婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

同意~

原帖由 jactse 於 10-4-21 10:25 發表
話哂你99而家係生cancer喎,迷唔迷信都好你有咩理由話99你都有今日ga...

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

你99都唔算對你超衰o者,我見好多心抱仲慘過你。
就算係你99對你唔好,你都唔應該話佢’都有今日’,而家人地有絕症呀,老人家有病已經好辛苦,而且仲係CANCER,就算係你一個朋友,網友都好,你都唔應該咁諗。
你見到你老公因為佢阿媽既病而傷心,痛心個陣,你會唔會/敢唔敢同佢講"你阿媽都有今日"?

我覺得心抱們受左氣上黎發泄好正常,但係都要注意下自己D語氣,自己都係為人母親,要識得將心比已,用人地既立場去睇下。

原帖由 joebaby 於 10-4-21 10:53 發表
因為我99對我超衰.
買樓首期係我俾, 但係叫個仔唔好寫我名. 仲想等我搬走佢來住.
生唔到男丁, 未坐完月叫我C6同我離婚.

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都AGREE改標題會好D.可以講:真係好嘅唔靈醜嘅靈!

我諗樓主同佢99真係好積怨!如果個99教人分妻就真係唔係好啱!
我諗樓主意思又未必真係想表達到咁毒.係用咗呢句說話而咁啫!
不過你99宜家有CANCER,真係放底成見.唔好話要服侍佢,支持吓你99啦!

講真,我99成日開口話自己幾好,嗰時點服侍佢99,成日暗示我知將來佢有CANCER的話我都要咁樣服侍佢!
我只係同我99講:我保佑你身體健康!
邊有人自己咒自己有CANCER架!我幾唔鐘意佢,都唔會話:好呀!99第時你有CANCER我幚你....

或許因為我爸爸近排都去咗,都係因為CANCER!我見我老公都好傷心,喺我身邊保護我支持我,仲要幚我爸爸抺身(過咗身之後喺醫院時)我都覺得好窩心!

所以我自己同自己講,我老公都唔計較,將來99咁唔好采,我都會幚佢!

但一句到尾,我當然唔想佢病,我幾唔鐘意佢,都唔會想咁,.病係一件好慘嘅事.
爆愛車縫作

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 蜜棗 於 10-4-22 03:14 發表
我都AGREE改標題會好D.可以講:真係好嘅唔靈醜嘅靈!

我諗樓主同佢99真係好積怨!如果個99教人分妻就真係唔係好啱!
我諗樓主意思又未必真係想表達到咁毒.係用咗呢句說話而咁啫!
不過你99宜家有CANCER,真係放底成見.唔 ...

男爵府

積下口德啦!0

男爵府

有時做人唔好太盡, 積下陰德可d

大宅

你99有癌症第幾期?其實好多癌都有辦法控制架。

大宅

都係果句;做左媽媽要熟長大呀!

複式洋房

樓主, 你真係要小心寫野呀!

大宅

講開長生位,我62年紀都唔輕,又生過癌,我試過出聲問c6同99洗唔洗幫老爺供返個位,(因為我見c6個呀公買左個位都20年,e+仲健在,唸住佢地唔介意e樣野)點知一開口就比人話,好似我想咒62死咁 ,所以以後c6屋企人d野,我都冇再問一句

男爵府

唔好咁啦,就算以前邊個唔著都好,而家都唔應該講啲咁嘅說話

首頁

尾頁

跳至