跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我個仔都係廣華生, 又係三歲半呀!

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 1# queen_sze 的文章

呢幾日你有冇動靜...我好辛苦呀呢幾日.個肚墜到死.....
爆愛車縫作

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 3# kaucrystal 的文章

上胎,我老公唔敢陪.(可能驚)喺門口等咗幾個鐘.個助產士仲係咁叫我叫佢入嚟.唉....
今胎一定要佢陪我.
爆愛車縫作

複式洋房

原帖由 queen_sze 於 10-9-16 23:38 發表
我個仔都係廣華生, 又係三歲半呀!

係呀,你係我第一個同我差不多的,個個媽咪的仔女都歲幾兩歲左右;
你個仔現在怎樣呢,我個仔就成人變身,一時就話自己係哥哥,一時就話自己係bb,做吓bb d動作,好好笑!

複式洋房

原帖由 蜜棗 於 10-9-17 04:09 發表
上胎,我老公唔敢陪.(可能驚)喺門口等咗幾個鐘.個助產士仲係咁叫我叫佢入嚟.唉....
今胎一定要佢陪我.

好呀,現在陪產放便好多,那時我哋要上堂先可以陪,現在不用了,你想出聲就可以
咁你老公今次驚唔驚呀,你同佢講有咩反應呀?

大宅

我預產期係24/9(第一胎), 前日朝起身發現有少少啡色分泌, 仲以為阿b就出世, 點知之後一直都無動靜, 但就覺得個肚好聚, 而家好期待又緊張~

別墅

我都係9.24預產,但到宜家一d動靜都無,次次去完廁所都好失望!我個肚又係好聚,行步路都要托住個肚,都聚左成兩個星期架啦,阿b,你快d出來啦,我唔想催生呢!!!

原帖由 cc+ma 於 10-9-17 10:17 發表
我預產期係24/9(第一胎), 前日朝起身發現有少少啡色分泌, 仲以為阿b就出世, 點知之後一直都無動靜, 但就覺得個肚好聚, 而家好期待又緊張~

大宅

原帖由 ktm 於 10-9-17 10:38 發表
我都係9.24預產,但到宜家一d動靜都無,次次去完廁所都好失望!我個肚又係好聚,行步路都要托住個肚,都聚左成兩個星期架啦,阿b,你快d出來啦,我唔想催生呢!!!

...

唉~ 我仲多樣野煩!! 我個醫生整親條腰, 而家都唔知邊個醫生同我接生~ 變左孤兒仔咁, 好無奈!!

民房

e,我都係924預產, 你而家覺得點,我尋晚訓到,但覺得好唔舒服同好累呀,, 希望baby 起24前出來

原帖由 cc+ma 於 10-9-17 10:17 發表

大宅

原帖由 apple2010BB 於 10-9-17 19:09 發表
e,我都係924預產, 你而家覺得點,我尋晚訓到,但覺得好唔舒服同好累呀,, 希望baby 起24前出來

我暫時都仲瞓得幾好,每晚起一至兩次身去廁所,而家行路覺得個肚聚左好多,前日朝見啡仲以為生得,點知之後一直都無動靜,唯有繼續等等等......
你會係私家定政府生呀?

民房

我尋晚勁去toilet, 2小時一次,,, 唔知係咪食左西瓜,涼.... 你有無食涼野...

我起外國架,唔係香港生,希望順利啦,你呢?邊間醫院,你係仔定女,第一胎嗎

原帖由 cc+ma 於 10-9-17 20:38 發表

我暫時都仲瞓得幾好,每晚起一至兩次身去廁所,而家行路覺得個肚聚左好多,前日朝見啡仲以為生得,點知之後一直都無動靜,唯有繼續等等等......
你會係私家定政府生呀? ...

民房

我都係924.... 一齊努力
原帖由 ktm 於 10-9-17 10:38 發表

...

男爵府

我也是9.24, 很希望可以中秋前生左, BB同我一起回家過中秋丫

別墅

我昨日下午4幾點去廁所見啡喎,一心以為好快見到阿b啦,拿拿林call老公返屋企,我就去沖涼、洗頭、食野,6點幾入院,check晒各樣野,阿b都未有動靜喎。結果在醫院訓了一晚,又無肚痛、無穿水,今日早上已比醫生趕返屋企......佢話未有動靜,建議我返屋企再觀察喎.....唉!空歡喜一場! 不過我昨日行經d病房,見到d大肚婆一邊聞氣,一邊面容扭曲,搞到我好驚呀,當時真係有衝動:不如去私家開刀......真係希望到時唔好痛咁耐啦!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 蜜棗 於 10-9-17 03:46 發表
呢幾日你有冇動靜...我好辛苦呀呢幾日.個肚墜到死.....

日日都估今晚生, 到而家都係咁! 因為日日個下面都有痛, 而且個肚又硬, 行路都覺得個肚痛, 點知到而家都係咁! 我媽改早咗大假一星期呀! 佢20/9就放啦! 如果呢兩天唔生, 佢駛大假就好浪費啦~ 點算呢? 咩涼野都食晒, 冰皮月餅阿B都食過, 佢仲有咩想食呢?

複式洋房

我昨天去了C+醫生那邊檢查, 佢插隻手指同我檢查宮頸淋未, 佢話可能會令我昨天會有出血, 亦可能會刺激到個宮頸, 而令BB會出世, 結果我昨天冇出血, 但今天就流啡了,但暫時我未有陣痛, 亦未穿水, 係咪唔駛咁快入院呢?醫生叫我明天再睇下情況係咪繼續, 係就同醫院講, 希望就算未係, 但醫院見我過晒期都會為我催生,但我而家唔知係咪等明天先入院呢?定只係檢查完的反應? BB仲未ready?

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我第一胎時又係見紅入院, 點知又係訓左一晚後比醫生趕出院.. 所以今胎如果真係見紅我都唔會入院住

btw,, 我係923架, 呢幾晚訓覺好辛苦呀, 條腰好攰, 轉左又唔係轉右又唔係, 打平訓仲辛苦..

個肚都好墜呀, 有時有d 奄奄痛咁..

都唔知阿細幾時先捨得出黎

複式洋房

我都等得好苦,EDD 25/9,第一胎,想亞B快D出黎過節但又唔想佢係處女座

我三日前都曾經有流啡,尋日仲要流左好大舊JELLY狀既野出黎(無色),不過之後就無啦,有冇mama試過呀?

洋房

我9 月18日預產期但BB仲未有動靜想出嚟......好心急==

原帖由 loui 於 10-9-19 18:05 發表
我都等得好苦,EDD 25/9,第一胎,想亞B快D出黎過節但又唔想佢係處女座

我三日前都曾經有流啡,尋日仲要流左好大舊JELLY狀既野出黎(無色),不過之後就無啦,有冇mama試過呀? ...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我都係23/9啦~但醫生話應該會早一個星期呀! 唉~

首頁

尾頁

跳至