想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我見到有「十」喎,唔駛擔心啦!

或者你用紅d check下,我覺得紅d加深會明顯好多!

我尋日用晨尿都見綠d比前一朝好似淺左dd,但用第2次vv就深返dd喇,之後去e生度,e生果個好明顯有50%添! 我諗係支支牌子反應唔同啫~

大宅

頭先有月紅綠d,紅d好深,綠d就淺d,不過又比今朝尋晚深,希望中啦!

子爵府

原帖由 sera 於 10-7-3 15:15 發表
頭先有月紅綠d,紅d好深,綠d就淺d,不過又比今朝尋晚深,希望中啦!

我又係呀, 我諗我夜晚習慣飲好多水瞓, 所以晨尿反而淡色, 頭先再check, 紅d 綠d都深咗好多, 我諗住過幾日買多支clearblue, 再check多次, 不過個個jm都話佢好準, 應該係bingo, 我哋齊齊努力, 唔好擔心

別墅

原帖由 jessiechen 於 10-7-3 15:26 發表

我又係呀, 我諗我夜晚習慣飲好多水瞓, 所以晨尿反而淡色, 頭先再check, 紅d 綠d都深咗好多, 我諗住過幾日買多支clearblue, 再check多次, 不過個個jm都話佢好準, 應該係bingo, 我哋齊齊努力, 唔好擔心:yumm ...

恭喜妳呀......想問妳今個月do do了多少次,可否share下?

大宅

我排卵日開始連續開左三日工

子爵府

原帖由 babehope 於 10-7-3 18:15 發表

恭喜妳呀......想問妳今個月do do了多少次,可否share下?

我day 13 紅d深粗, 跟住day 14低溫, 36.0, 我醫生叫我day 12-15日日都do, 但我哋只有day 12 13 15開工, 之後day 22左右都有開工, 即係成個cycle開咗4日, 但我估主要係12 13 15 嗰三日bingo
仲有, 我排egg後體溫一路無升, 維持係36.2 - 36.3左右, 一直去到day 18左右先慢慢升, 由36.5- 36.8, 而家就維持係36.5以上, 因為醫生話我基礎體溫偏低, 所以無超過37度
我想講, 排egg後原來唔一定會立即高溫, 可能慢慢升, 我當時以為實無希望, 因為體溫都唔正常, 點知...所以我估心情都好重要, 我當時預咗唔得, 無理佢, 照飲咖啡奶茶, 照游水, 可能咁樣無咁緊張反而好

祝你早日bingo加油呀!!

別墅

原帖由 jessiechen 於 10-7-3 20:22 發表

我day 13 紅d深粗, 跟住day 14低溫, 36.0, 我醫生叫我day 12-15日日都do, 但我哋只有day 12 13 15開工, 之後day 22左右都有開工, 即係成個cycle開咗4日, 但我估主要係12 13 15 嗰三日bingo
仲有, 我排egg後體溫一 ...

多謝妳嘅分享呀,我今個cycle都會開始用紅d check排卵,我cycle27/28日左右,打算Day10開始check,希望可以沾到妳d孕氣呀

我仲想問妳的cycle係咪都係28日呀?係咪Day15之後都仲有做運動呀?我呢幾日m期間都有日日跑步,而且打算之後都繼續跑呀

首頁

尾頁

跳至