親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Strawberryjojo 發表於 12-11-19 00:28
我今年六月住superior包早餐連稅$1000晚,未住過Deluxe唔知道噃~~

我打算明年3月去. 上網睇左

Superior HK$723/night

Deluxe HK$895/night

有考慮過Grand Deluxe - HK$1,302/night
天空之城, 快樂之地

別墅

引用:+本帖最後由+PCCW2319+於+12-11-19+13:56+

原帖由 PCCW2319 於 12-11-19 發表
依個價錢應該未計稅,其實我覺得superior 已經ok,反正到沙巴都出島多,留喺酒店hea時間不太多,而且依間酒店除咗泳池可以hea之外都無spa提供~~

別墅

引用:+本帖最後由+PCCW2319+於+12-11-19+13:56+

唔知會唔會係early bird優惠所以平過我上次呢?

水晶宮

Strawberryjojo 發表於 12-11-19 14:04
依個價錢應該未計稅,其實我覺得superior 已經ok,反正到沙巴都出島多,留喺酒店hea時間不太多,而且依間酒 ...

個價錢已經包稅架啦. 可能如你所講EARLY BIRD 平D , 又或者我訂既日子唔係旺季啦.

我岩岩訂左2晚 - Horizon Hotel- Superior 啦.

另外都訂左1晚 - Shangri-La's Tanjung Aru Resort (Kinabalu Sea View) - HK$1,645

天空之城, 快樂之地

別墅

引用:Quote:Strawberryjojo+發表於+12-11-19+14:

個價錢已經包稅架啦. 可能如你所講EARLY BIRD 平D , 又或者我訂既日子唔係旺季啦.
玩得開心啲,我有local tour嘅卡片,個男人識講廣東話嘅,個女人就識國語,可以安排出島,幾好人,上次去連續出咗兩日島同佢講價,第二日我哋一行四人,每人收少10蚊馬幣~~

水晶宮

Strawberryjojo 發表於 12-11-19 15:02
玩得開心啲,我有local tour嘅卡片,個男人識講廣東話嘅,個女人就識國語,可以安排出島,幾好人,上次去連 ...

我地只係倆公婆去玩.

計劃 :

第1日出島玩, 游水+浮潛

第2日, 去玩激流. 會去到酒店叫佢地介紹local tour 報名. 你有冇玩過激流呀? 有冇local tour 介紹 ?

第3日, 係酒店hea, 玩酒店設施.
天空之城, 快樂之地

水晶宮

Strawberryjojo 發表於 12-11-19 15:02
玩得開心啲,我有local tour嘅卡片,個男人識講廣東話嘅,個女人就識國語,可以安排出島,幾好人,上次去連 ...

我地只係倆公婆去玩.

計劃 :

第1日出島玩, 游水+浮潛

第2日, 去玩激流. 會去到酒店叫佢地介紹local tour 報名. 你有冇玩過激流呀? 有冇local tour 介紹 ?

第3日, 係酒店hea, 玩酒店設施.
天空之城, 快樂之地

別墅

引用:Quote:Strawberryjojo+發表於+12-11-19+15:

我地只係倆公婆去玩.
安排得好好噃,正,不過第二日激流我就答唔到你,因為我上次見到要一朝早起身撘車去就放棄咗,選擇出多日島,因為有好多島可以選擇,有啲遠啲可以潛水,食晚飯介紹你去大茄來吖,好好味!有問題再問吖,唔使客氣!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

sixty 3 貴左好多, 今年 7 月去住完都係 rm $ 170 / 晚全包 ...... hk $ 450 左右一晚, 而家真係貴到無朋友呀

水晶宮

Strawberryjojo 發表於 12-11-19 15:54
安排得好好噃,正,不過第二日激流我就答唔到你,因為我上次見到要一朝早起身撘車去就放棄咗,選擇出多日島 ...

我都聽過"大茄來" , 係咪好近酒店架 ?

我都知道要好早起身, 現在爭扎緊. 老公話無所謂, 由我決定.

你地去過幾多個島玩? 邊個島靚D, 好玩D呀?
天空之城, 快樂之地

伯爵府

引用:sixty+3+貴左好多,+今年+7+月去住完都係+rm

原帖由 chickenwing2006 於 12-11-19 發表
sixty 3 貴左好多, 今年 7 月去住完都係 rm $ 170 / 晚全包 ...... hk $ 450 左右一晚, 而家真係貴到無朋 ...
價錢差咁遠

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+12-11-19

原帖由 ilovedancendanc 於 12-11-19 發表
價錢差咁遠
係 Lor , 2012\' feb or march book 7 月,個時 promo $170 (included tax) ...... 多人住旺左

別墅

引用:Quote:Strawberryjojo+發表於+12-11-19+15:

我都聽過"大茄來" , 係咪好近酒店架 ?

我都知道要好早起身, 現在爭扎緊. 老公話無所謂, 由我決定.
1)大茄來由酒店行過去15分鐘,遠雙天少少,近富源,面向富源左手邊有一商場入口,經商場過對面就係大茄來,我食過富源咖央無特別,反而馮業嘅白麵包好好味,奶茶亦比富源好,喇沙亦可一試,怕唔識路可以事先上網download 張有酒店同出名食肆嘅地圖,好易搵~~另多,little ltaly係另一推介,依間近酒店,大約5分鐘到~~
2)激流想去咪去囉,老公都話無所謂啦
3)第一日去咗Pulau Sapi沙比島,水清沙幼第二日Pulau Manukan馬干奴島&ulau Mamutik馬穆迪,比沙比島水更清,近岸啲魚大啲但會有啲石,各有好處,我就鍾意馬干奴島,大啲,而馬穆迪最細但少人,落水多石要小心,出島係跟tourMB150一位包午餐buffet,你亦可以自己到碼頭買票,自己買票會平好多,但要自己去付上島費,租浮潛用品同自備食物,因為島上食物選擇少得可憐,雖然tour貴啲,但最後我都選擇tour因為唔使煩,又包酒店碼頭來回,仲有提一提你島上係無locker~~
希望幫到你啦,三月去都仲有好多時間上網睇下其他人嘅意見,慢慢參考下啦!

公爵府

畀面勳章

chickenwing2006 發表於 12-11-19 16:20
sixty 3 貴左好多, 今年 7 月去住完都係 rm $ 170 / 晚全包 ...... hk $ 450 左右一晚, 而家真係貴到無朋 ...

乜加左價咩? 我book 時都仲見最平既房係RM$170/晚, 黎緊X'mas 我book 左 executive deluxe RM240/night (promo rate), 請問依家貴左幾多呢? 佢個website 成日都down 咁既...

大宅

我都會2月去, 因為有小朋友, 所以BOOK左APARTMENT. 你試下係AGODA SEARCH,一間叫MARINA COURT, D COMMENTS都唔錯

大宅

市區好嘈雜,不如住市區旁邊Sutera Harbour,Resort feel,每個鐘有shuttle bus 去市區好方便。

水晶宮

LOLOANDY 發表於 12-11-20 13:39
市區好嘈雜,不如住市區旁邊Sutera Harbour,Resort feel,每個鐘有shuttle bus 去市區好方便。 ...

The Pacific Sutera - Sutera Harbour Resort, 都貴架.

明年3月份價格:
HK$1,093/night - Deluxe Golf View (including Tax)
HK$1,356/night - Deluxe Sea View (including Tax)

The Magellan Sutera Resort Sabah

HK$1,292/night - Deluxe garden view (including Tax)
HK$1,347/night -Magellan sutera deluxe garden view (including Tax)

但有人講, Sutera 比較舊. 所以我揀左Shangri-La's Tanjung Aru Resort

HK$1,645 - Kinabalu sea view (including TAX). 因為設施新, 又有水上樂園. 其實同小朋友去真係唔錯選擇.

天空之城, 快樂之地

大宅

Sutera / Tanjung 兩間我都住過,當然Tanjung 好好多,但價錢貴過Sutera幾百蚊。我個人覺得差不多,Sutera 舊DD但可以接受到囉。

伯爵府

我最後都book左gaya centre hotel, 本想book jesselton, 但諗到太耐, 而家冇晒房

水晶宮

ilovedancendanc 發表於 12-11-20 14:32
我最後都book左gaya centre hotel, 本想book jesselton, 但諗到太耐, 而家冇晒房

你BOOK幾時呀? 咁快FULL 左?
天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至