跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 purple2010 於 10-8-30 20:30 發表
番左2日學...覺得胡老師冇乜愛心...可能係因為我個囡之前讀左一年k1...第二間學校o既老師好錫我個囡...
而呢間一班成28人...又多人...老師又成日都趕頭趕命...
有好多野都唔慣呢間學校o既做法..
我怕會頂唔順幫個囡 ...

我想關係不大, 我覺得佢偏愛一啲比較active嘅學生, 即係對佢講野有feedback有反應嗰隻(正常人都會). 佢比我感覺係佢冇咩耐性. 之前陪個仔返咗兩日學, 佢勁"痴"我, 同同學仔一齊排隊去廁所都唔敢, 跟住胡老師擺出一輻好唔耐煩嘅樣, 就一路冇理過佢, 反而張老師就會同佢傾吓講吓叫佢一齊排隊一齊行, 當時我諗宜加咁少學生都咁, 遲啲多啲未好唔掂. 同埋可能嗰兩日試學時其他學生年齡偏大, 好多都成三歲幾, 反應都好好多, 我個仔就三歲都未夠. 希望係我一種嘅錯覺, 不過有時對住咁多小朋友時感覺會"煩"小小唔出奇, 我自己對住兩個都會啦, 何況成班添, 有時都幾配服啲幼稚園教師.

複式洋房

可能係因為有比較啦...之前個囡讀第二間幼稚園時, 我個囡係全班最細, 2歲半讀k1...d 老師特別照顧佢...
而呢個胡先生冇耐性冇愛心...我個囡同佢講bye bye, 佢居然唔彩人...胡先生話我個囡o係班入面好active, talkative & 好奇心好重...每事問...我覺得佢係嫌我個囡煩, 所以冇乜耐性...

原帖由 sachu 於 10-9-4 11:52 發表

我想關係不大, 我覺得佢偏愛一啲比較active嘅學生, 即係對佢講野有feedback有反應嗰隻(正常人都會). 佢比我感覺係佢冇咩耐性. 之前陪個仔返咗兩日學, 佢勁"痴"我, 同同學仔一齊排隊去廁所都唔敢, 跟住胡老師擺出一 ...

複式洋房

多數都是上幼B班家長嗎?我覺得B班胡先生講嘢好細聲,有時好難聽得明,不知是不是因為我是大陸媽咪,其他家長會不會覺得呢?不知小朋友能不能聽得明。

複式洋房

原帖由 lilian_22 於 10-9-8 23:22 發表
多數都是上幼B班家長嗎?我覺得B班胡先生講嘢好細聲,有時好難聽得明,不知是不是因為我是大陸媽咪,其他家長會不會覺得呢?不知小朋友能不能聽得明。 ...

我就聽唔清楚, 我問過個仔胡先生講野佢聽唔聽倒, 係未好細聲, 佢就話唔係, 佢講野好大聲, 真定假就唔知.

複式洋房

我個囡都話聽到胡先生講野...早兩日, 我問佢胡先生今日講乜...佢話胡先生問佢個咀仔仲痛唔痛...之前比同學仔撞親流血...胡先生打比我, 我仲問胡先生我個囡係咪好多野講...

原帖由 sachu 於 10-9-13 23:44 發表

我就聽唔清楚, 我問過個仔胡先生講野佢聽唔聽倒, 係未好細聲, 佢就話唔係, 佢講野好大聲, 真定假就唔知.

子爵府

好媽媽勳章

請問各位易桂芳小朋友MAMA, 你個仔仔/女女有無讀過N1, 係邊間讀呢? 只係想睇下讀N1會唔會入呢間機會大D, 我BB今年要報N1, 唔知邊間好, 啟思近屋企, 但學費好貴, 唔知大家有咩意見呢?

複式洋房

原帖由 kk2008 於 10-9-18 12:19 發表
請問各位易桂芳小朋友MAMA, 你個仔仔/女女有無讀過N1, 係邊間讀呢? 只係想睇下讀N1會唔會入呢間機會大D, 我BB今年要報N1, 唔知邊間好, 啟思近屋企, 但學費好貴, 唔知大家有咩意見呢? ...

我個仔冇讀過N1, 我覺得interview時佢肯答吓先生問題就ok

複式洋房

我個囡就讀過k1(第2間學校o既), 我覺得interview時佢肯答先生問題就可以...

複式洋房

今日番學校諗住度下個囡要乜野碼o既校服...
因為有朋友送校服比我...不過未拎...唔知o岩唔o岩size...
所以番去問下個sales 個囡著乜野碼...
陳先生同明叔叔企o係門口...同陳先生傾計先知, 原來而家3位老師教一班...
其實係我個囡日日番到黎話吳先生同佢講呢樣, 講o個樣...
所以我先問陳先生, 邊個係吳先生...
開頭我仲以為c班o個個吳先生添...係就好喇...c班個吳先生教得好好o家...又有愛心...點知唔係...係新黎o既吳先生...

別墅

我就覺得胡老師有D問題,我個囝有兩次同佢講話急要去廁所小便,佢兩次都叫佢等多一陣先去,結果佢忍唔住就瀨咗!!係兩次,實在太過份!如果再有第三次我一定鬧佢,仲要會同校長講.

別墅

我都覺得佢好细聲!!

原帖由 lilian_22 於 10-9-8 23:22 發表
多數都是上幼B班家長嗎?我覺得B班胡先生講嘢好細聲,有時好難聽得明,不知是不是因為我是大陸媽咪,其他家長會不會覺得呢?不知小朋友能不能聽得明。 ...

別墅

絕對認同

原帖由 sachu 於 10-8-14 17:16 發表

我最希望改過套男裝校服, 有咩理由叫小朋友揪起褲腳邊去廁所, 學校阿姐話乾淨啲, 我就唔覺得囉, 基本上每個學生嘅校服都會買大一個size, 褲腳就一定長, 唔會剛剛好, 試問一個咁細嘅小朋友有咩可能可以死"那"高一邊 ...

複式洋房

咁又過份d喎...佢之前開學時又話如果小朋友急會叫嬸嬸帶佢去o既...而家3個先生都唔帶佢去...有冇攪錯...

6號我番學校借書, 同胡先生傾左一陣...
我個囡同我講話調左位....而你仔仔"祺聰"調左去星星枱...因為星期一我個囡同我講"祺聰"推佢落地...我以為係因為咁o既原因先調位...所以問胡先生...佢話唔知喎...不過學校每個月都會調一次位...

好似借書呢個activities, 我都覺得學校有問題...以前我個囡間幼稚園係自己借書, 番屋企睇完寫報告...而家要突登去借...我同胡先生講, 佢話呢個活動係自願性質...可以唔參加...同埋唔計分...我咪話囉...如果係咁, 你地就唔好攪啦...攪活動, 唔係想多d學生參加...攪黎做乜...我遲下會同校長反影...

原帖由 dongan 於 10-10-4 00:43 發表
我就覺得胡老師有D問題,我個囝有兩次同佢講話急要去廁所小便,佢兩次都叫佢等多一陣先去,結果佢忍唔住就瀨咗!!係兩次,實在太過份!如果再有第三次我一定鬧佢,仲要會同校長講. ...

別墅

係呀?我個囝推o左您個囡落地呀?唔好意思! 不過我個囝唔係有心嘅!您唔好怪佢啦!小朋友難免會有D碰撞!我都覺得借書有D問題,咁嘅安排點去借呀??

你之前好似唔係呢個用戶名架?唔係"pekkle1120"咩?點解轉o左o既?

原帖由 purple2010 於 10-10-8 09:35 發表
咁又過份d喎...佢之前開學時又話如果小朋友急會叫嬸嬸帶佢去o既...而家3個先生都唔帶佢去...有冇攪錯...

6號我番學校借書, 同胡先生傾左一陣...
我個囡同我講話調左位....而你仔仔"祺聰"調左去星星枱...因為星期一 ...

複式洋房

哦...小朋友一定有推撞...唔駛唔好意思....
係呀...轉左個account 名呀...
有同事都有睇呢個website...費事比人知番工時間上私人網頁...

原帖由 dongan 於 10-10-9 21:43 發表
係呀?我個囝推o左您個囡落地呀?唔好意思! 不過我個囝唔係有心嘅!您唔好怪佢啦!小朋友難免會有D碰撞!我都覺得借書有D問題,咁嘅安排點去借呀??

你之前好似唔係呢個用戶名架?唔係"pekkle1120"咩?點解轉o左o ...

別墅

我以為您係全職媽媽添?咁您六號係特登請假去借書呀?

原帖由 purple2010 於 10-10-9 22:21 發表
哦...小朋友一定有推撞...唔駛唔好意思....
係呀...轉左個account 名呀...
有同事都有睇呢個website...費事比人知番工時間上私人網頁...

複式洋房

唔係...
我公司o係附近...突登行上去借本書咪走...
只係咁o岩見到胡先生簽緊小朋友d 手冊...
咪走入課室搵佢傾下計...
不過見唔到校長...如果見到, 下次我見到, 我會同佢反影下...叫小朋友借書都係一樣o者...

原帖由 dongan 於 10-10-10 23:18 發表
我以為您係全職媽媽添?咁您六號係特登請假去借書呀?

複式洋房

今日胡先生打比我, 同我傾左好耐...唔知做乜呢?
唔知係咪有人投訴佢呢...我諗傾左超過十五分鐘...
仲o係度話我個囡好叻...好主動...

而且李主任又打黎比我, 問我有冇興趣參加個talk...
問左一次...之後同胡先生傾完, 佢又再打黎...
所以我應承左...

原帖由 purple2010 於 10-10-11 07:58 發表
唔係...
我公司o係附近...突登行上去借本書咪走...
只係咁o岩見到胡先生簽緊小朋友d 手冊...
咪走入課室搵佢傾下計...
不過見唔到校長...如果見到, 下次我見到, 我會同佢反影下...叫小朋友借書都係一樣o者...

...

大宅

原帖由 purple2010 於 10-10-11 14:16 發表
今日胡先生打比我, 同我傾左好耐...唔知做乜呢?
唔知係咪有人投訴佢呢...我諗傾左超過十五分鐘...
仲o係度話我個囡好叻...好主動...

而且李主任又打黎比我, 問我有冇興趣參加個talk...
問左一次...之後同胡先生傾完 ...

我個囡將會報下年度的k班, 我想問下如果再比大家選會唔會再比小朋友讀易桂芳呀,

別墅

我可能唔會,尤其係男仔,因為佢地套校服係吊帶褲,所以小便比較麻煩,加上K1係無課外活動參加,要K2先有,不過D校車司機同嬸嬸非常有禮貌同好好人.

原帖由 happymanman 於 10-10-11 15:43 發表

我個囡將會報下年度的k班, 我想問下如果再比大家選會唔會再比小朋友讀易桂芳呀,

首頁

尾頁

跳至