自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好陰公

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

痴線

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

太過份!離哂譜!

大宅

真係睇到火都來呀!!!

子爵府

畀面勳章

成日見到好多外傭虐待少主新聞及係街見到d外傭點湊少主,攪到我真係唔敢請外傭

大宅

我都對我上一個工人好好,去邊都帯佢去玩,又影相曬埋比佢,食咩都預佢一份,買衫比佢用,日用品都買埋比佢......對佢當係一家人...點知佢越來越衰,成日講電話,又用電腦(夜MA MA)又攪婚外情...仲係咁問我,我MAMI,我老爺借錢,又唔還;一係還少少,又借...(借$理由係公公死,爸爸坐牢,家人入院...)
佢仲係咁係樓下D工人姐姐問借錢...(D家長話返比我知...)

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

冇人性 快D拎佢去

大宅

所以有時D人對D工人姐姐惡同冷淡...我e+好理解...你對工人好,佢地只會係咁試d好僱主既底線...我e+對呢個工人姐姐唔會再買野比佢,送日用品佢用,同佢傾咁多計......

伯爵府

牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

衰印傭

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

好陰公呀!手指比人咁剪法實痛死,額頭個印,一定係當時好熱先辣到咁深!我好想揾野辣番條臭八婆呀!

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

點解可以咁殘忍架?

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

珍珠宮

希望個官知點判!!

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 Siuchoi 於 11-3-22 10:16 發表
希望個官知點判!!

印像中,賓賓/印傭虐少主情況,好多法官都判得好輕,口口聲聲講到好嚴重,文明社會唔會容忍,乜乜物物,一大堆廢話之後,最重咪又係判得果幾個月,乜有阻嚇作用咩?不如佢地班身嬌肉貴既法官自己比人剪下手指辣下額頭啦,睇下佢地會點!

侯爵府

8個月撞到咁熱自己識縮 la, 一定比人按住個頭先係咁.

原帖由 gion 於 11-3-22 09:55 發表
好陰公呀!手指比人咁剪法實痛死,額頭個印,一定係當時好熱先辣到咁深!我好想揾野辣番條臭八婆呀!

大宅

畀面勳章

肯定最終又係輕判...一係就證據不足,唔起訴... 香港d法例全部幫晒d外傭..我地呢d僱主就叫苦連天.....

大宅

大宅

畀面勳章

原帖由 gion 於 11-3-22 10:36 發表

印像中,賓賓/印傭虐少主情況,好多法官都判得好輕,口口聲聲講到好嚴重,文明社會唔會容忍,乜乜物物,一大堆廢話之後,最重咪又係判得果幾個月,乜有阻嚇作用咩?不如佢地班身嬌肉貴既法官自己比人剪下手指辣下額頭啦,睇下佢地會點! ...

唉...佢地呢d所謂高管都唔會請外傭啦...大部份都係本地工人,就算真係請外傭,d外傭都唔敢洗出d咩花樣....所以佢地跟本唔會感受到我地既痛苦....

伯爵府

牛年勳章

好過份

首頁

尾頁

跳至