論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

食窮啦!!咁食法!!

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆 zitzai 的帖子

Agree, They are very lovely to eat meat. My maid arrival my home 8 months eat around 10 LBS chicken wing, but haven't eat 1 pcs. Also whe she cook rice wil put more meat together & cook other dish of meat. Everyday she'll eat 2 pcs of bread + skipper + coffee. :;pppp:

公爵府

牛年勳章 夏天玩到顛

我果件哩,佢唔鐘意食飯,但超鐘意食雜糧。
飯哩,佢就食少少,但係下午一煮烏冬或者上海面,
加雲吞水餃果d,佢就筆一大碗,方屎食唔夠咁。
我就黎買罐頭同雜糧都買窮了

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你哋有無講比工人知, 邊啲佢食得, 邊啲唔食得?
今朝發現我新來賓賓好鬼鼠開雪柜攞亞女啲芝士夾麵包食
之前比咗啲茶包叫佢沖來飲, 係家唔飲
今朝問我有無咖啡, 比咗幾包佢...
前2日買咗大概有30+雞亦, 今朝睇無晒, 腸仔買咗2包, 仲有4條度
今朝佢食咗2個波羅包加一片方包夾芝士 + 咖啡

bu-b  好過份喎!!!  發表於 11-10-26 19:51

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

禁止訪問

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ting-ma 發表於 11-10-26 12:38
WA!!!! u spend too much on her food too!!!!
Have you count how much she eat you everyday??

其實我買啲包係for佢2日食, 點知佢一個早餐食晒~
至於雞亦+腸仔+朱扒係for dinner唔通唔比佢食呀~
我諗我依家要日日買少少, 費事一次過
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

大宅

yingwong 發表於 11-10-26 11:44
你哋有無講比工人知, 邊啲佢食得, 邊啲唔食得?
今朝發現我新來賓賓好鬼鼠開雪柜攞亞女啲芝士夾麵包食
之前 ...

嘩!真係食得好狼喎...

大宅

我工人都相反, 好細食, 但都肥肥地架wor...唔知係咪夜晚同我地一齊食唔好意思, 相反佢第日下午又食得晒d 隔夜餸架wor~

我無分工人食乜, 成日叫佢可以飲我地d 可樂呀, 檸檬茶咁, 佢都唔肯飲, 好搞笑~

大宅

It depends. Some are very disciplinary.

Mine like eating but has no interest in taking drinks.

大宅

買多啲又平又頂肚既嘢比佢食咪得囉, 或者煲大煲啲飯.

男爵府

同佢去超市一轉, 話同佢入D 食物FOR 佢的
咁你就買一堆比佢, 同佢講呢D係FOR 佢食的
MUM 果D你唔好搞~~

男爵府

其實我都無分, 總之我女食乜佢就食乜
琴晚早返去, 佢哋開飯, (我唔係屋企食) 佢自己夾起自己嗰啲, 我女另一啲
咁我本身買咗30+蝦, 我見佢啲蝦多過亞女同大隻啲
我今朝以為仲有, 點知打開雪柜, 佢話食晒啦~

大宅

其實可唔可以分開晒每日佢食餸既分量, 唔夠食多碗飯或麵

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

正常餸的份量,不夠就裝多兩碗飯。飯已可供給大量能量。正常人也不会一頓頓餸食到飽為止吧!妳估大笨象咩!

大宅

If they do not have self-discipline, that is a problem.

Sometimes, they are pitiful - hungry for food. Many of them like shrimps and crabs. It is fine but not to be that greedy.

子爵府

陪月勳章

回覆:蘇花sogood 的帖子

佢會唔會拎去賣?

男爵府

好媽媽勳章

回覆 yingwong 的帖子

我之前果個都係咁,我專買啲靚既俾個女食, 佢次次都係留起啲最好既同最多既俾自己, 新嚟果個我實叫佢唔可以食個女啲野,真係要分開好啲,次次買啲好野俾個女就變左俾佢,真係都幾激氣.

別墅

i have the same problem!!
my maid eat 3-4 times as much as i do!!

in the morning i need only 1 egg+1 little bread
while she eats 1 egg+2 big bread+another cake

at noon we all eat 炒飯 (rice meat and egg)
I eat 1 bowl
she eats 3 bowls, and later she cooked udon noddle +dumplings +other dishes for herself, and later a banana cause she said she's hungry

i really have no comments
i cannot say that you cannot eat that much....

spiderlily  It is too much...  Cannot imagine how she digest...  發表於 11-10-26 18:26
yingwong  咁佢一定好肥食咁多野~  發表於 11-10-26 17:37

大宅

畀面勳章

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我工人都係咁, 佢同我兩個食麵, 可以用晒1磅成廿幾蚊丸, 仲有菜.....大食到嚇C人!

zitzai  1 磅丸 1 次點食呀?????  發表於 11-10-26 22:33

首頁

尾頁

跳至