自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

個仔咁乖...真係乜都值得啦

男爵府

醒目開學勳章

係呀.見到唔會取笑佢地咖,佢地真係建立到好好嘅感情.

原帖由 MEOWKLP 於 10-6-18 21:00 發表
所以好人真係有好報既! 好難得個仔咁大, 仲會拖住爸爸, 試問有幾多個會咁做呀! 之前捱既苦都值得

複式洋房

原帖由 ChammyMAMA 於 10-6-18 21:07 發表
囡囡應該成日都驚我會唔開心,所以唔會提起佢爸爸架,啱啱先問咗囡囡,父親節喇,不如打個電話同爸爸講聲啦,佢都推我,話聽日先喎!我係驚囡囡個心唔開心,但唔同我講囉!
...

umm,,,其實我細個都會唔開心.特別係 monter day個時,但我都唔會同我屋企人講 ga,你女女都好懂事呀,怕你會唔開心,你要好好俾佢感受到冇就算 daddy 都唔係好慘,我都係因為咁所以到我依家好珍惜我呢頭家,都好珍惜我既屋企人!!我會做一個好媽媽!!唔想呀女會好似我咁~+油呀^^

複式洋房

原帖由 cicicat 於 10-6-18 21:11 發表
一路睇, 忍吾住咸, 好感動, 2 父子好溫馨, 好親密, 苦盡甘來, 希望佢地既生活會更美好, 8 兩金真係個好爸爸, 個仔知爸爸咁辛苦, 會考順佢, 已係對佢最好既回報 , 不要再回望過去, 展望將來吧 ! 祝福佢地 !!!! ...

男爵府

醒目開學勳章

嗯.係呀,爸爸真心對個仔,個仔領會到.
祝福佢地.

原帖由 cicicat 於 10-6-18 21:11 發表
一路睇, 忍吾住咸, 好感動, 2 父子好溫馨, 好親密, 苦盡甘來, 希望佢地既生活會更美好, 8 兩金真係個好爸爸, 個仔知爸爸咁辛苦, 會考順佢, 已係對佢最好既回報 , 不要再回望過去, 展望將來吧 ! 祝福佢地 !!!! ...

翡翠宮

八兩金...吼...你好野...我係講你有個孝順仔呀!

大宅

父母點對仔女, 仔女係會知 ge, 所以八兩金真係一個好好好好的爸爸, 看到他們感情咁好, 真係好warm, 八兩仔真係孝順

公爵府

畀面勳章

回覆 9# cicicat 的文章

好感動(差D眼濕濕), 2父子好溫馨及好CLOSE, 未睇八兩金外型, 我想佢好鍚個仔, 個仔又好生性及孝女.

水晶宮

以前我成日响砲台山嗰頭(番教會)都會成日見到佢兩父子架,佢真係一個好爸爸黎,成日都見佢自己一個單拖去湊個仔去食野,永遠都只係見到佢兩父子二人,從未見過嗰個亞媽,嗰時已經幾覺得個仔幾斯文又乖仔,八两金又好細心咁照顧仔仔,總之佢地好似拍拖咁溫馨啦~~~所以佢都係苦盡甘來既,佢咁鍚又咁照顧個仔,個仔必定好愛鍚呢位好爸爸.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

舊年同佢爸爸啱啱放開,嗰時囡囡3歲幾,仲要學校因為流感停課,所以無人喺佢身邊提住父親節,但今年學校要整父親節禮物,我都教咗囡囡將份禮物送比公公囉!
原帖由 哈哈笑:+ 於 10-6-18 21:15 發表

umm,,,其實我細個都會唔開心.特別係 monter day個時,但我都唔會同我屋企人講 ga,你女女都好懂事呀,怕你會唔開心,你要好好俾佢感受到冇就算 daddy 都唔係好慘,我都係因為咁所以到我依家好珍惜我呢頭家,都好珍惜我既 ...
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

原帖由 ChammyMAMA 於 10-6-18 22:26 發表
舊年同佢爸爸啱啱放開,嗰時囡囡3歲幾,仲要學校因為流感停課,所以無人喺佢身邊提住父親節,但今年學校要整父親節禮物,我都教咗囡囡將份禮物送比公公囉!
...

我係 grandmother 湊大我的.所以係 motherday我都會陪佢,我都當左佢係我呀媽一樣,唔好因為咁唔開心 la,我諗佢大個都會好鍚你 e個呀媽~

大宅

好媽媽勳章

祝福佢地

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

八兩金苦盡甘來,有個考順仔!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

八兩金苦盡甘來,有個孝順仔!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

複式洋房

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-6-18 22:13 發表
以前我成日响砲台山嗰頭(番教會)都會成日見到佢兩父子架,佢真係一個好爸爸黎,成日都見佢自己一個單拖去湊個仔去食野,永遠都只係見到佢兩父子二人,從未見過嗰個亞媽,嗰時已經幾覺得個仔幾斯文又乖仔,八两金又好細心咁 ...

佢個仔細個好得意tim ~^^

水晶宮

原帖由 哈哈笑:+ 於 10-6-18 22:43 發表

佢個仔細個好得意tim ~^^

無錯係,我仲記得嗰時佢囝囝同佢父子裝都係'冬菇頭'黎架...感覺好似牛仔漫畫裡面個小朋友咁.

水晶宮

以前巨地兩父子經常在北角銅灣一帶出沒
絕對很惹人註目
:mrgreen:
少奶奶的身份,丫頭的命...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我又無唔開心,只係擔心囉,始終都覺得囡囡成日都收埋自己嘅情緒,雖然囡囡成日都喺度笑,好似無嘢咁,我都成日叫佢打個電話比爸爸架,但佢成日都話唔打!舊年佢爸爸走咗,間唔中都會聽到佢話掛住爸爸,但後尾佢連提都唔提喇,早幾個月同過爸爸去完街返嚟,之後佢就話唔同佢再去街喇!
原帖由 哈哈笑:+ 於 10-6-18 22:40 發表

我係 grandmother 湊大我的.所以係 motherday我都會陪佢,我都當左佢係我呀媽一樣,唔好因為咁唔開心 la,我諗佢大個都會好鍚你 e個呀媽~
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

複式洋房

我 only 見過8兩金~ 依家見到佢地兩口子咁幸福真係好令人恩惠^^其實單親家庭都要努力!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至