跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 藍田媽咪請進

我諗係時候要截止la,我怕我屋企容納唔到咁多人.我會pm地址俾各位.所需用品暫時要帶條大毛巾,其他等我plan好流程再通知大家.

觀塘區06年6月bb聚會報名處
日期:10月28日
時間: 2:00pm
地點: wkwok01屋企(觀塘) confirm實再pm地址俾各位

報名先:

網名 人數 日期
1. prutong-------1 or 2A1B---------every sat/sun
2. wkwok01--------1A1B1B-------------both dates OK
3. smilefish ------- 1a1b ---------- only sat (prefer 21/10)
4. 頂級美人-------- 2a1b---------- 28 Oct afternoon
5.elainelam6868---1 or 2A1B------28 Oct PM/ 29 Oct
6. applebaby-----2A1B-------prefer 28 oct
7. pp_couple-----2a1b--------28 oct[/quote]

大宅

我己經pm

別墅

唔好意思,我之前沒有留意到時間為14:00,因為我係荃灣返工,28號收13:00,我仲要返將軍澳湊亞b,我諗我要14:30先到,記住等埋我先開始
Lilypie Expecting a baby Ticker

大宅

我都係要在柴灣返工呀......28號收13:00, 我仲要返將軍澳湊亞b我諗我都起碼要14:30先到, 記住等埋我先開始 [/quote]

elainelam6868 寫道:
唔好意思,我之前沒有留意到時間為14:00,因為我係荃灣返工,28號收13:00,我仲要返將軍澳湊亞b,我諗我要14:30先到,記住等埋我先開始

大宅

wkwok01

check pm

大宅

各位己報名ge媽咪請注意:

由於有些媽咪要返工,決定將開始時間改為2:30pm.唔知各位有冇問題?

流程:
2:30-3:00 pm 大人吃茶點及準備
3:00-3:45 pm BB按摩
3:45-4:05 pm 教媽咪啓發BB體能及智力之親子遊戲
4:05- 揍仔心得交流

1. 明天請帶大毛巾一條.尿片等.
2. 我已準備好mustela ge massage oil.如果你地有用開ge oil都可自備.
3. 做massage時bb唔可以太飽或太餓
4. bb不可太累
5. 另外,我會準備食物for mommy and daddy.要放工返屋企接bb ge放心.
6. 若有需要,可通知我駕車到MTR或觀塘附近 pick up.不過請盡早通知.

大宅

嘩.......你安排得o甘周到既, 真係唔好意思啦, 打攪到你添

男爵府

好媽媽勳章

wkwok01,
sorry ar! BB尋日開始有d傷風去唔到, 唯有下次喇! 你安排得好周到 , 有兩個小朋友係唔同啲. 如果你地再hold gathering, 請預我一份. 或者東九龍pg arrange到, 我又可以見下大家.

大宅

別墅

安排得太周到,打攪晒!
Lilypie Expecting a baby Ticker

別墅

如果駕車來,架車可以泊邊,幾多錢一個鐘?

大宅

只要跟樓下看更講

別墅

wkwok01 :

太好了!

別墅

好開心今日同大家聚會,真係好多謝wkwok01,安排得太好了,期待下次playgroup再同大家見面,或者約出來食飯�其他都可以呀!

複式洋房

係呀係呀, 傾下計, 又唔太操勞, 非常多謝wkwok01的安排及款待!!

另外, 觀摩過wkwok01 的細仔進步實在太神速, 我都要俾心機訓練亞仔玩轉身及爬爬.

大宅

張敏華醫生好唔好???
MAVIS

男爵府

好媽媽勳章

吓!咁細個可以學爬la...點train呀?
bb傷風冇街去, 連我都流晒鼻水, 佢咁細冇理由野到我 , 搞到冇得meet你哋 :-(
applebaby 寫道:
係呀係呀, 傾下計, 又唔太操勞, 非常多謝wkwok01的安排及款待!!

另外, 觀摩過wkwok01 的細仔進步實在太神速, 我都要俾心機訓練亞仔玩轉身及爬爬.

複式洋房

今日路過尖沙咀星光大道, 終於整左bb手模, 都幾過癮.....

大宅

真係唔好意思,個日冇跟個流程辦事,又唔記得影大合照.不過好開心同大家見面,分享心得及意見.阿細個日玩到short左,重唔肯食野同飲奶.
今朝發現阿細坐得好穏陣,好surprised.你地都要記得多d訓練阿b d平衡力.得閒再約出黎見面.

大宅

今日先得閒上網..

首先要多謝wendy的招呼, 真係打攪晒 , 再多謝wendy教左我yoyo點爬爬 & 飛飛.

如果唔係個日既聚, 我都唔知亞女原來都好有intensive去爬爬, 當我一見到wendy個細仔爬爬, 我真係好驚訝, 原來4個多月既bb都已開始學爬家啦, 因之前我在0605媽媽度目到5個月b學爬, 都覺得佢好叻, 原來wendy個仔重勁

個日真係失禮, 首先我地遲到左好多....跟住係亞女不時大叫, 阻住大家傾計, 係度同大家講sorry, 我都估唔倒亞女會係o甘活躍, 玩足全程, 眼見你地個d bb好乖,

smilfish: 你個女真係好定好乖, 相比我個yoyo...真係......唉...唔好講....本來幫你同亞女影左d相, 但係我技術差, 好蒙, 我delete左啦...下次再影過.

elain & wendy: 我有d你個仔既相, 你可以比個e_mail我, 比反你啦..

apple, 真係唔好意思啦, 唔記得影你個仔添, 下次一定要影先得, 你個仔隻眼好靚, 我好羨慕呀

首頁

尾頁

跳至