親子旅遊

跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

請問 DUCK TOUR 是什麼??

原帖由 cwclsh 於 23/2/2011 00:08 發表
我地一家三口19/4 -23/4 會到新加坡, 已BOOK機票. 而家考慮緊住2晚CONCORDE 2晚 SENTOSA RESORT.

我會預兩日幾在聖陶沙, 一日去動物園.

行程粗略PLAN左:-
DAY 1 - 4點到HOTEL, 去魚尾獅公園 + DUCK TOUR

DAY 2 - ...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我老公攪架,我都唔知,門票係包玩架,即好似disney咁.
原帖由 RalphYuki 於 11-2-23 22:24 發表
咁你係邊度買環球d門票?? 包玩全場遊戲嗎??

大宅

原帖由 polarbb 於 11-2-24 07:56 發表
我老公攪架,我都唔知,門票係包玩架,即好似disney咁.

我都好想知呀, 可唔可以幫手問下你老公, d 非係邊度買呀? 謝謝...

禁止訪問

大宅

原帖由 phyonna 於 11-2-24 09:51 發表

www.umagazine,com.hk 今期有say sinapore information.

謝謝...

大宅

呢到係SENTOSA 內所有項內的資料, 非常齊全, 大家可以一用.

http://www.sentosa.com.sg/en/attractions/siloso-point/underwater-world-singapore/

另外呢個係 ZOO SINGAPORE的:-
http://www.zoo.com.sg/

我會在香港買定SENTOSA所有門劵, 因我去的當日係EASTER假期, 無飛無得入就慘了..都係買定好D!

原帖由 pingu_k 於 11-2-24 00:42 發表

請問有無UNDERWATER WORLD + DOLPHIN LAGOON + SONG OF THE SEAS 同動物園資料? 前者是否已是全名?動物園全名又係乜呢?tks!

另想問,universal Studio去到先買ticket吾可以嗎?怕full哂? ...

大宅

今朝買左...無咩野睇架! 去書局買本天書好過! >.<

原帖由 cowkingb 於 11-2-24 10:27 發表

謝謝...

大宅

DUCK TOUR 係觀光車船合體. 我諗小朋友坐住佢會好開心無咁悶. 但最好預訂!

http://www.ducktours.com.sg/duck.php

原帖由 RalphYuki 於 11-2-24 01:00 發表
請問 DUCK TOUR 是什麼??

大宅

原帖由 cwclsh 於 11-2-24 15:43 發表
今朝買左...無咩野睇架! 去書局買本天書好過! >.<

好在你話我地知唧... 謝謝...

大宅

未呀,我用asiamiles換機票,酒店同入場券未訂
依家check緊有無酒店連SUS的package
因為我地對SIN都唔係陌生,所以都唔太擔心

原帖由 RalphYuki 於 11-2-23 00:12 發表
me too..... 我都係未plan行程~
你book左package未?
環球影城會否先book定入場票??

水晶宮

我3月中去, 已在網上買了USS票.
http://www.rwsentosa.com/language/en-US/Attractions/UniversalStudiosSingapore/Tickets
原帖由 cowkingb 於 11-2-24 09:43 發表

我都好想知呀, 可唔可以幫手問下你老公, d 非係邊度買呀? 謝謝...

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

侯爵府

原帖由 cwclsh 於 11-2-24 15:41 發表
呢到係SENTOSA 內所有項內的資料, 非常齊全, 大家可以一用.

http://www.sentosa.com.sg/en/attractions/siloso-point/underwater-world-singapore/

另外呢個係 ZOO SINGAPORE的:-
http://www.zoo.com.sg/

我會在 ...

tks!

侯爵府

原帖由 CINDYC 於 11-2-24 23:00 發表
我3月中去, 已在網上買了USS票.
http://www.rwsentosa.com/language/en-US/Attractions/UniversalStudiosSingapore/Tickets

咁你選邊間hotel?

珍珠宮

好媽媽勳章

USS 的hotel好貴啊!有冇其他好介紹?

伯爵府

原帖由 cwclsh 於 11-2-23 11:42 發表
好方便喎! 唔坐MRT 都可以坐巴士, 我住既酒店又有SHUTTLE 去ZOO 同 SENTOSA 果間酒店, 所以轉酒店都無問題. 再唔係我見好多人話坐TAXI都唔算好貴.

如果你地仲有時間, 我見佢地個科學館都值得一去喎!

...

這麼好 ~ 酒店有stuttle bus 可以講一下你住邊間酒店嗎 ? 幾錢晚呢 ?

大宅

CONCORDE HOTEL located along Orchard Road.

EASTER前夕HKD3280 2晚, 包稅包早餐.

原帖由 peckykoo 於 11-2-25 00:22 發表

這麼好 ~ 酒店有stuttle bus 可以講一下你住邊間酒店嗎 ? 幾錢晚呢 ?

侯爵府

我以前男朋友係新加坡人,所以成日去新加坡,個到地方唔大,真係自由行好方便,同埋當地人好多都識普通話同廣東話架,好方便.我暑假同老公阿囡至去完新加坡,我只係訂左環球影城飛plan左邊日去外,其他都冇plan,係好隨意每日想去邊就去邊. 如果真係唔怕貴,我建議住聖淘沙新開個幾間酒店,好舒服好靚. 其實差唔多間間酒店都會有stuttle bus架,所以唔駛擔心,本來我諗住復活節再去,不過佢D機位好多都 full, 去同回程時間都唔好,而且我想住 Hard Rock 佢都未出價單,佢個泳池好正架,宜家唯有改去第2到,可能再等暑假至去。

珍珠宮

好媽媽勳章

我又係打算再去,上一次係再上一個X'MAS去完之嘛!不過果時USS未開,所以我依家心思思又再想去.因為如果去東南亞,我諗唔到邊個地方會安全過佢了.

複式洋房

請問你環球影城好玩嗎?聽說比香港廸士尼還要細,是真的嗎?玩遊戲要排好耐隊嗎?唔該哂

原帖由 polarbb 於 11-2-25 00:41 發表
我以前男朋友係新加坡人,所以成日去新加坡,個到地方唔大,真係自由行好方便,同埋當地人好多都識普通話同廣東話架,好方便.我暑假同老公阿囡至去完新加坡,我只係訂左環球影城飛plan左邊日去外,其他都冇plan,係好隨意每 ...

侯爵府

大就唔係好大,不過就大過香港 disney,好多野都唔駛排好耐就有得玩,係間中有一兩個遊戲要排好耐. 我上次9點就入去, 因為玩某個遊戲全身濕哂,所以返酒店換衫,因為行返酒店都係大約8分鐘,之後再入去玩到6點幾. 我覺得好玩過香港 disney好多好多,不過就冇咩野買. 佢有好多 show睇,你一定要睇,好多都好好睇,效果好正.
原帖由 elsahappy 於 11-2-25 01:59 發表
請問你環球影城好玩嗎?聽說比香港廸士尼還要細,是真的嗎?玩遊戲要排好耐隊嗎?唔該哂

首頁
12345...16

尾頁

跳至