自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

依家在香港做警察真係慘, 有時連大廈保安都不如(做保安起碼過時過節可以收利是), 成日都講人權, 如果在外國, 查車牌時唔聽警察指令, 已可以開槍制服人啦, 香港D警察比人粗口問候比人打比人吐口水, 咩都得, 唔度人權真係可以大過法治?

唉! 真係有仔都唔想佢當差!

禁止訪問

引用:未完全知道件事係點?對付一個人要六飛?睇

大宅

最好叫呢班人自己去接把刀, 睇吓佢地係唔係好似做戲咁叻...睇警匪片引開個青年喎.真係睇得戲多,唔怪得知現代社會有咁多人生活在夢幻中.
http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=15591515

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

珊瑚宮

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

梗係講得口響啦, 又唔係斬佢

無望  x2  發表於 11-9-7 14:58

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

警察都食左佢三刀啦,又唔提下? 如果唔制服佢,佢走左出街,仲死得人多,到時又另一個組織話警隊無能,數啦!背一隻「獲」救到人就得,警察係保護市民的,唔係政治工具。

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我意思係警隊槍械係咪太過落後,火力太過弱雞?單拖中足六飛仲活躍,可能正如樓上有人講食咗啲嘢會唔痛啩?

tomatoMM  你可以問下自己既家庭醫生,應該比較客觀  發表於 11-9-7 12:36
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

公爵府

個街坊又係有問題, 話個差佬未比個青年斬傷喎, 只係HI到. 咁係咪要捱一刀, 證明佢真係會斬人左先可以開槍? 不如佢去擋刀, 然後個青年真係斬左落去, 差人先開槍救佢啦好冇?

無望  好提議  發表於 11-9-7 15:02
Sumyeema1  咪系  發表於 11-9-7 12:42
fengfeng  hhahaha  發表於 11-9-7 12:27

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

尋日睇到新聞,第一時間係覺得個警察有排煩,開左6鎗,每一鎗都要寫報告,真係頭都痕埋,而家仲要俾人話,真係慘!!我覺得開6鎗真係冇問題,你話如果打死左佢,可能俾人鬧既機會會仲大,但而家只係打傷佢,都冇拎佢條命,點解都要俾人鬧呢??其實個兩個警察真係可以打死佢架喎,咁近距離!!佢地都冇咁做,就知只係想阻止佢啦!!真係鄧而家D警察慘慘呀!!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

警察都係人,都要保護自己安全,都有屋企人.....
d人唔去關心佢地,反而要鬧佢地,咁點解d人問下如果個阿sir死左,人地點算?屋企人點算.....?
反而去幫個個攞刀斬人既青年攞人權......呢d係咩組織?仲衰過恐怖組織....個青年唔死,係佢好彩咋,死左我都唔會可憐佢,浪費警力!

無望  x2  發表於 11-9-7 15:03
fengfeng  仲衰過恐怖組織 ==> 有同感!  發表於 11-9-7 12:28

禁止訪問

引用:我意思係警隊槍械係咪太過落後,火力太過弱

禁止訪問

引用:個街坊又係有問題,+話個差佬未比個青年斬傷

大宅

支持警察

大宅

環保接龍勳章

我都覺police冇錯啵

佢地有拔槍警告個青年, 佢都唔理 (或唔怕)

有個警員已經受左傷啦!

佢地(人權)仲想點呀? 係咪又要死一個警員佢地先安落!
心誠則靈

公爵府

fyyjott 發表於 11-9-7 11:16
d人唔去關心佢地,反而要鬧佢地,咁點解d人問下如果個阿sir死左,人地點算?屋企人點算.....?
可能D人覺得呢D係差人既工作, 死都係duty之一呀! 死左咪賠錢+比個"浩園"位佢, 補足比佢咪得law.

一句講晒, 涼薄!

Sumyeema1    發表於 11-9-7 12:43

男爵府

下下都質疑警察做野! 警察好難有HEART 去保護香港市民囉!!

呢單野令我諗起早前有單新聞~有個神經漢係層樓斬到落管理處~沿路斬死幾個.....
如果呢單野警察唔開槍....由佢周圍走! CASE 分分鐘就會重演....

禁止訪問

引用:Quote:fyyjott+發表於+11-9-7+11:16+d人唔

水晶宮

如果警察唔開槍, 比人斬死左喇 ~

得把死人口

成日都話警權過大

唔管你地咪作反囉~

翡翠宮

公道自在人心

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我諗我係police, 佢發狂撲過來, 我唔止開6槍呀! 而且, 危急關頭, 點會數住開多少槍呀!

簡直係廢話.

Cokelo  如果係我, 一定槍槍o拍頭都似, coming baby~  發表於 11-9-7 12:51
toffeetong  真頭飛個手榴彈過去添.  發表於 11-9-7 12:23

首頁
12345...10

尾頁

跳至