夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:沒有家用的日子

俾佢食住,有排你捱。早走早著,還以顏色。

用戶要求終止服務

waisin 發表於 13-1-19 14:46
佢現在好惡,比面色我睇。
痴線仲要俾臉色你睇!!你咁都忍到﹖

男爵府

BK Milk勳章

講衰啲咁係咁一日一次佢係咪俾30次?大佢啦,咪搞到自己好似嗰啲。

男爵府

速逃,快d離婚!

大宅

呢個男人好賤好恐怖,佢唔會改,樓主離開佢啦

大宅

引用:兩公婆點解要ML先俾家用先。。。

原帖由 tuemama 於 13-01-19 發表
兩公婆點解要ML先俾家用先。。。
點計?每次比$?養埋佢仲要忍佢?原因何在?

大宅

引用:我問佢家用佢已經唔比,佢見我為2個仔實唔

原帖由 waisin 於 13-01-19 發表
我問佢家用佢已經唔比,佢見我為2個仔實唔會離婚,我好辛苦。
你2個仔係孖胎?如果唔係,第一個仔出世時佢點對你如果都係咁變態,點解仲迫佢生第二個呢?

別墅

引用:雖然結婚前說過會做一個好丈夫,支撐起頭家

雖然結婚前說過會做一個好丈夫,支撐起頭家。
可是結婚後借了我錢唔還
我又幫佢比了好多佢的支出
同佢講你要出來工作揾叫佢湊小朋友!

男爵府

樓主,睇翻你之前d post ,你呢個問題係上年5月都已經講過。我十分同情你的處境。但你諗下由去年到而家呢件事都無解決到,你睇到你和你對小朋友的將來嗎?如果可以當然要俾小朋友健康成長的環境,但係小朋友都會有感受的,佢地知道屋企發生咩事,大家開唔開心等等。如果格硬黎,乜你覺得佢地係健康又開心環境下成長咩?!你之前個post有講到,你個大仔問你可唔可以換左個老豆。你覺得一個咁細的細老仔,點解會講呢d說話呢?因為佢知道媽媽為左頭家好唔開心。佢係屋企生活感受唔到真正的開心快樂。我覺得你又有能力。你不如考慮下離婚啦,我覺得機會係要俾,但由去年你寫post到而家佢都無改善,咁為何要自己咁辛苦呢?我相信你父母都支持你的,而且唔係我一個叫你離婚啦。你睇下其他jm的回應。

子爵府

離婚,寧願攞綜援捱一陣子,日子穩定咗再出返來做嘢,點都好過養條軟飯王

男爵府

佢婚前係點架?

大宅

引用:Quote:waisin+發表於+13-1-19+14:46+佢現在

原帖由 winnielee415 於 13-01-19 發表
痴線仲要俾臉色你睇!!你咁都忍到﹖
阿媽話我太傻,只有我為佢,佢沒有為過我。

大宅

引用:Quote:原帖由+waisin+於+13-01-19+發表我問

原帖由 doramanbb 於 13-01-19 發表
你2個仔係孖胎?如果唔係,第一個仔出世時佢點對你如果都係咁變態,點解仲迫佢生第二個呢?

...
佢係慢慢變,開始時當我是寶!但細仔出世後越變越可怕。
佢係人面前還說我對他不好,話我只顧2個仔唔對佢最好。

大宅

引用:樓主,睇翻你之前d+post+,你呢個問題係上

原帖由 D-chan 於 13-01-19 發表
樓主,睇翻你之前d post ,你呢個問題係上年5月都已經講過。我十分同情你的處境。但你諗下由去年到而家呢件 ...
係呀,我發覺成頭家只有我肯去犧牲,所以才心𥚃那麼痛苦,大仔因為鍚我才會這樣說,現在他對2個仔還好,他很鍚細仔的,所以我未下定決心去離婚,這也是我最苦惱的原因,想離卻做不出,想說心𥚃話卻講不出。只有這兒你我從未遇見,才寫得出。

男爵府

引用:Quote:原帖由+D-chan+於+13-01-19+發表樓主

係呀,我發覺成頭家只有我肯去犧牲,所以才心𥚃那麼痛苦,大仔因為鍚我才會這樣說,現在他對2個仔還 ...
虎毒不吃兒。佢錫對仔係應該的。你應該知道你同佢根本無將來,無幸福的。可苦呢?!

別墅

我和你既case差吾多,不過,我地已很少ML. 我d朋友都叫我狠心地和他分開冷靜一下,看看對方是否緊我們三母子,我很想這樣做,但真的很怕一旦分開,永遠分開,因為我C6覺得自己無問題,佢覺得男人離婚後再婚比女人易,仲叮囑我你諗清楚呀。

大宅

引用:Quote:原帖由+D-chan+於+13-01-19+發表樓主

係呀,我發覺成頭家只有我肯去犧牲,所以才心𥚃那麼痛苦,大仔因為鍚我才會這樣說,現在他對2個仔還 ...
佢𡃶兩個仔係應該架,供養仔女同為個家付出亦係天經地義嘅事,不要再為啲咁嘅人搵藉口,錯不在你,可以分居一段時間睇下佢有冇改善再決定,但一定要的起心肝,否則痛苦只會繼續落去!

大宅

引用:Quote:原帖由+waisin+於+13-01-19+發表係呀

原帖由 summerize 於 13-01-19 發表
佢𡃶兩個仔係應該架,供養仔女同為個家付出亦係天經地義嘅事,不要再為啲咁嘅人搵藉口,錯不在你, ...
我知長痛不如短痛,但我心十五十六

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

唔係掛,有咁賤嘅男人,唔比錢不止,問佢囉仲想要同ML,佢係咪有病,趕佢走啦,白食白住仲諗住又食又拎

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

大宅

引用:我和你既case差吾多,不過,我地已很少ML.+

原帖由 cocotwin 於 13-01-19 發表
我和你既case差吾多,不過,我地已很少ML. 我d朋友都叫我狠心地和他分開冷靜一下,看看對方是否緊我們三母 ...
我們似乎比佢地男人睇死唔敢離,我都好想同佢分開下

首頁

尾頁

跳至