基督家庭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 19# virox 的文章

喔!0甘又情形唔同。

我 62、99 都系親生我老公0既。
我惟有看我62 99 愛兒子0既方式與我家有別啦。

子爵府

原帖由 ndw 於 11-2-10 09:49 發表
喔!0甘又情形唔同。

我 62、99 都系親生我老公0既。
我惟有看我62 99 愛兒子0既方式與我家有別啦。

你話呢D係唔係就係叫"親疏有別"...上一代攪到D關係咁複雜,就做就左今日D細既夾係夾心度.....

今日同個姐妹出街,講開6299呢單野,又無啦啦好易走左入個死胡同度,個心都係有小小激氣點解6299為人父母,可以抓爛塊面咁不負責任.....遲下BB出世,我地女家D親戚一定又走泥探BB,我諗起我爸爸又要幫6299收拾爛攤子就嬲....

再咁落去徘徊係嬲又唔嬲咁,真係可能精神分裂

大宅

唉﹐人地套價值觀係點樣﹐你根本管唔著。你兩夫婦真係要好好坐低傾下﹐彼此意識到或者你地已經到左一個階段要重新規劃人生﹐重整方向﹐好好諗下到底為乜而活﹐面前有邊幾條路可以走。

大宅

原帖由 virox 於 11-2-9 21:55 發表

62不是親生的;

你是不是我認識的人?

我認識的中國人,多數愛子如命,個子冇$會比$佢結婚,點會個仔失業便跑掉,只有並非親生的可能..........

我並不認識你。

其實你也別怪62,他自己另外也可能有親生子女。
他只是你99的老公,並非你62。

換個角度,你父母愛你,都是因為有血緣。
如果要你愛別人如同愛你肚裏BB,說笑吧!
這當然不是主耶穌的教導,只是希望你明白人的軟弱,吾好激心。

子爵府

原帖由 sshoi 於 11-2-10 10:37 發表
唉﹐人地套價值觀係點樣﹐你根本管唔著。你兩夫婦真係要好好坐低傾下﹐彼此意識到或者你地已經到左一個階段要重新規劃人生﹐重整方向﹐好好諗下到底為乜而活﹐面前有邊幾條路可以走。 ...

係哦...你講得ARM,我地都痛定思痛,決定好好生活,唔衰畀人睇喇....人地唔畀面,唔等如自己要丟自己架

子爵府

原帖由 anntx3 於 11-2-10 10:43 發表

我認識的中國人,多數愛子如命,個子冇$會比$佢結婚,點會個仔失業便跑掉,只有並非親生的可能..........

我並不認識你。

其實你也別怪62,他自己另外也可能有親生子女。
他只是你99的老公,並非你62。

換個角度,你父母愛你, ...

ANNTX3 :

你真係一個清心既人 ....我冇講出泥既野,點解你都會估得到...超西利

62的確仲有一個40 幾歲既親生仔, 但係相比起老公, 仲要再不俏D 人地仲要一早有兒有女TIM....

見到自己屋企人畀人咁"玩"法,我真係好難當冇事發生,不過老公同仔都係自己既,我會努力做一個好老婆,好MAMI,我地自己幫自己爭番啖氣,有能力個時孝順番爸媽媽,唔洗D人可憐我地

我念在我既天父爸爸同我講, 唔可以輕看別人既痛苦,我學去原諒佢地.....(雖然我轉個頭又汁著番,哈哈)

大宅

加油!
要好好生活!

子爵府

原帖由 anntx3 於 11-2-10 14:30 發表
加油!
要好好生活!

好, 我地會ga喇,謝謝你 :]

首頁

尾頁

跳至