自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

呢個風咁勁, 可能碼頭都係保障工人安全先做好d準備的. 真係希望真係打得成既話, 無人傷亡啦. 而家香港d 樹都危險呀(今年都有幾次林樹), 所以大家都要小心d 樹呀.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

有分級架,尋日新聞有講,我等搵搵先

原帖由 kc_01k 於 10-10-21 09:36 發表

其實165即係勁唔勁 ?? 真係唔識睇.

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

唉... 今朝聽到3號都已經頭痕
幼稚園唔駛返
我出門返工時
佢喊到拆天
攞住對返學鞋係咁 : 媽咪.. 去街街!去街街! ..喊
如果聽日又唔駛返....

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 mickychow 於 10-10-21 09:30 發表
但係今朝新聞好似話3號會維持一段時間wor!

個風太多變數, 天文台都一時一樣. 記得尋晚七點幾食飯o個陣話短期內唔會改掛三號風球, 等我仲以為讀幼稚園的囝今天實要返學.
點知話口未完九點幾己經見到新聞headline 改咗話會在晚上或凌晨改掛三號風球, 結果都係返學前掛咗....
所以佢所謂o既維持一段時間都唔係好信...

子爵府

好大機會等收市4:30後先掛8號

大宅

原帖由 maywei 於 10-10-21 09:34 發表
最好唔好明天掛啦! 因為我阿囡要游校際比賽啊! (好似好衰, 唔好我 )

我都唔想明天掛, 因為有緊要事 .

大宅

醒目開學勳章

原帖由 maywei 於 10-10-21 09:34 發表
最好唔好明天掛啦! 因為我阿囡要游校際比賽啊! (好似好衰, 唔好我 )

本星期六日有重要嘢做呀,唔好掛呀.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

如何才稱得上天文台所說的第三級「超強颱風」,好像六二年颱風「溫黛」,時速超過一百八十五公里,海面船艇都被吹翻,由五零年至今香港只出現過五次。

至於第二級的「強颱風」,就好像零三年的「伊布都」般,每小時風速超過一百五十公里。至於一般颱風,風速只有約一百二十公里:「我們以前有時都會說,中心風力一百多少公里,但這種講法對大多數人沒甚麼感覺,所以我們根據現在國際上好幾個地方都通用這種方法,就是用形容詞。」

原帖由 sasa0208 於 10-10-21 09:44 發表
有分級架,尋日新聞有講,我等搵搵先

男爵府

醒目開學勳章

唔好掛8号 ,我屋企人8号都要返工
:-P  :-P  :-P

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

咁快就8號.....但個風好似話星期五晚,星期六先到,咪有排掛.......

公爵府

畀面勳章

個風行得咁慢, 23號先最接近咁咪掛兩日幾, 應該唔會啦!!!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

最好聽日同後日先掛,可以放多2日假!今日我day off,唔好掛住

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

睇路徑圖, 好似明日下午或星期六零晨最接近香港! 有可以今日就掛?

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

多數係掛8號都會係收市之後啦! 因為香港政府係睇住個市多過睇住你地, 慕求不要影響個市為大前題

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我地個天文台好捱得ga~可以既話都會捱到明天收市ga

珍珠宮

希望個風就算打得成,都唔好有任何人命傷亡啦!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

唔該大家唔好去行街, 唔係打左8號我老公都收唔到工mouth:

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔好掛住呀, 等阿仔測埋明天先啦. 唔想跨左個星期六/日呀.

大宅

好媽媽勳章

星期五有亞囡游水比賽,星期六有人有重要事做、星期日全人放假、星期一又有學校開始測驗考試至十一月頭、街巿D菜貴,即係有排都唔駛掛,好嘢!
原帖由 NLa 於 10-10-21 09:47 發表

本星期六日有重要嘢做呀,唔好掛呀.

首頁

尾頁

跳至