自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:理工大學驗眼中心

我都book左20號帶亞囡去驗眼,book個時問過收400

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

chickenwing2006 發表於 13-4-5 20:03
$500 加左價?我上年 11 月仲係 mongkok $400 咋
我都係上年去睇有經驗的視光師,不過係紅磡的理工,收費500元點解收費唔同?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

響Poly,註冊視光師驗眼收五佰,其他poly vision收四佰,所以依家我冇再去poly驗了,去沙田間poly vision 驗!

珍珠宮

虎到金來勳章

其實係理大驗同係眼鏡舖驗有什麼不同 ? 眼鏡舖是不是免費驗, 然後可順便配眼鏡 ?

別墅

回覆:baby33 的帖子

Thx baby33 !!
剛打電話問!收費HK$400 (視光師)
一至五:下星期已有位
六:排到4月尾
日:排到5月中

別墅

回覆:baby33 的帖子

剛打電話問!收費HK$400
一至五:4月12日之後
六、日:排到9月

大宅

回覆 janice1002 的帖子

Hi Janice,

我想知道兩間是不是都一樣專業?唔考慮價錢的 話。多謝!

大宅

回覆 1mocha 的帖子

四岁的小朋友应该都可以验眼了。

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:mshk2007 的帖子

Yes, 但poly約視光師要講明,因為普通的通常係學生check的

大宅

回覆 janice1002 的帖子

唔該晒. Janice.

我想問,如果小朋友近視,你會選擇佩戴眼鏡,還是戴角膜矯視鏡呢?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我小朋友冇近視,不過見人帶矯視效果都唔錯

大宅

我女是去"理工大學" , 找 "專業視光師" ~ 費用 HK$500.00
個度有個兒童室, 小朋友會比較容易及輕鬆配合
同埋業視光師會以小朋友方面去引導驗眼, 好祥細, 好專業
費用只係 HK$500.00 (我當日見到有位, 我都拿拿林都自己即刻睇)

我都是排期要等 12月先有睇, 不過, 我急...唯有一星期都打 2~3 次問有沒有後補位, 本來要等半年, 好彩過次, 我終於打通...有後補位拿拿林即刻學都唔返"去驗眼", 前後 3 個月...因為當時好 FULL

我囡囡當時係 3 歲~~當時真係好急, 因為亞女有外斜視

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

請問 http://shop.esdlife.com/b5/eshop ... code=PolyVision_PCC

同自己 book 時間驗眼 ($400) 所包 ge 服務有咩唔同?

有無 JM 幫忙睇下.

伯爵府

我大仔舊年健康檢查話眼test唔pass, refer左去藍田科睇完話冇事。
今年(上兩個禮拜)健康檢查又話肥佬,又refer 去藍田睇科,但排到十月。
想帶去眼鏡鋪check, 一來怕唔準。二來怕個衰仔玩野(睇到話睇唔到).
有同事仔去開理工睇,同埋聽另一朋友講呢類驗眼最準,唔洗怕個仔玩野!(佢阿媽係睇科護士).

所以想問jm, 太古同理工有咩分別?驗到有近視之類係出去配眼鏡定點架?

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

引用:Thx+baby33+!! 剛打電話問!收費HK$400+(視

原帖由 CC424 於 13-04-06 發表
剛打電話問!收費HK$400 (視光師)
一至五:下星期已有位
請問邊間下星期有位?Thks

別墅

回覆:marcoli8 的帖子

康怡!

禁止發言

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

引用:康怡! +

原帖由 CC424 於 13-04-07 發表
康怡!
Thks

伯爵府

引用:Quote:cathy29+發表於+13-4-6+23:50+我大仔

原帖由 HY2007 於 13-04-07 發表
又refer 去藍田睇科,但排到十月。

唔明?
藍田個間眼科係小學個個健康檢查refer嘅!
同舊年一樣話唔個格,又要去個度,不過個期係十月。

首頁

尾頁

跳至