想生BB

跳至

首頁
12345...17

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

希望大家唔好放棄啦~~~比心機 !!!
總有一日大家可以上黎報喜既~~
我都冇上黎幾日唔知大家而家黎左m未呢 ?
其實卵巢多囊平日生活有咩要注意呢 ??
我今日都未黎m ~ book左29號見醫生

男爵府

畀面勳章

正式黎講仲未黎M,但由3號開始到而家就流少血,我都睇緊中醫調理,希望有用啦.
原帖由 loklok200866 於 10-10-17 00:05 發表
希望大家唔好放棄啦~~~比心機 !!!
總有一日大家可以上黎報喜既~~
我都冇上黎幾日唔知大家而家黎左m未呢 ?
其實卵巢多囊平日生活有咩要注意呢 ??
我今日都未黎m ~ book左29號見醫生 ...

子爵府

BK Milk勳章

今日食pills第九日,period應該幾日後會黎,之後Day2-Day6要食2粒排卵藥,Day14返去醫生度做陰照,好怕今次又係浪費時間同金錢囉! 我會試埋食天喜丸同飲雞精,睇下d卵會唔會大d

子爵府

你係咪食通經藥?
我m啱啱完咗. 開始飲紅早, 杞子荼. 仲有煲杜仲,杞子,...
ha.haa. 介紹煲果隻呢. 可以暖宮.
仲有,我又買咗 8 珍湯, 調理一下身子先得!
我通常都係 day 3- day 7 食排卵藥, 你就早我一日. 咁奇怪? 以我所知, 一般都係 day 3 or day 5 開始食.
你個 dr 可能有某d reasons, 要你早一日食?

原帖由 ilovedogs322 於 10-10-17 08:52 發表
今日食pills第九日,period應該幾日後會黎,之後Day2-Day6要食2粒排卵藥,Day14返去醫生度做陰照,好怕今次又係浪費時間同金錢囉! 我會試埋食天喜丸同飲雞精,睇下d卵會唔會大d ...

別墅

我都係...上年聖誕check到! 如果有呢個病的人,不用睇中醫,只係浪費咁自己的時間(我睇開的中醫講) 呢一個係荷爾蒙的病,如要生bb,係比一般人困難,但吾代表冇。可以靠排卵藥!
而我下星期就要入院做腹腔鏡,先睇輸卵管,再係卵巢度刺4個小孔,排出一d冇用的卵泡,希望有改善!
之後就要做iui,因醫生叫我吾好再浪費時間!

我血糖都係吾靚,空腹5.1,飲完糖水2小時8.8
但暫時冇食降血糖藥的需要!
只要飲食控制就可以!
有呢個病的姐妹們,我們要加油....吾好拖,好好地睇醫生治療!
這個病冇得生bb事小,最大問題,會引起糖尿,心臟病,卵巢癌..仲有其他的心血管毛病!

子爵府

BK Milk勳章

係呀,我食通經藥,我無問醫生點解Day2開始食,可能澳洲唔同d掛?我宜家胸又痛肚又陰陰痛,應該呢個禮拜會黎period。
你都好快可以開工,祝一擊即中!
原帖由 zarara188 於 10-10-17 09:19 發表
你係咪食通經藥?
我m啱啱完咗. 開始飲紅早, 杞子荼. 仲有煲杜仲,杞子,...
我通常都係 day 3- day 7 食排卵藥, 你就早我一日. 咁奇怪? ...

洋房

我問題比大家嚴重的,我的經期係幾年先嚟一次,有時瘦啲就連續幾個月都會有嚟,唉,好唔開心呀,有無人可以幫到我呢?大家有無睇過咩醫生係幫到你架?就快34歲喇,等唔切架喇。若果有試過幫到你的醫生請pm資料比我,感激不盡!

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 zarara188 於 10-10-17 09:19 發表
你係咪食通經藥?
我通常都係 day 3- day 7 食排卵藥, 你就早我一日. 咁奇怪? ...

我都食過排卵藥,
個時醫生話day2/day3開始食都可以

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 kobaby516 於 10-10-17 10:09 發表
我都係...上年聖誕check到! 如果有呢個病的人,不用睇中醫,只係浪費咁自己的時間(我睇開的中醫講) 呢一個係荷爾蒙的病,如要生bb,係比一般人困難,但吾代表冇。可以靠排卵藥!
而我下星期就要入院做腹腔鏡,先睇輸卵管,再係卵巢 ...

請問你係咪係香港做?

我之前睇過d info, 話外國較流行咁做,
但d泡泡好大機會會再生返出來,
要把握做完手術, 又未再生出來個段時間.

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 may3456 於 10-10-17 21:16 發表
我問題比大家嚴重的,我的經期係幾年先嚟一次,有時瘦啲就連續幾個月都會有嚟,唉,好唔開心呀,有無人可以幫到我呢?大家有無睇過咩醫生係幫到你架?就快34歲喇,等唔切架喇。若果有試過幫到你的醫生請pm資料比我,感激不盡! ...

如果你係過肥,
減肥係必需.

如果你超重好多,
睇醫生都未必肯同你做生育治療架,
識人睇左醫生, 醫生要佢減20磅先再返去睇佢.

如果你唔係超重好多,
可以直接去仁安輔助生育度book醫生,
出名既醫生, 一般要等半年/以上,
如果你趕既, 可以問下邊個醫生冇咁full.

子爵府

睇來你都就快來了. 我以前都係咁, 食完藥幾日先到.

原帖由 ilovedogs322 於 10-10-17 20:10 發表
係呀,我食通經藥,我無問醫生點解Day2開始食,可能澳洲唔同d掛?我宜家胸又痛肚又陰陰痛,應該呢個禮拜會黎period。
你都好快可以開工,祝一擊即中! ...

子爵府

BK Milk勳章

我已經有強烈m feel,個肚陰陰痛,鬼死咁辛苦!不過近排d體溫好奇怪……
原帖由 zarara188 於 10-10-18 19:06 發表
睇來你都就快來了. 我以前都係咁, 食完藥幾日先到.

子爵府

我咪一樣. 成日都保持好高好高體温, D人就話我可能發炎.
但我又唔係好覺邊度發囉.
你係咪時高時低呀 ??

原帖由 ilovedogs322 於 10-10-18 19:08 發表
我已經有強烈m feel,個肚陰陰痛,鬼死咁辛苦!不過近排d體溫好奇怪……

別墅

我係澳門做,醫生就係建議我一做完個手術,立即做iui
原帖由 jennynini 於 10-10-17 21:30 發表

請問你係咪係香港做?

我之前睇過d info, 話外國較流行咁做,
但d泡泡好大機會會再生返出來,
要把握做完手術, 又未再生出來個段時間.

別墅

其實我係澳門都叫做好好彩....澳門醫療技術當然不及香港,澳門只有iui,冇ivf,要做ivf澳門醫院會轉介我去瑪麗...費用全免!
而且我aunt係醫院護士,so我由5月頭睇到現在已經做緊人地等1年以上的步驟啦!希望一切順利!

禁止訪問

子爵府

BK Milk勳章

俾你幫我睇下:
Day1-5 forgot to measure
Day 6 36.3
Day 7 36.1
Day 8 36.3
Day 9 36.2
Day 10 36.2 dodo
Day 11 36.4 (see Dr)
Day 12 36.4 dodo
Day 13 36.3
Day 14 35.8 (See Dr)
Day 15 35.9
Day 16 35.9
Day 17 36.2
Day 18 35.9 dodo (see Dr)
Day 19 36.3
Day 20 36.3
Day 21-24 36.5
Day 25 36.6
Day 26 36.5
Day 27 36.6
Day 28 36.5
你話係咪好奇怪呢?醫生話我又無排卵……
原帖由 zarara188 於 10-10-18 19:21 發表
我咪一樣. 成日都保持好高好高體温, D人就話我可能發炎.
但我又唔係好覺邊度發囉.
你係咪時高時低呀 ??

子爵府

BK Milk勳章

Congrats 不過我唔鍾意跑步呢,你total減幾多磅?
原帖由 vici 於 10-10-19 06:56 發表
我之前都係有多囊架 (上年)
後來我去做 gym 半年減肥
之後去 check, 卵泡無洒
依家有左 week 10
大家 add oil ar

禁止訪問

複式洋房

我都有呢個問題。。。
我平均半年黎一次不過醫生就話如果你唔急要BB
就可以唔洗理佢住。。
因為醫生係開個D荷爾蒙比你調經
但係唔可以醫好你個病
不過就最好減下磅啦。。

不過我依然唔中2冇M既感覺
又唔知佢幾時黎。
去旅行又就唔到時間

所以我選擇食避孕藥
另到D經準

雖然我未結婚。
但係我結左婚我都想有BB

所以我真係好希望有方法可以醫好呢個病!

加油!

首頁
12345...17

尾頁

跳至