親子旅遊

跳至

首頁
12345...19

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

pakyin1108 發表於 13-5-29 10:49
你講centara grand west sand?我都book左住兩晚,不過好多comment好差,我都冇咩期望,冇辦法,兩個細路req ...

Centara grand west sand 係唔係近機場而唔係喺karon beach?

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

pakyin1108 發表於 13-5-29 10:41
布吉酒店三樣都有就sunwing

請問住sunwing, man哥可唔可以來接出島/safari tour呀?

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:pakyin1108+發表於+13-5-29+10:49+你

原帖由 coco209 於 13-05-29 發表
Centara grand west sand 係唔係近機場而唔係喺karon beach?
係呀近機場,咁karon beach嗰間係centara west?嗰間冇水上樂園喎,冇記錯好似得兩條sir滑梯加lazy river,應該唔稱得上水上樂園

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

你講centara grand west sand?我都book左住兩晚,不過好多comment好差,我都冇咩期望,冇辦法,兩個細路req ...

centara grand mirage beach resort vs centara grand west sands resort & villas

請問, 呢 2 間, 上 google 睇相, 我覺得 CGWSRV 比較好玩, D 水上遊樂設施岩小朋友玩 D, 又有波波池 (睇相), 又有沙池, 究竟 D 人話芭提雅最多人去最多人讚既係邊間?

CGMBR 齋睇相間 HOTEL 就好大, 佢既水上樂園係咪似激流果類?

我2個小朋友, 最大只係7歲幾. 邊間適合 D?

齋睇相真係 CGWSRV 好吸引.

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+coco209+於+13-05-29+發表Cen

原帖由 pakyin1108 於 13-05-29 發表
係呀近機場,咁karon beach嗰間係centara west?嗰間冇水上樂園喎,冇記錯好似得兩條sir滑梯加lazy river, ...
Karon嗰間係叫centara grand beach

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:pakyin1108+發表於+13-5-29+10:49+你

原帖由 moonychan 於 13-05-29 發表
centara grand mirage beach resort vs centara grand west sands resort & villas

請問, 呢 2 間, 上 go ...
你講嘅CGMBR係芭堤雅?不過我睇過post話布吉好玩過芭堤雅。centara grand west個 splash jungle真係好吸引,我兩個細路見到話一定要去

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

pakyin1108 發表於 13-5-29 11:19
你講嘅CGMBR係芭堤雅?不過我睇過post話布吉好玩過芭堤雅。centara grand west個 splash jungle真係好吸引 ...

SAW~~~~ 原來 CGWSRV 係響布吉的

咁, 又再問一個問題, CGWSRV VS SUNWING 係咪都係 CGWSRV 好玩好多呢?

唔好意思, 咁多問題

你 BOOK 左 SGWSRV ALREADY? PACKAGE OR 分開BOOK?

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:pakyin1108+發表於+13-5-29+11:19+你

咁, 又再問一個問題, CGWSRV VS SUNWING 係咪都係 CGWSRV 好玩 ...
純講好玩,應該centara grand west,但講埋服務,房間,sunwing就好啲,你可以望埋karon beach 嘅centara grand beach ,都唔錯,適合大啲小朋友

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:pakyin1108+發表於+13-5-29+11:19+你

咁, 又再問一個問題, CGWSRV VS SUNWING 係咪都係 CGWSRV 好玩 ...
我分開book,頭 三晚book左laguna,尾兩晚centara grand west sand

男爵府

我都會7月尾去布吉. 5日4夜, 不過我會跟團, 唔使煩..

珍珠宮

甜姐兒 發表於 13-5-29 11:52
我都會7月尾去布吉. 5日4夜, 不過我會跟團, 唔使煩..

介唔介意分享下邊個團呀? 因為我找緊資料呀!!

珍珠宮

再問多小小, CGW 果個 splash jungle 是否屬於 HOTEL 擁有? 定係響 HOTEL 附近?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

dala 發表於 13-5-29 07:51
7月中去呀,有間酒店好正,酒店內有個水上樂園,在karon beach

你係咪講緊Centara Grand Beach Resort? 我本來都想book呢間, 但因為老爺姑仔佢地夜機到, 所以要住近d機場方便老公半夜揸車去機場接機, 所以揀左間comment麻麻o既Centara Grand West Sands, 貪佢有個splash jungle water park free entry

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

moonychan 發表於 13-5-29 12:19
再問多小小, CGW 果個 splash jungle 是否屬於 HOTEL 擁有? 定係響 HOTEL 附近?
我都BOOK左一晚呢間, 雖然comment麻麻但我地只住一晚又新機場方便接機, 同埋我唔係book villa希望好d啦~
splash jungle應該係CGW擁有的, 因為只有CGW o既住客免費任玩的

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

你同我諗法一樣, 都係為左個water park, 本來想住sala villa的, 但老公話揀呢間, 想個囡開心d, 況且住一晚但可以分兩日玩water park, 都抵返晒~ (如果要比錢入場收費成300蚊hkd一個大人, 好貴!)

珍珠宮

蘇樂B 發表於 13-5-29 12:57
你同我諗法一樣, 都係為左個water park, 本來想住sala villa的, 但老公話揀呢間, 想個囡開心d, 況且住一晚 ...

你住一晚 CGW, 咁其餘日子住邊間呢?
IF 住晒 CGW, 附迎有冇夜市? 離 巴東 市集遠唔遠?

自駕 D 路難唔難搵? 導航是否很易用?

因為4大2小的關係, 62 C6 都可以渣, 只怕唔識路. TKS

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

moonychan 發表於 13-5-29 13:04
你住一晚 CGW, 咁其餘日子住邊間呢?
IF 住晒 CGW, 附迎有冇夜市? 離 巴東 市集遠唔遠?

因為會出島同埋想方便D, 其餘3晚會住Patong Novotel Vintage Park, 方便食野買野同出島pick up~
CGW離Patong遠o架, 要差唔多一個鐘車程, 自駕唔難, 出發前搵定你想去o既地方o既address & 座標, 租車租埋GPS入座標, 用埋手機開GOOLE MAP, 好容易的~

同埋本身phuket交通費唔平, 單程都600b, 來回都1200b, 但我租車一日24 hrs都係800-1000b, 去幾遠都得其實仲抵, 大部份酒店又有free parking, 商場好多消費少少(e.g. 100b)免泊3粒鐘, 所以租車都幾抵ga

男爵府

回覆 moonychan 的帖子

我會報新華

侯爵府

moonychan 發表於 13-5-29 11:07

請問, 呢 2 間, 上 go ...
West sands 我上年住過, 今年八月會再住.

侯爵府

報到先, 八月尾自由行去.

3 Nights Patong Novotel Vintage Park,
2 Nights Centara Grand West Sands

首頁
12345...19

尾頁

跳至