跳至

首頁

尾頁

別墅

人奶,如果in case要奶粉-> 能恩

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我餵人奶, 再選惠氏!

複式洋房

我會用人奶餵BB。但若不夠,可補奶粉。
我係威爾斯生,嗰時醫院會用"能恩",所以若OK,會用它。
(而且能恩SEND咗一罐900G的奶粉比我)

複式洋房

回覆:大家選定左比BB食咩奶粉未呀?

BB會送奶粉,試完先決定

大宅

我想BB食A+, 但又好似好貴好難買咁, 依家諗住買雪印思敏兒, 希望BB食得OK啦~

伯爵府

回覆 @綿羊仔 的帖子

yes ah, v difficult to buy A+.
better choose smthn easier to buy.
my niece and nephew both drank A+. sometimes can just buy 1 can.

男爵府

畀面勳章

我會餵人奶,但夜晚補奶粉會要Friso,因大仔食得好好,亞妹都會跟番依隻牌子
http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/iz6mqfx4wm4293sh.png.img
dsc_0001

洋房

回覆:大家選定左比BB食咩奶粉未呀?

有無人知道邊隻奶粉少機會敏感?我原本諗住買A+做後備,因為會餵人奶,點知我同事剛放完產假番工話我知,佢個仔食咗五個月人奶,一轉A+就出濕診,全身都係。去睇醫生,果到幾個BB都係食A+出事。我自已都有濕診底,好驚遺傳俾BB,所以我都係諗住換第二隻奶粉,以防萬一,不過都唔知應該點揀?!各位媽媽,有咩介紹呀?我見好多人揀friso, 知唔知依隻有咩好?

大宅

Ciffy 發表於 11-6-26 17:16
有無人知道邊隻奶粉少機會敏感?我原本諗住買A+做後備,因為會餵人奶,點知我同事剛放完產假番工話我知,佢 ...
其實每個BB對奶粉的反應都不同,如果你食果款有過敏, 就要轉喇, 我朋友個女對A+無過敏(之前食日本雪印都有過敏), FRISO聽講比較甜&容易惹痰, 你現在可以向市面上的奶粉供應商取試用裝比bb試食, 睇下邊只奶粉0岩食.

當然, 人奶是最安全&最好的, 我都會儘量餵人奶. 加油!!!

大宅

我都係會餵人奶, 但初頭未必夠奶 (我上一胎都係好遲先上得好, 好遲先夠阿囡飲), 所以要補奶粉, 補奶粉就會用 美素.

希望今次人奶會快啲上得好啦!!!

大宅

原本諗住餵思敏兒1,但醫院餵咗能恩1,咁唯有食番能恩先啦!反正target遲D全人奶。

洋房

回覆:PIG1031 的帖子

多謝你的意見,我另一個同事都叫我試咗A+先,依家仍然15/16。其實可以的話,未上奶前,都唔想俾BB食奶粉。

大宅

基本上都係打算頭幾個月都係全人奶(盡力),不過已經有幾罐作後備,怕自己到時係有心無力。
不過幾罐都係SAMPLE,我用A+同朋友換能恩又或者係朋友唔打算用比我。
簡左能恩因為唔想囡囡食慣左美XX,惠X果啲之後,有咩事起上黎要同人搶奶粉,我自己套理論就是覺得,奶粉黠都係無人奶好,食邊一隻都係一樣,隻隻都係有差唔多成份,各有各好,到頭黎都係睇BB黠適應,就算依家打算係能恩,到時候佢都未必岩....我只能夠講,我自己都係食能恩大!

大宅

VJ321 發表於 11-6-29 21:07
基本上都係打算頭幾個月都係全人奶(盡力),不過已經有幾罐作後備,怕自己到時係有心無力。
不過幾罐都係SAMPL ...

Totally agree "奶粉 黠都係無人奶好,食邊一隻都係一樣"

大宅

畀面勳章

我買咗罐A+, 响醫院食佢D便便都幾好, 我主要餵人奶, 但未夠bb食, 有1-2餐要補奶粉.

大宅

我都係人奶為主,補奶粉用思敏兒。

複式洋房

我有兩罐美素佳兒金裝gold (初生至6個適用) 400g
有效期至2012年8月25日

兩罐金裝能恩一號 (初生至6個適用) 400g
有效期至2012年10月21日

唔想浪費, 平讓 可議價

交收地點 : 星期六日 大埔火車站

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我拎左罐能恩sample, 呢幾日補奶粉用, 因為右邊脹到泵唔出, b 女都冇力食
我決定走泵奶媽既路, 罐奶粉可能出街食

民房

會餵人奶, 唸緊之後食A+1 or S26, 你哋有無意見呀?

首頁

尾頁

跳至