跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由 fishfishchen 於 13-04-16 發

原帖由 cherry127 於 14-04-09 發表
我都岩岩租左兩房一聽8200
我睇過其他2房單位,好差好細。我尼都貴小小,不過夠四正

大宅

引用:Quote:原帖由+cherry127+於+14-04-09+發表

原帖由 fishfishchen 於 14-04-09 發表
我睇過其他2房單位,好差好細。我尼都貴小小,不過夠四正
我依間都好細,我都貪佢全新裝修,好貴

大宅

cherry127 發表於 14-4-9 01:51
我依間都好細,我都貪佢全新裝修,好貴
係咪單幢樓呀? 有LIFT嗎?

大宅

引用:Quote:cherry127+發表於+14-4-9+01:51+我依

原帖由 rhodo 於 14-04-09 發表
係咪單幢樓呀? 有LIFT嗎?
有lift架

男爵府

回覆:討論下住深水埔既您們買左樓定租緊樓住?

我都剛搬到呢區,估唔到呢度d租都貴得咁可怕,岩岩先settle down, 幫小朋友揾學校揾補習,好彩而家都揾到間幾好嘅補習社,咁小朋友放學後我就唔駛跟得咁足了,因為都係新開,我就係貪佢新開唔多人,之前果間學生同學生之間坐得好迫,差唔多走得果陣仲幫佢做埋功課,返到黎見d字績都明顯唔同,你叫我點敢再幫襯落去丫,真係咁都得架。

大宅

之 發表於 14-5-26 02:04
我都剛搬到呢區,估唔到呢度d租都貴得咁可怕,岩岩先settle down, 幫小朋友揾學校揾補習,好彩而家都揾到間 ...
唔係嘛...真係咁都得?!!!

男爵府

引用:Quote:之 發表於 14-5-26 02:04 我都剛搬到

原帖由 rhodo 於 14-06-10 發表
唔係嘛...真係咁都得?!!!
舊果間真係咁差架,而家轉左呢間新開嘅補習社真係幾好,又有岩我仔女嘅興趣班,唔駛我走黎走去。

大宅

引用:Quote:原帖由+rhodo+於+14-06-10+發表唔係

原帖由 於 14-06-11 發表
舊果間真係咁差架,而家轉左呢間新開嘅補習社真係幾好,又有岩我仔女嘅興趣班,唔駛我走黎走去。

...
你個間向邊?我都想幫個女搵補習社

大宅

回覆 的帖子

咁就very good la!! 我仔仲細未洗搵補習,大d睇下有冇需要先!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

為保持版面可讀性,各會員如欲索取資料,請直接 pm 有關會員,如情況未有改善,會將主題關上。

版主
Miriam
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

你們找边間地產吖

複式洋房

回覆:討論下住深水埔既您們買左樓定租緊樓住?

唉…我仲慘!
依家一家三口同细佬share租($7200,有lift)。想申請公屋又吾得,因為我99吾肯除我老公名

男爵府

cherry_ng 發表於 14-6-18 23:16
唉…我仲慘!
依家一家三口同细佬share租($7200,有lift)。想申請公屋又吾得,因為我99吾肯除我老公名:pit ...
如果你99唔肯除你老公既名...點解唔試吓要求"分戶" 呢?

我同老公當年除名, 唔需要99(戶主)簽文件, 我地自己落房署簽聲明書就得.

複式洋房

引用:Quote:cherry_ng 發表於 14-6-18 23:16 唉

原帖由 漲爆媽媽 於 14-09-02 發表
如果你99唔肯除你老公既名...點解唔試吓要求"分戶" 呢?

我同老公當年除名, 唔需要99(戶主)簽文件, 我地自 ...
可以甘ga ,等我試下先

首頁

尾頁

跳至