿片袋可以係pampers可以換3片尿片,有時間去睇下先.....

http://www.juscocityhk.com/forju ... n/poster/baby10.PDF
仔仔在3/6/09出世喇...

facebook:www.facebook.com/candyliu1218

大宅

kaydenbb,

輯相都影得幾好呀...尤其鐘意d全家幅, 好sweet!!

"好有Venture feel"...好吸引喎...如果真係有venture級數, 咁這個價錢就唔算貴喇!! 我朋友去venture要$20000落樓呀!!

張poster係點架!? 有無d加左effect的相片可以睇下呀!? 我都有興趣影喎!!

男爵府

原帖由 koyuki 於 10-2-26 11:10 發表
想吓有用HUGGIES學習褲嘅MAMA,你地多唔多時候漏BUBU同尿呀?我發覺成日漏嘅!成日都發現PATPAT後面側少少個位件衫濕哂!我尋日諗,係咪我貼得唔夠埋鬆鬆地,所以漏尿呢,咁我貼埋D啦,點知又係發現件衫濕咗! 之前試過食奶痾 ...

其實幾時用HUGGIES學習褲, 我之前換左好多都唔知幾時用好, 宜家都係用緊片片咋.

男爵府

原帖由 小龍女BB 於 10-2-26 11:47 發表
kaydenbb,

輯相都影得幾好呀...尤其鐘意d全家幅, 好sweet!!

"好有Venture feel"...好吸引喎...如果真係有venture級數, 咁這個價錢就唔算貴喇!! 我朋友去venture要$20000落樓呀!!

張poster係點架!? 有無d加左effec ...

我都有興趣睇下, 因為諗緊一歲去影, 唔想再著太多扮野衫, 想影下"venture feel"既相.

男爵府

有無人可以教我點整大張相, 點整都咁細, 要咩spec架?

男爵府

聽日第一次去bbcare 同逸言b上playgroup, 唔知好唔好玩架呢? 好期待...

伯爵府

細老D肚痾好番啦, 琴日同今日D便便都軟綿綿好靚, 不過痾咗幾日, 大腿D肉軟晒, 臉尖晒 ........

伯爵府

我都想去影, 但仲末未book, babyQ好似9個月前影有特價? 唔知Studio123有無呢? 有無媽咪2間都有影比D意見, 如價錢, 造型, 影幾小時間, 服務, overall ........等等.

原帖由 carka 於 10-2-26 10:29 AM 發表

我都覺得studio123比babyq好少少, 因為多左一個姐姐氹bb笑, 會多d表情同家庭相既post好d, babyq始終一個人好難控制晒. 不過要個我地bb仲係細, 唔會有太多表情, 我都plan左佢一歲再去影過, 仲諗緊邊間好. ...

伯爵府

琴日細老食咗7安幾奶都唔夠飽, 大喊, 不過佢only張開大口, 無聲30秒以上, 全個面紅晒, 叫佢幾次都無喊出聲, 嚇死我.
我下星期去旅行要媽咪take care細老8日, 都叫咗媽咪開多D奶比佢, 多D好過佢食唔夠大喊.

大宅

好媽媽勳章

報到~

大宅

原帖由 kc1016 於 10-2-26 12:19 發表
琴日細老食咗7安幾奶都唔夠飽, 大喊, 不過佢only張開大口, 無聲30秒以上, 全個面紅晒, 叫佢幾次都無喊出聲, 嚇死我.
我下星期去旅行要媽咪take care細老8日, 都叫咗媽咪開多D奶比佢, 多D好過佢食唔夠大 ...

我個女經常都係咁...張大個口...無聲幾十秒, 全個面紅晒. 跟住叫破喉嚨咁喊..

男爵府

原帖由 kc1016 於 10-2-26 12:12 發表
我都想去影, 但仲末未book, babyQ好似9個月前影有特價? 唔知Studio123有無呢? 有無媽咪2間都有影比D意見, 如價錢, 造型, 影幾小時間, 服務, overall ........等等.

...

我兩間都影過, 其實又真係唔係差好遠, 最大分別咪係studio 123有多一位姐姐氹bb, 父母唔駛咁辛苦, 同埋佢地既家庭相個style好d.

不過studio123既家庭照都當一個造型計, 所以話影5個bb造型, 實際係4個bb造型加家庭照, 除非你唔影家庭相啦. 而baby q 就係5個造型再加家庭相, 而且仲唔限家庭成員, 所以成日見到有公公婆婆一齊影.

價錢呢, 我兩間都影平日, studio123要晒所有相 (140x)就$680, baby q就又係要晒(190x)就$400.
兩間都即刻燒碟拎相走.

複式洋房

報到!

首頁
12345...52

尾頁

跳至