母乳餵哺

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Re: 大家有沒有興趣出席集體哺乳活動?

絶對支持,如果時間許可的話一定到 , 如果老公都去重好!

複式洋房

If time allows, I would like to join as well. My baby will be 1 years old in August.

複式洋房

I can also join if time allows. My baby is now 7 months old.
Emily :roll:

大宅

各位有興趣出席的媽咪,在時間和地點方面有何建議?

我基本上是星期二、三、四放假,周六、日早上可以。
地點則想過以下兩個,但都是在非繁忙時間會較好:
1.中央圖書館玩具圖書館外
2.任何一個地鐵總站,如在寶琳、上環...一起上車,佔車頭或車尾一個車廂

複式洋房

如果時間配合,我也會支持.

我會選星期二,三,四下午
地點我想假如在尖沙嘴文化中心,太空館外也可
譚媽媽 寫道:

2.任何一個地鐵總站,如在寶琳、上環...一起上車,佔車頭或車尾一個車廂

公爵府

我係放紅, 返一至六, 一至五朝9晚6, 星期六 9-1.
我提議係室內地方, 因為天氣好熱. 可否係KCR 車廂呢? 因為KCR 好似少D 人坐.

譚媽媽 寫道:

複式洋房

支持!!! 
我都想join呀,但我BB要8月13日先足6個月;
不過BB足6個月後,我依然打算餵全母乳架!
唔知可唔可以參加呢? 

民房

我bb只得4個月大, 可以參加嗎?因為我都想持續餵bb6個月以上.

大宅

我會揀中央圖書館玩具圖書館!

母乳餵哺
健康成功第一步

大宅

其實如果有10零個以上媽咪, 可以send新聞稿去報館
等記者來綵訪, (會唔會嚇親大家)
唔好"side"左一個宣傳母乳的大好機會

:-( :-( 我老公唔俾我去呀!!!

複式洋房

I'm a working mother, 5 days a week. Sunday morning I need to go the church. Therefore, Sat or Sun afternoon is better for me. Hope it does not cause too much trouble

大宅

i'd like to join as well. i prefer weekend, as i need to work on weekdays.

大宅

calamus 寫道:
其實如果有10零個以上媽咪, 可以send新聞稿去報館
等記者來綵訪, (會唔會嚇親大家)
唔好"side"左一個宣傳母乳的大好機會

:-( :-( 我老公唔俾我去呀!!!

我都有想過,即使沒有報館來,我也會拍一些照片,在下期的母協會訊刊登。

大宅

我同意rabbitpiggy所說,室內地方較好,不怕日曬雨淋。不過,室內地方無論是圖書館或地鐵九鐵,都是平日非繁忙時間會較理想,否則人迫人做不出效果亦拍不到照。
國際母乳周是從八月一日至七日(星期一至日),如果定在這一星期大家認為如何?請寫上寶寶屆時多大及prefer的日子,定出最多人可以出席的日子我再請假吧。
8月1日(一)
1.譚媽媽(9個月大女兒)

8月2日(二)

8月3日(三)

8月4日(四)

8月5日(五)

8月6日(六)

8月7日(日)

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

[quote]
譚媽媽 寫道:
我同意rabbitpiggy所說,室內地方較好,不怕日曬雨淋。不過,室內地方無論是圖書館或地鐵九鐵,都是平日非繁忙時間會較理想,否則人迫人做不出效果亦拍不到照。
國際母乳周是從八月一日至七日(星期一至日),如果定在這一星期大家認為如何?請寫上寶寶屆時多大及prefer的日子,定出最多人可以出席的日子我再請假吧。
8月1日(一)

8月2日(二)

8月3日(三)

8月4日(四)

8月5日(五)

8月6日(六)

8月7日(日)
2.冰極 (囝囝21個月大)
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

男爵府

譚媽媽 寫道:
8月1日(一)

8月2日(二)

8月3日(三)

8月4日(四)

8月5日(五)

8月6日(六)

8月7日(日)
3.boey(昊昊個日26個月2星期大)

禁止訪問

公爵府

Rabbi 寫道:
Added, how about in Cultural Centre - the indoor staircase leading to 1/F or 2/F concert Hall?

譚媽媽 寫道:
8月1日(一)

8月2日(二)

8月3日(三)

8月4日(四)

8月5日(五)

8月6日(六)

8月7日(日)
4. Rabbi (7.5 month Girl)
5. Rabbitpiggy (囝囝16個月大) + 老公 (得唔得呢)?

大宅

8月1日(一)

8月2日(二)

8月3日(三)

8月4日(四)

8月5日(五)

8月6日(六)

8月7日(日)
5. Rabbitpiggy (囝囝16個月大) + 老公 (得唔得呢)?
6. 師奶仔 (38個月囡囡)
母乳餵哺
健康成功第一步

別墅

8月1日(一)

8月2日(二)

8月3日(三)

8月4日(四)

8月5日(五)

8月6日(六)

8月7日(日)
6. 師奶仔 (38個月囡囡)
7.irischanpl (旻旻20.5個月大)+旻旻daddy

旻旻體重:20.11.03 - 3.275kg height - 49cm5.12.03 - 3.65kg22.12.03 - 4.66kg6.1.04 - 5.3kg27.1.03 - 6kg 21.2.04 - 6.59kg27.4.04 - 8.4kg   height - 66cm29.5.04 - 8.68kg24.7.04 - 9.31kg7.9.04 - 9.7kg    height - 73.4cm13.11.04 - 10.38kg28.12.04 - 10.5kg   height - 76.5cm28.12.04 - 我識行啦  :lalala:17.12.05 - height - 87.5cm

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊