興趣嗜好

跳至

首頁
12345...18

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

公爵府

畀面勳章

原帖由 曲曲 於 11-3-21 18:38 發表
病咗幾個星期都未好
天氣一轉我就好唔舒服
今日又暈又嘔
決定唔再睇西醫轉睇中醫
希望食幾劑中藥清清個底
果時大肚,睇西醫唔得,睇左十幾次中醫都唔得,咳左個幾月.........

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都報到先

[/url]

大宅

畀面勳章

HI~HI~

公爵府

畀面勳章

原帖由 natalielin 於 11-3-22 00:45 發表
我都報到先
其實我都唔知點解希希唔係好食奶都重,可能佢真係骨重,我姪仔輕過希B,但大粒過佢架!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

病咗幾個星期都未好
天氣一轉我就好唔舒服
今日又暈又嘔
決定唔再睇西醫轉睇中醫
希望食幾劑中藥清清個底

你無事嗎?要小心保重身體呀!
My Two Princess

大宅

你一定要睇好左先生B啊,否則就好似我咁,坐月都咳,咩都唔吃得架啦

病咗幾個星期都未好
天氣一轉我就好唔舒服
今日又暈又嘔
決定唔再睇西醫轉睇中醫
希望食幾劑中藥清清個底

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 wendyau 於 11-3-22 12:28 發表
你一定要睇好左先生B啊,否則就好似我咁,坐月都咳,咩都唔吃得架啦

無錯呀!一定要好返先好生BB呀...我第一胎又係臨生前咳到cc下,開完刀,一咳個傷口痛到爆!要物理治療師幫我呀

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

公爵府

畀面勳章

原帖由 曲曲 於 11-3-22 14:34 發表
快樂, pigpig, wendyau

thx so much~
有你們喺到令我覺得自己唔係孤單一個
好多人都唔明大肚陀第3個嘅苦況
西醫話我氣管炎要食抗生素
再加上我條氣唔順要食氣管抗張劑
行得快又心跳加速, 成日 ...
超明,駝第三個果時,辛苦到唔知點形容,老公都有時都有體諒既,有時都好衰唔體諒架!加油,生完出黎就舒服晒,不過係第二樣辛苦

伯爵府

Take careㄚ!

聽到都登你辛苦... 氣管炎, 咁你有無食抗生素? 快d好返... 生佐之後, 坐月病更加辛苦!

男爵府

報到.

琥珀宮

唉...連你老公都唔明你,真係慘慘呀....
你既情況同我以前好似,我果時又係成日氣營炎,再加上我有哮喘底,第一胎開完刀後,果晚即刻係醫院哮喘病發呀 最後,要急症室醫生俾我聞氣,我先無事!所以,我先叫你,一定要好返先去生呀...
如果你氣營炎,除左要戒凍野外,你出街同出入冷氣地方,一定一定要用頸巾圍住條頸,唔好吹到喉龍個位;另外,唔好大聲叫同大聲講野,一有風入左去喉龍,你就會超辛苦
保重!

公爵府

原帖由 快樂 於 11-3-22 01:42 發表
其實我都唔知點解希希唔係好食奶都重,可能佢真係骨重,我姪仔輕過希B,但大粒過佢架!

可能真係骨重啦~
哲哲睇落都有dd肉,唔係好瘦咁,不過又唔重,可能骨輕啦~

[/url]

公爵府

d老公係咁架喇,有時唔記得左你又要返工,湊女加大肚會好辛苦,以為又唔係第一次大肚,都已經知會點,但每胎唔同加埋年紀都唔同左,仲要湊埋大o個2個,真係幾辛苦下架,所以我成日都會炸死,唔係好辛苦時,佢問我辛唔辛苦,我都會話辛苦架~

[/url]

公爵府

原帖由 快樂 於 11-3-22 15:29 發表
超明,駝第三個果時,辛苦到唔知點形容,老公都有時都有體諒既,有時都好衰唔體諒架!加油,生完出黎就舒服晒,不過係第二樣辛苦

同意呀

[/url]

大宅

畀面勳章

所以我媽咪成日同我講要保重好自己身體,佢話一開頭老公會好緊張好關心,跟住會問侯下,再下一次會話你知佢知,再嚟佢會不聞不問,慢慢會唔耐煩.最後都係有苦自己知.所以我今胎生完雖然144磅但我都無刻意去減健康最緊要
.
原帖由 曲曲 於 2011-3-22 14:34 發表

口有你們喺到令我覺得自己唔係孤單一個

大宅

畀面勳章

原帖由 natalielin 於 2011-3-23 00:26 發表

d老公係咁架喇,有時唔記得左你又要返工,湊女加大肚會好辛苦,以為又唔係第一次大肚,都已經知會點,但每胎唔同加埋年紀都唔同左,仲要湊埋大o個2個,真係幾辛苦下架,所以我成日都會炸死,唔係好辛苦時,佢問我辛唔辛苦,我 ...

大宅

畀面勳章

可能大女幫咗我好多,我而家一d都唔辛苦,係有時諗起而家無樓有d唔開心,整體我都好享受而家嘅生活!
原帖由 快樂 於 2011-3-22 15:29 發表

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁
12345...18

尾頁

跳至