夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

做阿媽既都唔要.....冇野好講

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

兩公婆都咁自私,自己親生骨肉都話可以唔要,
個男人個理由都尚可接受,
冇諗過個女人居然可以唔要自己十月懷胎生O既小朋友,
佢地有冇諗過對小朋友心理影響有幾大,
冇人要,要送去保良局嫁,
真係慘,明明父母健在都要做孤兒

伯爵府

2024年龍年勳章

可以找社工。

呢個情況好令人傷心...

父母雙全都要做孤兒....

男爵府

叻叻勳章 畀面勳章 睛靈勳章

我當個爸爸冇親戚幫手照顧,我覺得最多唔做野拎綜援自己照顧返仔女咯!呢D CASE我作為納稅人都覺得應該幫,最多到小朋友大D返學,學校有果D延展呀,小學放學又有課餘託管...咁先出返去做野自食其力咯!!!

個女人呢.....真係因住收尾果幾年!

一樣米養百樣人,人渣就係咁!

大宅

畀面勳章

只好替小孩子祝福.

大宅

畀面勳章

只好替小孩子祝福.希望佢爸媽回頭是岸啦

民房

其實他們兩公婆我都識,女的是大陸新移民,男的為了照顧家庭,所以每日也要返十幾個鐘,有時還要通宵上班。女的可能太寂寞,所以有了婚外情。由於東窗事發,男方無法接受,所以留不下來。由於男的已一把年紀,收入有限,請不起外傭,亦沒有其他家人可以代為照顧小朋友,女方的親人也在內地,所以才如此為難。小朋友剛剛升上小學亦不能獨留家中。
我已轉告了他,各位的提議,叫他直接找社工幫手,希望他可放下面子,真的去找社工相討,再者多謝各位熱心相助。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

又係呢類只想要香港居留權的'大6'女人...

原帖由 nobodyhome 於 11-1-14 01:44 發表
其實他們兩公婆我都識,女的是大陸新移民,男的為了照顧家庭,所以每日也要返十幾個鐘,有時還要通宵上班。女的可能太寂寞,所以有了婚外情。由於東窗事發,男方無法接受,所以留不下來。由於男的已一把年紀,收入有限,請不起外傭,亦沒 ...

男爵府

畀面勳章

又係依d 大6女人製造出來的悲劇!

子爵府

育兒性格勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

唉,大人既錯永遠都要小朋友去承擔
點解丫,根本開始就係錯
2個都不負責任,就唔應該生
小朋友唔係人球,佢地既成長一定有好多負面既影響
縱然父母都分開,但唔代表佢就要冇左父母愛
唉!

公爵府

即係個後生大陸女人嫁個老港男, 落到O黎香港就搵第二個..... 對個女人O黎講, 生仔只係佢的手段, 個仔就算跟住佢睇怕都唔會有好日子過.

希望做爸爸O個個唔好唔要個仔. 樓住你勸下佢啦.... 呢D CASE我覺得真係有需要政府幫的, 唔好驚冇面. 送個仔去保良局仲冇面啦....仲要加埋俾人話冇人性TIM呀.

禁止訪問

大宅

希望樓主勸下你個男性朋友,
送個小朋友去保良局,
我個女有係保良局(銅鑼灣總部)
既幼兒園返學,
我接佢返學放學時,
都有見過那些院童,
入面的導師都很好,
除了生活必須外, 亦有心靈輔導。

另外我有個同事亦是保良局的助養人,
她說有很多院童並非孤兒,
只是父母有個別原因不能照顧他們,
但在保良局裡面,
他們的身心靈都得到照顧,
當然絕對比不上自己的父母,
但就樓主的朋友而言,
我就寧願比小朋友入保良局!

子爵府

多鬼餘,以前分隔2地咪仲見得少~個女人寂寞?痕就痕la~個男人一把年紀,收入有限~咁佢之前點養妻活兒?有心要d仔女可以俾$隔離左右d太太幫手揍放學,食埋飯等爸爸收工姐~佢5係住山洞無鄰居ga?根本2個人渣都係嫌d細路阻(定),1心想5要佢地~樓上話保良局環境幾好,你叫2個人渣送d仔女去保良局,起碼有人關心佢地,好過第時心情5好,d細路做人肉沙包~

原帖由 nobodyhome 於 11-1-14 01:44 發表

其實他們兩公婆我都識,女的是大陸新移民,男的為了照顧家庭,所以每日也要返十幾個鐘,有時還要通宵上班。女的可能太寂寞,所以有了婚外情。由於東窗事發,男方無法接受,所以留不下來。由於男的已一把年紀,收入有限,請不起外傭,亦沒有其他家人可以代為照顧小朋友,女方的親人也在內地,所以才如此為難。小朋友剛剛升上小學亦不能獨留家中。
我已轉告了他,各位的提議,叫他直接找社工幫手,希望他可放下面子,真的去找社工相討,再者多謝各位熱心相助。

水晶宮

忍唔住要寫,個大陸女人真係唔x都冇用,小心睇路!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔係想歧視,
我真係好鬼憎呢大陸女人

大宅

原帖由 豆丁 於 2011/1/14 03:56 發表
多鬼餘,以前分隔2地咪仲見得少~個女人寂寞?痕就痕la~個男人一把年紀,收入有限~咁佢之前點養妻活兒?有心要d仔女可以俾$隔離左右d太太幫手揍放學,食埋飯等爸爸收工姐~佢5係住山洞無鄰居ga?根本2個人渣都係嫌d細路阻(定 ...

agree!我覺得d仔女唔跟佢0地可能仲好!(就算跟住佢0地都唔會有好日子過)......咁0既父母要唔要都0巴!:tongue:
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

男爵府

叫他們放棄撫養權, 由其他有心人收養

大宅

[quote]原帖由 whitecatcat2002 於 11-1-13 12:30 發表
唉,無言,只係覺得個小朋友好可憐

如果對男女係我朋友,我會絕交

(純粹個人意見 ) [/quot

me too, D 人只係顧住自己開心, 連自己小朋友都唔想要....; 做人父母有無諗過小朋友感受.....一句講晒自私

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至