懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:但相反會唔會投訴完…換左床!但姑娘對你仲

原帖由 cat6038 於 12-08-30 發表
但相反會唔會投訴完…換左床!但姑娘對你仲衰?
我就係怕會變成咁

伯爵府

回覆:屯門醫院產前病房

雖然我唔係屯門,但見到妳地咁真係好嬲同失望!點解屬於香港人既資源福利比非港人搶左

每日都咁開心!!!

大宅

引用:唉+生b咁辛苦連床都無張+做香港人真係慘 +

原帖由 chunchunk 於 12-08-30 發表
唉 生b咁辛苦連床都無張 做香港人真係慘
我好想走

伯爵府

回覆:hermanwkf 的帖子

但你情況唔許可對你同BB都無好處,建議你繼續嘈!佢到佢比!嘈到D B6無得瞓!

每日都咁開心!!!

伯爵府

真係越睇越嬲

每日都咁開心!!!

大宅

呢d只可以怪政府無能…港人立咁多稅好應該享有應有既福利…好應該優先使用香港資源!而唔係白白咁俾無立過稅既b6搶哂香港既資源!成日話香港出生率低…但佢地偏偏無諗過點解會低…而唔去改善!

大宅

屯門醫院產前病房

我8月12號生完 去產後房 我都係訓餵人奶房我等到出院都冇轉房比我 !我出院時 啲姑娘話 你都好架啦 9月份媽咪要訓走廊呀

別墅

我11月預產期,都係屯門醫院。好驚到時都要訓走廊醫院唔係預留左床位嘅咩?咁係咪即係話我到生得見紅佢先會俾我入院

男爵府

引用:唉+生b咁辛苦連床都無張+做香港人真係慘 +

原帖由 chunchunk 於 12-08-30 發表
唉 生b咁辛苦連床都無張 做香港人真係慘
唉,擔心緊我11月點算,都唔明點解佢地可以罷到禁多床位

子爵府

加油

大宅

太過份了
叫你老公即刻打去生果日報度投訴!!!

我仲以為依家少左雙非,原來仲有hk mama要訓走廊!!!!太過份了!!!!!

大宅

有冇攪錯,咁安排都得,但係你要加油呀,唔好為咗D咁嘅人勞氣同影響自己,如果唔係對BB唔好嫁

禁止訪問

畀面勳章

大宅

9月份要訓走廊。唔係卦。

大宅

我係公立醫院病房姑娘,睇見你呢個case都鄧你唔開心~我依家31weeks,訓自己床都覺得唔舒服啦,仲要訓冇咩privacy既床仔~不過我相信病房同事唔係唔俾大床你,只係真係冇辦法,emergency bed一定要reserve既,每個病房都係咁做~所以希望你唔會怨病房同事~同埋唔好因為咁而投訴佢地~我地對住冇香港身分證又野蠻既病人其實都唔好受,再加埋工作量大,如果仲要收到投訴,真係會工都唔想番~希望你快D冇事,可以出院~共勉之~!!

子爵府

引用:我8月12號生完+去產後房+我都係訓餵人奶房

原帖由 @貓咪@ 於 12-08-30 發表
我8月12號生完 去產後房 我都係訓餵人奶房我等到出院都冇轉房比我 !我出院時 啲姑娘話 你都好架啦 ...
唔係嗎我9月生呀唔想瞓走廊呀

禁止訪問

大宅

我5月底臨生前瞓過人奶房的床仔,個日真係好full所有工作人員忙到極,我都有高血壓等問題入過幾次院之前都有大床位,醫生姑娘都好好,所以偶然一次瞓床仔我唔介意,床仔真係唔舒服加上我臨生前特別緊張成晚無瞓,嬸嬸俾多條毛氈我加厚床肉話有床位會有機會𨍭,我仲同佢話笑話床仔容易起身上落方便,佢笑住話都係第一次聽人咁講,我唸有時好日子多人生仔床位比較緊張就將就下,最緊要應該做的檢查都做到,有高血壓唔好亂出院,盡量thinking好嘢令自已開心。加油!!!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:hermanwkf+發表於+12-8-30+20:35+佢

原帖由 viva4ever 於 12-08-30 發表
超過份呀, 即刻打比生果日報, 影相影埋大房吉位
跟手放去bk 公海

禁止訪問

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至