自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆 familyking 的帖子

內地奶粉質素梗係冇問題啦
你睇下食到d人個腦生係屎忽到(唔好意思,容我粗魯一次.......)

如果買內地奶粉係冇問題的話
你班狗官就唔駛吠得咁大聲啦
係唔係担心內地人買唔到奶粉
查到自己頭上去?

男爵府

全世界得中國係咁奇怪,自己國家奶粉唔食,要搶人國家D 奶粉
難道我地生產要滿足14億蝗蟲?

我好自豪我係香港, 食物安全有保証.
距地好似過街老鼠,神憎鬼厭.

kekka    發表於 13-3-5 11:57

珍珠宮

跟本我們和他們不可能是一家人

kekka    發表於 13-3-5 11:57
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

伯爵府

回覆:京報指港如聯合國禁運,質疑港人懶於掙--> 簡直不可理喻!!

咁都得

你好

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

仲要上次果個乜水....話香港回歸租國, 話同胞只係想過黎看看我地, d香港人咁大反應. 意思係鬧緊我地香港人....

侯爵府

nicksonma 發表於 13-3-5 11:43
呢D人本末倒置, 不知所謂!
這些根本不是人

公爵府

廢人講廢話!!!!!!!

水晶宮

回覆:京報指港如聯合國禁運,質疑港人懶於掙--> 簡直不可理喻!!

嘩,強國人原來係變種人,個腦生喺臀部,日日坐住用唔到,先會講出呢d歪理,好可憐!

大宅

好媽媽勳章

都費事睬佢地,神經病!

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

戰(死)不(生)的毛擇東思想

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

子爵府

佢地真係唔知食乜野奶粉大,諗野咁唔合邏輯

侯爵府

引用:跟本我們和他們不可能是一家人

原帖由 小詠 於 13-03-05 發表
跟本我們和他們不可能是一家人
冇錯!我屋企係香港!

男爵府

咁人地走私電器番大陸 都係因為大陸自家品牌唔安全 先用來路貨 你郁d都判人死刑 出手咪仲重

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 familyking 的帖子

如果唔搶哂,比你買又如何???
香港人自私,b6人又何嘗唔更自私??
你地搵人7:00去排隊買奶粉一掃10幾罐,難度大陸饑荒,衝哂落來... 過份係邊個先?

◕順其自然啦~♥ ◕

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

香港BB無奶粉的時候,又唔見你班中國x官出來呼籲D強國人留有餘地,唔好買曬D奶粉,
D強國人沒文化,先會無恥到理直空壯搶購別人的物資,仲話振興我們經濟,班人痴線架!

伯爵府

開心吸收勳章 環保接龍勳章

當香港的BB冇奶食, 捱緊餓的時候, 這班人會諗過是一家人嗎? 可恥!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

果真係成班都係飲三聚青安大。

複式洋房

係呀香港帶多過2缶奶粉要2年徙刑,你地又要死落嚟搶!大陸D毒奶粉連檢控都無你地又唔去食〜〜〜〜

公爵府

咁壞奶粉個個點解唔坐牢要問返中國啦。三鹿個班家長想爭取返權益都被人收監,可以想像中國幾黑暗:;pppp:

大宅

看見就火!!!!!什麼香港商機?????他們搶的不是生產商的貨,是香港小市民的糧食!!!!!!難道我們香港小市民應批發奶粉給你們以迎接商機嗎?出來說話的全是沒有切膚之痛的人,太沒責任吧!家有家規,自家不管管別人,內地人亂了香港是事實,難道要一齊亂嗎?成億人來香港搶食,請你們問心,你們沒有責任嗎?不檢討下。不開放外資奶粉商平台直接入口奶粉,係要經香港買!!!!賺幾多也不關我們事,香港人從沒受惠,只有無限的苦同絕望!!!我們香港大把人住劏房,不見你們成億人來幫香港人解決,但踏多兩腳拉高樓價令港人雪上加霜!!!!這是什麼道理!!!!!

首頁

尾頁

跳至