跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我好想知邊d有水銀唔用得
有無jm有web ???

複式洋房

琴日去左timesquare 既beyond organics 買護膚品.... 都幾貴...不過同專櫃D價錢差唔多....我買左Scrub 同埋toner...六百幾.......用左都幾好....幾舒服.... ....我個friend就買左暗瘡jelly...等她用左...梯下有無效先買....

遲D可能會試埋D化妝品....

子爵府

好媽媽勳章

可以去以下website check成份, 要繼個打入, 佢會話你知果種成份既危險度:

http://www.cosmeticsdatabase.com/

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 mulan1985 於 10-5-2 18:51 發表
我好想知邊d有水銀唔用得
有無jm有web ???

skin food果個我睇呢度:
http://www.bobeboo.com/blog_details2.php?pid=204

大宅

我想問有冇邊隻base係合孕婦用架? 我之前用開Laneige, 我都冇check過有冇問題, 而家用完啦, 唔知大家有冇咩提議?

仲有, 我用開Shu uemura的 foundation, 仲用唔同得哩?

其實的護膚品都係Shu uemura多...仲要係用White recovery....係唔係要放棄? ...好浪費呀....

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

又要用多幾百換貨

窮到燶

大宅

好媽媽勳章

原帖由 阿早! 於 10-5-3 11:09 發表
可以去以下website check成份, 要繼個打入, 佢會話你知果種成份既危險度:

http://www.cosmeticsdatabase.com/

唔該灑~今晚返去試下先!
我已家用緊ESTEE LAUDER 逆時空抗皺 果條line, 已家都唔知用唔用得 ~

粉底就keep 住用dior, 但我已家就無茶煙姿 ~

複式洋房

咁防曬有無問題架 ?
因為我日日都用 !!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 jotong 於 10-5-3 16:42 發表
咁防曬有無問題架 ?
因為我日日都用 !!

要睇佢物理性, 定係化學性防曬. 物理性用得, 化學性就最好唔好.

禁止訪問

男爵府

回覆 30# mamagreen 的文章

係邊度有得買呀??貴唔貴呀??

健健康康,快高長大啊~

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

原帖由 mamagreen 於 10-5-6 14:14 發表
係Elements 間 360 入邊買。大概 $1xx to $2xx. 我覺得 ok 抵,因為幾大支同埋係有機無化學野。應該安全D!

咁你覺得好唔好用呀 ?

禁止訪問

大宅

我想問..咁化妝品呢....眼線呀...胭脂呀.眼影呀..都唔知用咩BRAND好...
護膚我唸住轉用FANCL...

其實係唔係真係無添加呢?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 bipak218 於 10-5-8 12:49 發表
我想問..咁化妝品呢....眼線呀...胭脂呀.眼影呀..都唔知用咩BRAND好...
護膚我唸住轉用FANCL...

其實係唔係真係無添加呢?

用化妝品要好小心呀, 之前睇過有閃粉或者顏色鮮艷果d, 多數含水銀/鉛. 我以前都化妝返工, 而家只係塗防曬+乾粉(礦物粉). 胭脂響beyond organic買, 好似3百幾, 大肚婆都用得.

eyeline, eyeshadow完全唔用喇.

大宅

阿早, 想問你beyond organic除左times有之外, 邊度有呀, 太古唔知有冇...?
我想而家出去買, 不過唔想經causeway bay...

原帖由 阿早! 於 10-5-8 13:52 發表

用化妝品要好小心呀, 之前睇過有閃粉或者顏色鮮艷果d, 多數含水銀/鉛. 我以前都化妝返工, 而家只係塗防曬+乾粉(礦物粉). 胭脂響beyond organic買, 好似3百幾, 大肚婆都用得.

eyeline, eyeshadow完全唔用喇. ...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 eeie 於 10-5-13 15:27 發表
阿早, 想問你beyond organic除左times有之外, 邊度有呀, 太古唔知有冇...?
我想而家出去買, 不過唔想經causeway bay...

太古無喎. 一係ifc.
尖沙咀就i-square同海港城都有.

你去beyond organic買野, 記住check個到期日呀, 佢有d好快到期(7-8個月), 叫佢拎支耐d比你.

大宅

BK Milk勳章

我想問, 可唔可以用laneige的sleeping pack? 因我現在咩都唔敢用, 上網又check唔到補濕的sleeping pack可唔可以用....
平日我只是畫眉咋...咩都冇放上塊面呀...手指腳指甲都冇油...夏天著涼鞋真係肉酸囉...mouth:

不過我上網見到clarins就有專for孕婦塗身的products...有冇人用過呀...

7w6d 1.47cm...心跳閃吓閃吓...

大宅

我一向都用SHISEIDO既PRODUCT, 有冇jm都係用緊架??繼續用有冇問題呢??

首頁

尾頁

跳至