單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

catfitfit 發表於 12-4-7 08:44
親愛的...

從前的事別想太多了, 自咎和不忿總會有, 夜欄人靜更會觸動你的心靈, 可苦又再苦了自己呢?
"請勿淆底"笑左添,

係呀,同佢地既生活點滴係多多錢都買唔到,

我要好好珍惜...
從來從無犯錯 而離場仍是我  我不想參加戰爭
但熱愛怎平分 必須找個犧牲
請你盡量殘忍 給我絕望原因
要徹底 痛我心令我死心   我不想記住遺憾
利用我的人生 導念這舊情人
請你盡量殘忍 使我極度難堪

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:yfceo+發表於+12-4-7+00:46+咁以家仔

原帖由 ~~kitty~~ 於 12-04-07 發表
而家佢地11 & 9 啦 ,

我有同佢地講,希望佢地會明白啦!
Oh,吾怕的,勇敢同佢地解釋家裡既環境,吾一定要去旅行去消費先有快樂的
最重要你自己都要走出陰"厘",放低傷痛,佢地睇緊你頭嫁

應當一無掛慮,只要凡事藉着禱告、祈求和感謝,將你們所要的告訴上帝。
上帝所賜那超越人所能了解的平安(註),必在基督耶穌裏,保守你們的心懷意念。

大宅

chak_yi 發表於 12-4-7 12:15
過左去啦傻婆,自己堅定自己既意念,過左去既野就唔會番嚟架啦,佢地甘黑人憎,我地唔好理佢地囉,仔女遲早 ...
係呀,其實我最怕佢地唔明,但呢d野又點同佢地解釋.....

我唔理佢地架,不過近來又知道佢既事,佢一定好開心有同佢養埋教埋.......就嬲

大宅

回覆 yfceo 的帖子

我乖d 介丁丁,只食米粉

琥珀宮

引用:回覆+yfceo+的帖子 我乖d+介丁丁,只食米

原帖由 yantonbabyshop 於 12-04-07 發表

我乖d 介丁丁,只食米粉
丁丁好難戒丫

catfitfit  唔買就自然唔食架啦  發表於 12-4-7 17:44
應當一無掛慮,只要凡事藉着禱告、祈求和感謝,將你們所要的告訴上帝。
上帝所賜那超越人所能了解的平安(註),必在基督耶穌裏,保守你們的心懷意念。

大宅

Yes 唔買就唔食要靚就要介呀,姊妹

琥珀宮

引用:回覆+yfceo+的帖子 Yes+唔買就唔食要靚就

原帖由 yantonbabyshop 於 12-04-07 發表

Yes 唔買就唔食要靚就要介呀,姊妹
最敝我細佬會買呢,我搬左返呀媽到住麻

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+yantonbabyshop+於+12-04-07+

原帖由 yfceo 於 12-04-07 發表
最敝我細佬會買呢,我搬左返呀媽到住麻
上星期自由嗰bin 話丁丁減價喎!有冇入貨呀?

世事豈能盡如人意,但求無愧於心。

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+yfceo+於+12-04-07+發表最敝

原帖由 tangmading 於 12-04-07 發表
上星期自由嗰bin 話丁丁減價喎!有冇入貨呀?
果個係假丁丁來嫁:;pppp::;pppp:

瑪瑙宮

環保接龍勳章

yfceo 發表於 12-4-7 17:54
果個係假丁丁來嫁

咩丁丁係假呀
我啱啱至買左波仔喎
閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

大宅

回覆:~~kitty~~ 的帖子

呢度既人都有各自既經歷,包括妳、我、她,大家都係承受梗痛苦,面對梗茫茫前路,我地要更加學習放下,愛惜自己。我明白有些事有些情,可能會帶來刻骨銘心既痛,但畢竟已經經歷咗,事實係唔會改變。我都仲係學習當中,都未能夠放開懷抱,尤其單親二字,所帶來既自悲與傷痛,工作之餘仲要母兼父職。發洩完,往後還有好多野跟尾,努力吧!

翡翠宮

引用:呢度既人都有各自既經歷,包括妳、我、她,

原帖由 gor_gor 於 12-04-07 發表
呢度既人都有各自既經歷,包括妳、我、她,大家都係承受梗痛苦,面對梗茫茫前路,我地要更加學習放下,愛惜 ...
點解單親要自卑呀?我吔比平常媽媽付出唔只多一倍,我會更加欣賞自己比人偉大呀!

大宅

chak_yi 發表於 12-4-7 12:15
過左去啦傻婆,自己堅定自己既意念,過左去既野就唔會番嚟架啦,佢地甘黑人憎,我地唔好理佢地囉,仔女遲早 ...

事隔好多年,呢幾年我一路都認為已經放底左,點知心入面既怨恨仲仍然存在,
就係因為佢地次次都扮晒好人,雖然好少見,

但係細路仔好單純,好怕小朋友真係當左佢地好人就c火...

大宅

貓貓6299 發表於 12-4-7 12:18
睇完你個故事,我都忍唔著喊到死死下;
點解你個EX當日真係可以咁「能」衰,夾硬嚟打你,搞到你有左第二胎 ...
可能佢知我性格啦,無論點,呢d野我又點會同人講,

係我縱容左佢.......一切都係衰心軟.........

大宅

田心 發表於 12-4-7 13:01
哩個男人真賤!佢老母一樣咁賤!人在做,天在看!佢一定有報應!

由始到終,佢地覺得佢地冇丁點問題,

唔緊要,我唔想再同佢地爭辯,佢地話咩都好,

我理唔著,做亞媽既梗係佢個仔岩晒.....我明白..

係!我相信,人在做,天在看,做過d咩呃到人呃係唔到自己!

琥珀宮

回覆:幫下手,聽我呻下,只有你地我先敢分享........唔該晒...

做人既野
世事豈能盡如人意
但求無愧於心

大宅

wayso 發表於 12-4-7 13:09
樓主
唔係唔比你呻,都好明白你以前有幾難受,
如果呻完係可以消減冤氣嘅就不防繼續呻,
有感而發,呢口冤氣屈左好耐,

所以好想同你地分享,

我對而家好感恩,雖然比上不足,但比下真係已經好好,

再難既日子都已經過去,亦好慶幸自己當年做左呢個離開佢既決定!

無錯!我地要一齊努力向前行!向衰佬說不!

翡翠宮

引用:Quote:wayso+發表於+12-4-7+13:09+樓主唔係

原帖由 ~~kitty~~ 於 12-04-08 發表
有感而發,呢口冤氣屈左好耐,

所以好想同你地分享,
撐你!

大宅

yantonbabyshop 發表於 12-4-7 14:57
回覆 ~~kitty~~ 的帖子

Kitty一路睇,我好冇用,我喊左出黎,因為我完全明白你所講有2個小朋友,湊佢地, ...
有時我真係覺得點解咁多男人可以咁殘忍,

可能佢地冇做媽媽果份十月懷胎既感受....

一個人去承受時,難免有點吃力.....

但一定唔會放棄!

路雖然難行,都會走下去!

你都要加油呀!

侯爵府

回覆:~~kitty~~ 的帖子

支持你 呻完舒服曬小朋友是你的動力無論以前有多苦將來他們都會好好同你行人生的每一天 記住活得比他好十倍

首頁

尾頁

跳至