夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 天秤座老公 / 水瓶座老婆...~續續集集~:lalala:

在你把我帶回家之前,請記得,我的壽命約有10~15年;你的離棄,會是我最大的痛苦.
當我要捱過最辛苦的歷程時,請千萬不要說:「我不忍心看他。」或者「讓我不在場時才發生。」
只要有你和我在一起,所有的事都會變得簡單容易接受。請你永遠不要忘記,我愛你。

侯爵府

Re: 天秤座老公 / 水瓶座老婆...~續續集集~:lalala:

禾返到屋企啦!!!!

你地就巧啦, 實飽飽啦....

子爵府

elf 寫道:
禾返到屋企啦!!!!

你地就巧啦, 實飽飽啦....
在你把我帶回家之前,請記得,我的壽命約有10~15年;你的離棄,會是我最大的痛苦.
當我要捱過最辛苦的歷程時,請千萬不要說:「我不忍心看他。」或者「讓我不在場時才發生。」
只要有你和我在一起,所有的事都會變得簡單容易接受。請你永遠不要忘記,我愛你。

侯爵府

meialo,

懶得斥咁呀!!!

禾而家都吃緊反啦~~

子爵府

elf
你咪打禾啦!!!禾好

侯爵府

哎呀, 岩岩吃飯前, 吃左隻香蕉 & 飲左碗湯, 攪到吃唔落飯天 :evil: ...又吃剩野, 一陣俾阿媽鄭到又話禾 :-(

子爵府

子爵府

我番到屋企喇~~~

侯爵府

band長老,
不如下次叫續集續集丫.....好唔好呀????

子爵府

好呀~~~!!等我記錄在案先~~~~
QUINCY121HK 寫道:
band長老,
不如下次叫續集續集丫.....好唔好呀????

侯爵府

各位~~~~
我要

子爵府

我都係....家下我都烏下烏下...睇黎今晚我都係早訓...

咁聽朝再見喇~~~~goodnite!
各位~~~~
我要

侯爵府

哎呀, 禾去煲左一陣粥者, 個個都閃哂架!! :tongue:

禾仲諗字有野爆添....又要禾谷多一日...你地真係吖!!

子爵府

:-( 晨早流流好吾開心呀~!!!我又無錢駛喇~

原本噚晚諗住攞到家用,點知隻佬呢期糧仲未出,搞到無家用攞,我老公銀行得番六百幾蚊我都無野好講啦...今朝湊仔番學前諗住响佢銀包攞幾草野應付今日既開支,點知佢個銀包又係一個仙都無,咁我咪問我隻佬有無囉(經已覺得自己係乞衣...),我隻佬即刻好冷淡但又少少寸我咁話:"我都無錢喇,連噚晚最後嗰廿蚊我都攞左去買煙咯!你响我間房個枱面度搵下有無散銀囉..."我已經忍住度氣,死死地氣去佢枱面到搵,都只係得十一蚊散銀响枱面...我即刻好吾開心咁攞埋...湊仔番學嗰陣,我一路都好吾開心,都吾夠今日駛,就算我吾食煙,今日都要錢過海去做言語治療啦,一程已經用左我十八十九蚊,回程都無錢撘車番屋企(我諗住今晚問我大佬借錢)...頭先又無錢買餸,今餐又是蒸水蛋俾個仔食...一路行一路諗,諗番早幾日我隻佬同我講嗰句野...我嗰陣已經真心同佢講:"老公,我知你吾夠駛...所以攞你d錢用我都覺得吾好意思...sorry!"我仲攬住佢,諗住可以安撫到佢添...點知,佢毫無反應,一句冷冷咁得埋黎:"無呀,我依家諗緊係咪我地大駛之嘛!"...咁佢所指既大駛,咪係指我囉!佢每月出七千蚊人工,三千俾我做家用,四千佢留黎供樓交管理費...咁係咪話緊我先?我每日撘兩程地鐵去湊仔番學放學($14/日),每日又要買餸煮飯(我每次都限自己買十零蚊餸),個仔要一星期要去言語治療三次,每次來回都用左卅幾四十蚊,個仔學琴每個月又要四百蚊,假日呢,個仔响樹佢又要食m記,我同佢晏晝食都係$27蚊兩個人(可以再平d卦..),我自問捱得好辛苦,我都認為我同佢一齊捱緊,我無怨言,做乜次次都係得佢怨我?諗得衰d,佢憑咩黎怨我先?我嫁着佢,佢又無錢養我,俾吾到正常生活我同個仔,要怨都係我怨先啦!我肯留低要佢,佢已經幾生修到,家下仲黎怨我?諗到咁,我頭先真係極度想今日離家出走,以後吾再同佢一齊生活...但係又諗,搬番外家係吾駛擔心錢既問題,但係我又同大佬同埋老豆既思想吾同,尤其教我個仔方面,到時我實日日同佢地嘈都似...反之,依家係除左自己做緊乞衣但又無錢駛之外,查實教仔嗰度,我同隻佬係無咩衝突...諗到咁,我又覺得自己仲可以捱到,無錢啫,等我搵到工咪駛自己囉!到時吾駛成個乞衣咁問隻佬攞錢...但係,搵左咁多份工,一份都無打黎話搵我見工,開始覺得有d灰...希望我可以快d搵到工就好喇.

侯爵府

band長老,
俗語話"貧賤夫妻百事哀"係甘架啦~~~從另一個角度去睇,你隻6都好大壓力架,始終要揹住1大1細.....佢都有佢既苦處.

翡翠宮

找塵 做咩晨早喊苦喊乏呀, 一日之計在於晨 :lol: 笑多d, 心情都靚d, 做事都順竟d 你爽做咩工呀 我今日攞左份recruit睇下有茅野啱你 不過你住兵su, 早兩日我睇recruit在葵涌地鐵附近請sec返五day都唔錯, 要求唔係好高你試唔試下 :-P

子爵府

:-( 我就係衰在要就時間同地點嘛...我住太子架,同埋我只可以响八點半至四點半之間可以番到工...所以d full time都幾難搵... 係呢,份工係fulltime定係Part-time架???你pmD資料俾我...THX..!!!
ringoivy 寫道:
找塵 做咩晨早喊苦喊乏呀, 一日之計在於晨 :lol: 笑多d, 心情都靚d, 做事都順竟d 你爽做咩工呀 我今日攞左份recruit睇下有茅野啱你 不過你住兵su, 早兩日我睇recruit在葵涌地鐵附近請sec返五day都唔錯, 要求唔係好高你試唔試下 :-P

子爵府

我都明佢既苦處同壓力,但我咪又係同佢一齊捱緊,雖則份工吾係我做啫,但舊錢我都係同佢一齊慳住駛,我同佢捱左咁耐,我都無氣俾佢受啦,反之佢平日已經成日姨丈到,我已經吾野佢,佢仲講呢D咁既說話我聽,真係炆上加炆囉...講真我衫又吾敢買,剩係買支洗頭水用,都諗過度過,但買左之後又係吾開心,搞到我都開始覺得有D癲癲地...我又吾係吾搵工喎,我一日上兩次網搵工,一有工叫做我可以做到,我就SEND CV,又吾係响樹做緊少奶奶歎緊世界...唉...我都吾知點...剩係覺得好無MOOD咋...
band長老,
俗語話"貧賤夫妻百事哀"係甘架啦~~~從另一個角度去睇,你隻6都好大壓力架,始終要揹住1大1細.....佢都有佢既苦處.

子爵府

各位主妹...我去送飯先...一陣番雷.

翡翠宮

一陣lunch再幫你睇下個post仲有無先啦, 因為係上期recruit黎再唔係你入去佢地個website都可以, 因為有part-time/full time job的 [quote]
bandband 寫道:
:-( 我就係衰在要就時間同地點嘛...我住太子架,同埋我只可以响八點半至四點半之間可以番到工...所以d full time都幾難搵... 係呢,份工係fulltime定係Part-time架???你pmD資料俾我...THX..!!! [quote]

首頁

尾頁

跳至