跳至

首頁

尾頁

別墅

陪月勳章

我重左3磅, C6有日話:點解你而家無腰既? 激死!!
雖然我都明顯睇到自己成個人好似脹左少少, 但係平時著鬆身D的衫, 如果唔用手摸住個肚, 有時真係唔覺, 所以不單止坐車無人讓位, 有次仲比坐我旁邊的婆婆話我點解唔讓位比另一位婆婆呀, 好無奈呢!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 花花b 於 10-8-8 23:39 發表

咁我同你一樣呀.....我個身無乜肥,
都係肚同patpat大,可以話係下半身肥得多,
咁你呢個仔定女黎架,我呀媽話我咁既款似女多~~

我未知仔定女呀?c6估係女!我陀我大仔個肚又尖又細到生好似人地7個月咁=.=呢個4個月好似6個月咁><條腰已經肥左7寸喇~!patpat大左少少啦!

伯爵府

原帖由 arcaar 於 10-8-9 01:00 發表

我未知仔定女呀?c6估係女!我陀我大仔個肚又尖又細到生好似人地7個月咁=.=呢個4個月好似6個月咁>

係呀,D人話生仔唔會肥架,
我都係比人話生女多,哈哈,
你幾時照知係B女定B仔呀

大宅

回覆 5# momotam168 的文章

妳係咪頭幾個月都無嘔無害喜呀?!! 放心啦, 我問過醫生, 佢話每個月重 2-3 lbs 係正常架!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 花花b 於 10-8-9 12:50 發表

係呀,D人話生仔唔會肥架,
我都係比人話生女多,哈哈,
你幾時照知係B女定B仔呀

我9月頭照結構先確定仔定女?之前照oscar醫生都話有機會係女但我唔敢肯定~

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我已經重了10磅:-(

別墅

我依家17w3d, 重左around 10lbs.

伯爵府

原帖由 arcaar 於 10-8-9 13:12 發表

我9月頭照結構先確定仔定女?之前照oscar醫生都話有機會係女但我唔敢肯定~

同我差唔多囉...
我8月底先見醫生,就算有機係政府度照結構都係9月既事

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

我輕左十幾磅, 仲未重番, 不過已經無再輕落去啦

男爵府

原帖由 加魚 於 10-8-9 09:56 發表
妳係咪頭幾個月都無嘔無害喜呀?!! 放心啦, 我問過醫生, 佢話每個月重 2-3 lbs 係正常架!!

我無嘔呀... 無嘔所以咁肥呀???
我而家15W幾, 剛剛磅完重左10 lbs喇... 尋晚去食飯,朋友話我起碼肥超過30lbs呀, 咁咪成160磅

大宅

重左6磅已經見少少肚, 今日feel都bb"旭"添 (應該係...)
上星期17wks去照~ 醫生已經話係仔~

伯爵府

原帖由 airisu 於 10-8-9 21:54 發表
重左6磅已經見少少肚, 今日feel都bb"旭"添 (應該係...)
上星期17wks去照~ 醫生已經話係仔~

我16WEEK LU,好想快D知道bb性別呀,
好心急呀!!我個衰老公唔肯去私家睇住呀,
要我等月尾睇政府呀

複式洋房

係呀!啲人真係好無公德心!我個肚依家都幾突,加上夠三個月之後,我又會特登著貼身衫突個肚出黎,所以應該一睇就知大肚.但係星期五去bb展,搭巴士,有個又流鼻水又咳又向朋友抱怨病都要返工嘅姐姐坐我隔離!其實架車仲有好多單丁位,何必偏偏選中我...我唯有攞個口罩出黎帶!

大家出街都記得袋定口罩,以備不時呀!

原帖由 mntabo 於 10-8-7 07:50 發表
我輕左3磅.
而家搭巴士好辛苦, 因為d巴士super 熱, 得d風好似冇冷氣咁, 上個week有次全車迫滿, 我企係樓梯位, 又traffic jam, 差d暈低, 叫個阿叔讓個樓梯口俾我坐才冇事.
可能我個肚唔明顯, 暈都完全冇人讓, d人又好 ...

複式洋房

剛滿16wk,由原來46kg到現在差少少50kg

伯爵府

原帖由 hahaha818 於 10-8-10 12:34 發表
係呀!啲人真係好無公德心!我個肚依家都幾突,加上夠三個月之後,我又會特登著貼身衫突個肚出黎,所以應該一睇就知大肚.但係星期五去bb展,搭巴士,有個又流鼻水又咳又向朋友抱怨病都要返工嘅姐姐坐我隔離!其實架車仲有好多單丁位,何 ...

係丫,帶定口罩係身好D呀,
孕婦抵抗力弱D架,我之前好唔好彩,
公司有個同事發燒,返工坐車無帶口罩,
結果第二日我中左招,又發燒,我仲燒左3日呀>__<
自此有人病我一定帶埋口罩保護個B呀!!

大宅

好慘呀!4個月俾人話似5-6個月!
個肚可能好大o既關係都有人讓坐o既!不過因為我企太耐個暈now都會主動搵位坐!(因為我以前通常鐘意企o下)

重幾多就唔知!屋企冇磅@@but應該都係重落b度!因為只係pat同肚肥o左!其他都ok!

有冇媽媽4個月個肚都勁大ga?正常嗎?
2011 新手媽媽^^
hello!我係201101王小b^^
12w1 彈o下彈o下 訓覺豬@@ 30w2  嘴仔勁似爸爸
16w1 又係訓覺豬><
17w2 吮吮食指  好鬼Q^^
20w4 郁手踢腳冇時停 原來係百厭仔><
28w1 原來係肥b= =

伯爵府

原帖由 lovebaby2011 於 10-8-10 12:53 發表
個肚可能好大o既關係都有人讓坐o既!不過因為我企太耐個暈now都會主動搵位坐!(因為我以前通常鐘意企o下)

重幾多就唔知!屋企冇磅@@but應該都係重落b度!因為只係pat同肚肥o左!其他都ok!

有冇媽 ...

我身體肥左,但唔算好搶眼,
所以依家有個4個月,出街D人都話唔似有BB=0=

大宅

原帖由 花花b 於 10-8-10 12:56 發表

我身體肥左,但唔算好搶眼,
所以依家有個4個月,出街D人都話唔似有BB=0=

o甘咪好lo!可能我瘦底!淨係肥肚,成個蘿o甘太突出掛!哈哈
我後面睇唔似有b呀!有腰!wakaka
2011 新手媽媽^^
hello!我係201101王小b^^
12w1 彈o下彈o下 訓覺豬@@ 30w2  嘴仔勁似爸爸
16w1 又係訓覺豬><
17w2 吮吮食指  好鬼Q^^
20w4 郁手踢腳冇時停 原來係百厭仔><
28w1 原來係肥b= =

複式洋房

我夠三個月唔再著鬆身衫嘅時候,我啲媽媽輩嘅同事就已經問我:嘩!收得咁埋嘅!四個月定五個月呀?

其實本身除咗個肚(腰嘅前方)都無乜其他地方肥咗...但係喺過去一星期(今日剛滿四個月,),忽然覺得腰嘅兩旁都長肉了...唉...希望生完瘦得番...

原帖由 lovebaby2011 於 10-8-10 12:53 發表

有冇媽 ...

複式洋房

HAHA~我同你差唔多呀, 我未有之前都係118左右...
而家都123-4 lu...
原帖由 momotam168 於 10-8-7 21:21 發表
嘩...你地就FIT啦, 我已經重左差不多10磅, 之前重118磅, 而家已經126磅喇

首頁

尾頁

跳至