嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我大嗰個今年16, 第2個今年14, 而細嘅3胞今年12歲喇。 當年知道3B時C6嚇了一大跳, 要用1星期去平服心情。 我"唐"叔有對龍鳳胎, 但醫生話無關。 5個小朋友實嘈, 但我同C6都唔太怕嘈。 錢, 絕對失預算, 但睇住佢地成長都係開心嘅。

我有個朋友兩邊家族無孖胎記錄, 但佢地第一胎就是孖。 醫生話而家有孖B唔再一定有家族遺傳。 因食物同氣候改變, 所以有孖B的機會亦比較大。

大家要加油呀。

大宅

畀面勳章

原帖由 yu_katharine 於 11-3-2 23:36 發表
我大嗰個今年16, 第2個今年14, 而細嘅3胞今年12歲喇。 當年知道3B時C6嚇了一大跳, 要用1星期去平服心情。 我"唐"叔有對龍鳳胎, 但醫生話無關。 5個小朋友實嘈, 但我同C6都唔太怕嘈。 錢, 絕對失預算, 但睇住佢地成長都係開 ...

嘩...你好犀利呀...咁你d小朋友之前邊個湊呀?你自己湊嗎?

大宅

Wow, you're incredible to have Five kids in a place like Hong Kong! If I've triplets, I won't be bear with them and I believe my C6 will run away as well! Just joking!

禁止訪問

大宅

原帖由 babykenny 於 11-3-3 12:41 發表

嘩...你好犀利呀...咁你d小朋友之前邊個湊呀?你自己湊嗎?

之前係3個工人湊5個, 我同C6返工。 到1歲半後就兩個工人湊。

別墅

Kat! 佩服佩服!!
你屋企咪要搬大D? 我3个B 2个工人...都頭痛唔夠住...D 樓又咁貴..sigh...

男爵府

親子達人勳章

I have elder twins boys at 3 and have one more girl now nearly one and a half. Am I brave? People in the street always look at us and astonished.

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

回覆 hc1018 的帖子

我同你都差唔多,我大女17個月,現在孖b12週,當知道是孖之後,都無開心過,本來打算生多個就收工,現在唔單止風險大,而且失哂預算,現在仲成日嘔到死死下,入了醫院2次,連工都返唔到,同事老闆又唔體會,真係好唔開心,我想我唯有在bk同d媽咪share下,其他人真係唔明白我情況。

首頁

尾頁

跳至