論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

係呀,我個Agent 話如果我真係要裝就要申請架,不過我真係裝我都會同個工人講,等佢知我可以睇到佢係屋企點對個小朋友

禁止發言

大宅

博晤過,2歲太細啦,
原帖由 maychoi1223 於 10-3-26 13:18 發表
我家有個2歲小朋友雖然佢已經返學,但有時學校假期或佢有唔舒服返唔到學時就只有個工人同佢係屋企,所以最初我一心一意諗住裝cam因為我係公司比較得閑可以時時睇住

但我老公唔贊成裝,佢就係講左呢一句 ”疑人勿用,用 ...

大宅

有無好ip cam介紹

禁止訪問

珍珠宮

擺明"疑人"! 咁又點? 我D細路大隻過我工人, 所以我可以唔裝cam!! 就算我要裝, 擺明係疑佢喎, 咁又點!! 關其它人咩事!! 你c6 咁講, 無非都係怕煩啫!! 你自已一手一腳去比$裝, 睇下佢有冇声出!!

細路太細, 裝cam 有咩問題!!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 ahusband 於 10-3-29 12:26 發表

好既唔平,平既老實講做到基本既監視,但畫質同貴既無得比。

我買左個平既。

以前有個爸爸會員,佢裝左個千幾蚊,幾好咁喎,當時佢有放上黎比大家睇同教點用,但我無save條link,搵唔番.

禁止訪問

別墅

我已經決定左裝cam,但個Agent 話要我向Immigration 申請,我仲諗住呢一兩日係個工人黎之前裝左先添

請問有無人知要點樣申請

係咪要等Immigration approval 左至裝得架,會唔會唔批

可唔可以裝左先等到佢地approval 左至開始睇得唔得架

別墅

原帖由 littlecarey 於 10-3-26 14:51 發表
我同c6初初都同妳c6一樣想法,但身邊請工人的朋友個個都勸我們一定要裝,所以我裝咗,現在我發現裝cam真係必須架(特別係只有小朋友同佢)
cam主要唔係看工人,而係看小朋友有沒有準時食飯,有沒有做危險事,有沒有成日瞓覺 ...

agree!!! I can say most of the maids need suerpvision. they will not do what you told when you're not at home.

別墅

原帖由 maychoi1223 於 10-4-12 10:20 發表
我已經決定左裝cam,但個Agent 話要我向Immigration 申請,我仲諗住呢一兩日係個工人黎之前裝左先添

請問有無人知要點樣申請

係咪要等Immigration approval 左至裝得架,會唔會唔批

可唔 ...

我以前有 cam 但都無向入境處申請架喎, 只係同工人講有 cam 就得, 有 d agent 會比份嘢個工人簽, 證明佢知道顧主屋企有 cam 咁咋喎 ~ 乜要向入境處申請嘅咩 ???

男爵府

Agent Lied. Ignore them, just do what you want to do.

大宅

畀面勳章

因為我決定唔再請工人, so之前買既cam唔再用啦!你有無興趣呢?我個cam叫做spidernet, 之前有bk姐妹推介我買哩個, 可以270度上下左右旋轉, 可錄影+錄音同snap shot, wireless, 買時係HK$1850, but已過保養!如果你有興趣, 請pm我吖!Thanks!

原帖由 lingma 於 10-3-29 12:12 發表
有無好ip cam介紹

首頁

尾頁

跳至