自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 nn010 於 10-9-14 13:13 發表

穿一件頭的白色底裙就可以解決問題.
點解情願大熱天時, 咁吾正常著冷衫? 而唔穿件底裙了事?

佢哋覺得底裙老土, 係阿巫至會著;
暑假前搭著架熱九, 我著短袖就熱到想死, 車尾位置見有個女中學生, 佢著住件長袖冷外套, 以為佢因為凍而著嗎? 但見佢熱到個面紅晒, 攞d notes出嚟當扇咁係咁put, 係咁put... 心諗... 為乜? 為咗練神功??
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

子爵府

咁係性教育做得唔好,呢個係正常人既生埋發展,我地係要明白及接受,而唔係逃避呢!

原帖由 sklui 於 10-9-14 13:21 發表
同埋青春期嘅女學生成日都會寒起背行因佢哋怕人望佢哋個胸,所以先着冷衫cover住啫

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

大宅

同埋青春期嘅女學生成日都會寒起背行因佢哋怕人望佢哋個胸,所以先着冷衫cover住啫

呢個真係我以前細個大熱天時著冷衫既心態

大宅

我估d女仔係剛發育唔慣着bra,又怕露點,唯有跟風着冷背心。

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 nn010 於 10-9-14 13:13 發表

穿一件頭的白色底裙就可以解決問題.
點解情願大熱天時, 咁吾正常著冷衫? 而唔穿件底裙了事?

咪係! 我以前都係白色裙,都唔興著冷衫,著底裙咪得囉,我聽有家長講而家的女生著冷衫係潮流,如果唔著會被排斥,我睇過一些潮流節目,原來日本及韓國都好興校服加件冷衫,佢地話係fashion。死未

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

個個真係咁怕羞就唔去做援交玩幾p啦,
(係有部份咋唔係全部人呀)

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

著左底裙都可能比人見到個bar係乜野色

香港天氣越黎越熱,我當年後期返學都無著冷衫,但之前有架

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我以前都有著底裙, 但個胸好突, 有b cup, 比d 男同學係咁望
我選擇著埋冷衫

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 sasa0208 於 10-9-14 13:36 發表
著左底裙都可能比人見到個bar係乜野色

香港天氣越黎越熱,我當年後期返學都無著冷衫,但之前有架

無人叫你著D 香艷顏色既bra 回校.
著"肉"色bra, 邊個睇得到?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好多唔同原因著, 唔會話得1個REASON!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

校長

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢地著便服呀, 仲沿途不停話個校長多事, 所以估唔到佢地邊區邊間學校!
講野唔好笑又唔識講爛gag
上forum只為吹水唔好同我認真

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

十幾年前我都係佢地既一份子, 當時中學校服係白色旗袍就算著住底裙都好似冇著咁,加上件校服勁貼, 阿媽又生到我個胸鬼死咁大, 係街成日俾人眼望望, 於是就日日著冷衫 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 ninglit 於 10-9-14 13:49 發表
我以前中學好少人著冷衫,因為校服是藍色布料,不會透,亦不會熱;其他學校著白色的確涼校服的,十之八九的女同學都著冷衫。

有些女學生的確會因為戴黑BRA而著冷衫,但並不是人人如此。

有的確實是感到尷尬才大熱天都著冷衫,青春期的少女嘛.

哈...係wor, 以前好驚比人睇到, 現在唔止唔驚, 仲著貼身棉質衫出街, 唔會再怕比人望

(餵人奶關係, 要用d cup 既胸圍)

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Ivy07 於 10-9-14 13:33 發表

咪係! 我以前都係白色裙,都唔興著冷衫,著底裙咪得囉,我聽有家長講而家的女生著冷衫係潮流,如果唔著會被排斥,我睇過一些潮流節目,原來日本及韓國都好興校服加件冷衫,佢地話係fashion。死未 ...

幾時會興笠件羽絨背心呢呵?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

個bra會透, 見到野, 所以先著冷衫cover住啫, 同埋MM個D日子, 又怕出事,冷衫cover 埋個PATPAT

男爵府

fashion 係一部分原因啦,但我地當年就係因為發育好怕俾人望住。
而且,加件深色背心可以有顯瘦效果。(適用於我等肥人)
原帖由 Ivy07 於 10-9-14 13:33 發表

咪係! 我以前都係白色裙,都唔興著冷衫,著底裙咪得囉,我聽有家長講而家的女生著冷衫係潮流,如果唔著會被排斥,我睇過一些潮流節目,原來日本及韓國都好興校服加件冷衫,佢地話係fashion。死未 ...

首頁
12345...6

尾頁

跳至