婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我有個囝,,希望將來唔好有個甘既新抱,,如果唔係我零願當生小個!
--冇錢學人係私家生
--有錢唔還仲住埋99間屋
--老公買野比自己呀媽又嘈
生個仔落黎係唔係要99養埋呢?
自己個老公搵唔到幾多就慳d洗,,仲要扮富貴去私家生,,生完又唔找數要個99比住先
我夠係開刀啦,不過我係政府醫院生,,埋單$350

複式洋房

"因為之前C6累我宮外孕,切個一邊輸卵管,得一半生育機會,我已經好HURT"

我覺得你咁講對你老公好唔公平:;pppp:

大宅

惡唔係大晒既,惡都要有道理,人哋才會幫你&服你.我真係唔明點解無錢仲係私家醫院開刀呢?? 奇怪奇怪!! 政府醫院唔係唔會開刀,係睇吓有冇需要才幫你開!! 我夠想係私家生啦,c服幾多呀,但馬死就落地行,明知唔夠$$ 就去政府啦,學乜人借錢生啫!! 政府埋單都唔駛成1000,你依家仲要係講梗4萬喎,仲要係借人,點解仲可以理直氣狀?? 你99"鳳"旨要幫你哋架! 你倆個才是個bb既父母!!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

第時我會叫新抱冇錢唔好生仔,唔好旨意我同佢地比錢,自己都冇本事養掂自己就咪鬼生啦,同埋萬一宮外孕唔好賴個老公,關鬼佢樹,寫到呢度,諗起都係叫呀仔第時唔好結婚勒,如果娶着個老婆咁嘅,我怕我會有抑鬱症。

男爵府

醒目開學勳章

呢度所有留言都講晒唔同角度0既睇法.

樓主請檢討下點解回應咁一面倒.

原帖由 豆丁 於 10-4-16 19:34 發表

就算個99幾衰都5好呃老人家$~要人幫就話係借,過咗難關就話5會還返生仔D錢俾你99,當係99買金俾你~有無咁無賴ar~咁同賊有咩分別?擺明呃99 $~你99無俾金你又5係欠咗你,你老公話買一部按摩椅俾99,因99成日呻話條腰好累,你都5俾la~就算你99留晒d金俾姑9又點?d金又5係你嘅,你都識話你同老公講,你都系人亞媽呀家陣,你老公有無諗過我你感受?你就黎生仔la,亞B出世,要用好多錢~咁你99對自己個女好d有咩問題?話你99完全無幫過手揍b,咁你平時點服侍你99~話你99只會覺得你對佢好係應份嘅,你何嘗5係覺得99對你好係老憑嘅~

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我自問無咩優點..但奶奶好錫我....我終於知道點解啦....

1.我陀亞女時,奶奶叫我去私家生,佢都驚政府生唔好,佢幫我比錢!!但我自知無錢!堅決去政府生!!

2.過年奶奶唔買野比我外家,但比$1k,我唔覺得$1k少,我淨係覺得唔好意思,雖然$1k唔係d咩錢,但我唔覺得奶奶有需要比錢我外家...

3.我一知奶奶鍾意d咩,我就即刻去買..奶奶錫我唔係必然,佢好心機幫我坐月,但一坐完我就買thank you card+禮物比佢....

4.我無諗過我d仔女,係幫奶奶生既...奶奶都無叫我生....

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇錢點解唔去政府生??要問99借錢去c+生呢??

男爵府

畀面勳章

睇黎個POST引起公憤...hahaha
其實我都唔明點解唔嚮政府生...

禁止訪問

好媽媽勳章

公爵府

好媽媽勳章

我極少過嚟睇post,今次真係
我覺得全部人都有問題,but最大問題係樓主!!咁少事都忍唔到... 仲要老馮咁mouth:
咩人嚟???冇$都要有骨氣先得ka
好,等我搵日得閒打篇論文出嚟講我的故事,教下其他mami忍功
你的人格如何,你的人生亦必如何!

大宅

好媽媽勳章

恕我無知。。。男人可以令女人懷孕我就知,不過可以累宮外孕我就第一次聽,這個男人真太慘,好似食咗隻死貓,中咗伏

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 virginiali1226 於 10-4-17 02:25 發表
恕我無知。。。男人可以令女人懷孕我就知,不過可以累宮外孕我就第一次聽,這個男人真太慘,好似食咗隻死貓,中咗伏
無知囉 正如當初唔同人咩咩咪冇事囉
你的人格如何,你的人生亦必如何!

珍珠宮

好媽媽勳章

硬係有d覺得唔對路, 好似膠登d潮文!
如果事件屬實的話, 我............................ 真係.............................................................................................................無言~ 係比樓主你嚇到我無言, 因為我都驚左你!!

大宅

呢位mami都厚顏無恥啦..........無錢又叫係私家生,為咩一定要開刀先 ? 你有問題,政府會幫你開啦.
我都5希望有呢d新抱,你咪5好生囉 !!!!

伯爵府

樓主已經無面回應了

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

宮外孕都可以推係老公身上,
真係要俾個叻你,我明白你發現自己宮外孕係好傷心,
我自己都有小產過,不過冇可能將責任完全推係另一半度囉,
仲有有時做人,過得人過得自己,
你小朋友睇到真係有樣學樣囉

男爵府

我就估緊, 佢當初係咪比佢c6 強佢? 咁宮外孕關人隱事?

佢嫁入門做波羅雞痴住痴食, 奶奶已經一早有先見之明, 叫佐佢唔好生多件出黎累街坊, 點解佢仲要生?

學樓主話齋, 真係佛都有火~~~

原帖由 猫猫 於 10-4-16 23:00 發表
"因為之前C6累我宮外孕,切個一邊輸卵管,得一半生育機會,我已經好HURT"

我覺得你咁講對你老公好唔公平:;pppp:

等待驗證會員

樓主屋企可能有問題,我未見過D人咁厚臉皮自己生仔要人找數仲要老馮咁。

我估佢嚮綜緩家庭長大, 以為所有野都COME FROM 人地,自己得到任何野都係應份既。

大宅

同老公做完愛有宮外孕就入老公數
你老公強暴你
大家成年人,有乜後果都要兩公婆一齊承擔,唔係下下入人數
結婚有邊條明文定左落黎,99要比金器
生仔要99找數,個仔你定99架
要怨就怨自己唔搵個有錢仔嫁,食人地,住人地,仲咁惡,你都真係要反醒下la

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 hinhofion 於 10-4-17 09:53 發表
同老公做完愛有宮外孕就入老公數
你老公強暴你
大家成年人,有乜後果都要兩公婆一齊承擔,唔係下下入人數
結婚有邊條明文定左落黎,99要比金器
生仔要99找數,個仔你定99架: ...

首頁

尾頁

跳至