跳至

首頁

尾頁

洋房

hihi~~ 我今日都39wk5d啦~~ 今日去醫院覆診,醫生話過左預產期1wk就會入院催生~~ 所以bb好快會出世o架啦,放心啦~~~~加油呀~~~~~~

原帖由 Sachr.baby 於 10-4-14 12:44 發表

都唔知仲要等幾耐....我11/4預產期, 健康院就叫我16/4返E院覆診, 再等佢地安排幾時入院, 但係幾時催生仲未知....佢地話過左預產期1-2WEEK都正常

洋房

我都系聯合生啊...就黎39w..日日留系屋企,好悶..又驚唔知幾時生得wo..

別墅

原帖由 423mama 於 10-4-15 00:01 發表
我都系聯合生啊...就黎39w..日日留系屋企,好悶..又驚唔知幾時生得wo..

我先得38wk2, 悶到爆, 又唔想出街....雖然係第二胎, 但係都想問下係咪真係要行多d好生d呢??

複式洋房

原帖由 heman07 於 10-4-14 20:20 發表

乜唔係過左1wk都催生既咩?

我初頭以為係過左預產期係1個wk內會催生.....但完來係2wk內.

複式洋房

我已經39WKS!番埋聽日就放產假..真係想BB快點出世!!

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

hihi, 我依家38WEEK 5日啦, 之前估會早, 因為個肚都幾大, 但到依家都無咩動靜, 等我仲係4月頭開始放產假, 依家日日都係HOME坐, 真係好悶, 好想BB快D出黎, 真係好心急~~

複式洋房

原帖由 0q.cathy 於 10-4-15 13:40 發表
hihi, 我依家38WEEK 5日啦, 之前估會早, 因為個肚都幾大, 但到依家都無咩動靜, 等我仲係4月頭開始放產假, 依家日日都係HOME坐, 真係好悶, 好想BB快D出黎, 真係好心急~~ ...

好有同感, 我而家38week4day, 日日喺屋企都無乜嘢好做... 我都好想快d見到bb呢..

別墅

原帖由 carmen629 於 10-4-15 12:51 發表
我已經39WKS!番埋聽日就放產假..真係想BB快點出世!!

嘩! 你咁犀利39wk重返多日先放假, 勁呀~~
我37wk已經唔想出街~真係失禮

別墅

原帖由 pooh10 於 10-4-15 14:10 發表

好有同感, 我而家38week4day, 日日喺屋企都無乜嘢好做... 我都好想快d見到bb呢..

咁大家多d傾下偈互相陪下先得.

不過而家真係萬事"區"備, 只等亞b出黎~

複式洋房

原帖由 heman07 於 10-4-14 09:08 發表
我宜家日日催眠自己,唔洗驚唔洗驚,可能係一個鐘內就生出呢!(he he)。我係廣華生呀。係呢,你第一胎用左幾耐時間BB先出嚟呀?

我第二胎但係都緊張, 可能知道係點啦..我會o係聯合生.
我隻腳又係好攰, 唔想郁唔想行, 日日對住部電腦.

大宅

我都38wk2day了……明天放產假,真係好想阿b快d出世,因為可預見自己將會好悶,而且成日對住屋企的工人,大家你眼望我眼﹑冇野做……真係大家一齊辛苦……

希望阿b生性d,快d出世啦......

別墅

我都係屋企坐咗4日, 好悶呀! BB, 你快啲出世, 等我多啲時間陪你啦~

公爵府

睇D POST, 好多人都話行多D, 會快D生, 我估都要終極一試 -- 行樓梯.... 由36WEEK開始, 我已經成日食西瓜, 飲付竹蛋, 白蓮鬚, 上一次去做產檢, 個B先係落左3/5, 我唔想佢40WEEK 先出黎, 睇黎今日開始, 都要試下每日行樓梯

複式洋房

原帖由 0q.cathy 於 10-4-16 13:19 發表
睇D POST, 好多人都話行多D, 會快D生, 我估都要終極一試 -- 行樓梯.... 由36WEEK開始, 我已經成日食西瓜, 飲付竹蛋, 白蓮鬚, 上一次去做產檢, 個B先係落左3/5, 我唔想佢40WEEK 先出黎, 睇黎今日開始, 都要試下每日行 ...

落咗3/5, 你會有咩感覺架?
last sat我既c+無同我講bb落咗幾多, 只係叫我行多d咋, 我都有行樓梯, 向上嗰隻, 但都係無乜動靜咁...

洋房

我今日40wk啦,我一陣都要終極一試,勁行樓梯~~~我想BB快o的出o黎呀~~~好心急呀~~~~

公爵府

無咩感覺CA, 不過因為越黎越底, 會成日想去廁所, 試過一晚去4,5次, 不過, 我個肚仲係好高, 坐係到時, 個肚同個胸係黏住, 人地話如果落左去, 個肚同個胸之間可以放到一隻手.....

大宅

各位媽咪加油呀!

洋房

都系咁話,加油~!!

禁止訪問

別墅

哈哈, 唔知我地邊個跑出先丫嗱? 可能突然好多mami一齊黎報喜.

首頁

尾頁

跳至