跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:好多香港媽咪都嫁咗去kl嗰邊,但我就喺怡保

原帖由 cindy.lam 於 12-08-02 發表
好多香港媽咪都嫁咗去kl嗰邊,但我就喺怡保嗰邊,好似冇咩香港媽咪。三年黎一個香港人都識唔到。puffer fis ...
kl的點心都係麻麻…其實係大馬最唔慣d飲食。所以我平時都係自已煮,最多偶爾去香港粥面家食下,呢間算係做港式野ok…所以我次次返香港都暴飲暴食補還數…

複式洋房

引用:Quote:原帖由+cindy.lam+於+12-08-02+發表

原帖由 emmababy0615 於 12-08-02 發表
kl的點心都係麻麻…其實係大馬最唔慣d飲食。所以我平時都係自已煮,最多偶爾去香港粥面家食下,呢間算係做 ...
但係kl食物對我黎講已經好好了(我最鐘意去喜粵飲茶喺mont kiara 嗰間), 怡保點心仲麻麻 , 你幾時返香港?我年尾返去幫大女拎HK pr

大宅

畀面勳章

emmababy0615 發表於 12-8-2 00:09
我老公都係咁講,怕我自已一個人揸車會危險,始終大馬治安無咁好,我都希望可以見下你地,生左bb就好忙,我 ...

係呀,我係個女番左pre-school+ day care先開始free,之前都係勁忙,無哂心機同時間扮靚,日日都係忙呢樣忙果樣,有一排重搞到好唔開心成日喊 做阿媽真係好辛苦...但好似現在個女大左識tum我錫我幫我手時,就覺得咩都值得

複式洋房

引用:Quote:原帖由 emmababy0615 於 12-08-02 發

但係kl食物對我黎講已經好好了(我最鐘意去喜粵飲茶喺mont kiara 嗰間), 怡保點心仲麻麻 , 你幾 ...
我都係明年年頭返香港幫仔仔申請hkid …順便過完年先返來大馬,

大宅

畀面勳章

cindy.lam 發表於 12-8-2 00:35
好多香港媽咪都嫁咗去kl嗰邊,但我就喺怡保嗰邊,好似冇咩香港媽咪。三年黎一個香港人都識唔到。puffer fis ...

好似即將有個香港人嫁來怡保啊,同埋有個香港媽媽新年都會回怡保(佢老公hometown),你到時咪可以見下佢地囉

我都係阿女現在大左又番學+day care先多左時間同老公拍拖同埋做自己事,但遲下阿仔出生後,怕且我又回到勁忙無哂時間的日子了

咁你係咪好少來KL?

大宅

畀面勳章

emmababy0615 發表於 12-8-2 00:53
kl的點心都係麻麻…其實係大馬最唔慣d飲食。所以我平時都係自已煮,最多偶爾去香港粥面家食下,呢間算係做 ...
你有無去KL果間富臨阿一鮑魚食點心?佢地係最接近香港味道的,我地好多香港媽媽都喜歡去果處飲茶啊,就算晚飯佢地都係整得好好味的

近來我就發現puchong果間大同imperial palace都唔錯,係就係無阿一咁正,都在大馬已算ok,最好味係個鮮竹卷,家下做緊50%discount呀

香港粥面家我覺得Mid valley果間好味d..sunway果間就一般

我都係次次回hk都暴飲暴食.hahahhahahaaa

複式洋房

引用:好多香港媽咪都嫁咗去kl嗰邊,但我就喺怡保

宜家d香港媽媽好似比較少上來呢度?睇之前d post有好多媽媽…唔知大家係唔係好忙呢…

複式洋房

引用:Quote:cindy.lam+發表於+12-8-2+00:35+好多

原帖由 puffer-fish 於 12-08-02 發表
好似即將有個香港人嫁來怡保啊,同埋有個香港媽媽新年都會回怡保(佢老公hometown),你到時咪可以見下佢地囉
...
我好少去kl, 反而成日去檳城..
而家湊住兩個女,想出街都難。

複式洋房

回覆:emmababy0615 的帖子

係啦,以前好多post....而家好似冇晒人,靜晒

大宅

畀面勳章

唔係因為好忙,係因為大家都識左,現在我地都會用電話/facebook/見面來代替
上bk傾了,因為熟左就好多私人野傾,唔方便公開傾
我都係因為再懷孕先上來睇到你地留言,否則我都唔知又有新人呢

複式洋房

引用:唔係因為好忙,係因為大家都識左,現在我地都

原帖由 puffer-fish 於 12-08-04 發表
唔係因為好忙,係因為大家都識左,現在我地都會用電話/facebook/見面來代替
上bk傾了,因為熟左就好多私人野傾 ...
咁睇來我要快d join你地先得…識多幾個朋友,
你可以add我FB嗎?[email protected]

洋房

Hi! Cindy and Emma.

洋房

How is your pregancy, Fish? Still all the time?

複式洋房

引用:Hi! Cindy and Emma.

原帖由 naja 於 12-08-06 發表
Hi! Cindy and Emma.
hi,naja…nice to meet u…

洋房

nice to meet you too, Emma. How's life in KL?

大宅

畀面勳章

emma, add左你了^^

cindy,我在pm比左fb account你了,你睇到嗎?

naja,病左個幾星期,好左又病... 一直食藥,好無mood

洋房

好好休息啦!

別墅

You gals are so nice~ I am a mother-to-be in Singapore. The SG mother page is very quiet~
My edd is early Jan...I want to know more HK friends here too

大宅

畀面勳章

clarevalley 發表於 12-8-10 14:39
You gals are so nice~ I am a mother-to-be in Singapore. The SG mother page is very quiet~
My edd is ...
hihi,我在1212果邊都見過你發言,我edd係12月頭啊係咪SG Page果邊d人又係識左私下傾??我地呢邊都靜左好多了,係近日有d新人先又活躍番

大宅

我都來打个招呼先!大家好!我來左差不多5年,最近先識左-个香港 mama,因为佢係我大仔同学仔mama,重有,我識fish,但未见过真人,下次聚会,要叫我呀呀! 我有Z个仔,大的3歲8个月,细的9个月。

首頁

尾頁

跳至