自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我會揀1, 如果跟熟左大家合作ok, 我覺得可以商量工作時間, 無特別事加班無所謂, 真係趕住走唔該幫下手
我而家老闆就係咁, 趕起黎佢話星期六日返, 一年幾次真係絕對ok, 非辦工時間send sms俾我都唔該前唔該後, 最緊要佢識欣賞我肯幫手, 搏都搏得甘心, 我間中都忙到無lunch食架, 之後趕完佢又由得我去tea, 有時我趕住走我都會出聲, 佢又好識做, very good

我ex老闆係2, 成日以淚洗面真係好難受, 而且佢會覺得"俾咁少野你做都做唔好", 陣間 ..........

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 10-6-28 14:59 發表
我會揀1, 如果跟熟左大家合作ok, 我覺得可以商量工作時間, 無特別事加班無所謂, 真係趕住走唔該幫下手
我而家老闆就係咁, 趕起黎佢話星期六日返, 一年幾次真係絕對ok, 非辦工時間send sms俾我都唔該前唔該後, 最緊要 ...

我同你啱啱相反呀! 我以前係(1), 而家係(2)呀陰功!! :-(

所以有好多姊妹揀(2), 真係比左好大鼓勵我呀! 多謝你地呀!!!!!

個topic未完架, 請繼續踴躍發表意見啦~

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

I chose (2), my point is let me finish work on time and pay me on time is good enough.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 newcook 於 10-6-28 14:56 發表

咁大鑊?

(1) 佢又同我無仇無怨, 咁佢係真心對我好, 又點可能唔領佢情呢? 再講, 老闆要加班, 邊度有得say no架~

(2) 我已經當佢唱歌架啦, 但果刻點睇得開都有唔開心嘛, 唉! ...

你同時返緊2份 工 架 ?

(1) 咁d 加班係咪必要先? 唔可以係 working hours 內做既咩? 如果佢真係好好人, 應該有得傾掛.....最敝有d 老闆用呢d手段喎

(2) 你試下第日佢鬧你之後答佢 " 哦" "唔" "好"...之後無任何反應/表情 , 又或笑一笑對佢..包激c 佢... 你自己仲開心

男爵府

(2) 因為唔洗OT, 冇咩野做既工而家好難搵架喇.

男爵府

仲有人工係米一樣先, 錢都係一個好大考慮既 POINT 黎, 打工都係為左搵錢啫.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 newcook 於 10-6-28 15:03 發表

我同你啱啱相反呀! 我以前係(1), 而家係(2)呀陰功!! :-(

所以有好多姊妹揀(2), 真係比左好大鼓勵我呀! 多謝你地呀!!!!!

個topic未完架, 請繼續踴躍發表意見啦~ ...

唔通而家 (1) 個老闆叫返你返去做咩 ?

而家 做 緊(2) 做咩仲唸返以前呀

咁 (2) 既人工 好唔好過 (1) 先~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 DongDongBB 於 10-6-28 15:09 發表
仲有人工係米一樣先, 錢都係一個好大考慮既 POINT 黎, 打工都係為左搵錢啫.

原帖由 miffymiffy 於 10-6-28 15:09 發表

人工一樣~

珍珠宮

原帖由 miffymiffy 於 10-6-28 15:09 發表

其實.........係同一間公司.......唉! :-|

侯爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

(1)boss-如果佢咁關心你同屋企人,你不如直接同佢講因成日要OT,屋企人有微言,可唔可以改善工作時間?

(2) boss-講真,同呢Dboss打工,唔會開心,壓力又太,人都冇咁健康,做得唔啱俾人話ok,做得啱都比人話,真係會焗住道氣,好容易病架

瑪瑙宮

原帖由 newcook 於 10-6-28 15:13 發表

其實.........係同一間公司.......唉! :-|

你內部調職, 定係同職位轉左老闆?

珍珠宮

原帖由 miffymiffy 於 10-6-28 15:37 發表

你內部調職, 定係同職位轉左老闆?

係轉左老闆囉.....

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

算啦, 都已成定局, 何必唸太多呢..........或是新老闆唔係表面咁呢.........(仲有得上BK, 唔錯唔錯)
原帖由 newcook 於 10-6-28 03:41 PM 發表

係轉左老闆囉.....

瑪瑙宮

原帖由 Charlotte_mom 於 10-6-28 15:49 發表
算啦, 都已成定局, 何必唸太多呢..........或是新老闆唔係表面咁呢.........(仲有得上BK, 唔錯唔錯)

yes .... 最多第日多D 上黎 呻 (緊記: 準時返工, 準時食飯, 準時放工, 準時收人工 )

珍珠宮

多謝你地!

其實我無野架, 我主要係想睇下2個老闆大家寧願跟邊個架咋~

其實講真兩個都有好有唔好, 如果有得揀都真係幾難取捨, 所以無得揀都係好事~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

2個都唔揀, 我會揀老細長期唔係公司嘅工.

男爵府

畀面勳章

珍珠宮

原帖由 hiwaiwai 於 10-6-28 16:31 發表
2個都唔揀, 我會揀老細長期唔係公司嘅工.

你好識揀, 不過成日唔見人, 會唔會連糧都無得出架! :lol:

別墅

2..走得快好世界,放左工就我大晒!:

珍珠宮

原來多數人都會揀(2)......個心舒服好多....

首頁

尾頁

跳至