美容扮靚

跳至

首頁
12345...25

尾頁

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Re: "減肥日記"(各位入黎'邊擦'

fifi1018 ~

我依家都試緊啲好難度高既嘢!就係自己喺屋企度搽減肥用品,跟住咪食少啲嘢囉!我都怕自己無恆心啊!我哋互相鼓勵吓囉

大宅

豬豬822

真係好高難度呀~~
不過我都有搽野架

俾心機呀~~

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Re: "減肥日記"(各位入黎'邊擦'吓我&俾d意見我啦)

cmsm 寫道:
! 粟米咁肥o架! 尋晚又有食喎 :lol: !

我係一個好唔鍾意食生果o既人, 仲一定要去皮去芯切件先食, 所以經常厭麻煩零願唔食.

janicetsang - 天生係瘦o既人, 食真係食極都唔會肥, 我以前有個friend都係, 成日都不停地食, 午&晚餐例必要兩大碗飯先得, 無任何運動, 都一樣咁瘦, 維持係110lbs左右, 幾好! :evil:

尋日食咗
早餐 : 迷你沙爹牛肉米線 + 半杯凍0茶少甜
午餐 : 低脂芝士 + 粟米 + 三文魚醬飛碟
晚餐 : 飯1碗,肉半碗,魚半碗,烚菜1碗,淨湯3碗
甜品 : 粟米1條 

切記戒飲凍o野

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

尋日食咗
早餐 : 方飽一塊
午餐 : 飯大半碗, 肉半碗, 菜1碗, 魚半碗
下午茶 : 餅乾3塊
晚餐 : 肉1碗, 菜1碗, 什菜湯連渣1碗半
宵夜 : 半個蘋果

因為尋晚返阿媽屋企食飯, 全部都好好餸, 所以無食飯, 淨食餸. 尋日好似食得太多o野!

我已經買咗隻小朋友用o既格格碟, 試用咗一晚, 固定份量, 唔可以再夾其他, 除咗菜外, 應該幾好, 唔使成日夾吓夾吓, 都唔知道自己夾咗幾多. 大家都可以考慮吓用啦!

珊瑚宮

我個減肥日記已經無人入o黎同我傾吓啦! :-(
點解你地唔再入o黎?
咁樣我會好易放棄! :-(
你地話吓我啦 , 話我食咗d咩係有問題, 等我有得改善嘛!

尋日食咗
早餐 : 花生醬方飽1塊
午餐 : 飯大半碗, 肉半碗, 菜大半碗
下午茶 : 蘋果1個
晚餐 : 飯大半碗, 肉半碗, 菜1碗, 魚半碗
運動 : 急步行40分鐘

大宅

fifi1018,

你好

肉同飯分開食, 我唔記得喺邊處得知lu, 之前叫我老公咁食, 佢好成功

我曾經上網睇過, 晚餐食一d黃豆類食物(例如:豆漿, 豆腐等), 係可以燃燒脂肪, 而且晚餐食肉類食物比食澱粉質既食物會冇咁容易肥架.

我呢2個月都比之前食多咗野(一星期一定有一次打邊爐), 但冇重到, 而身形就再firm咗少少; 最近去買褲(因以前果d都唔啱身), 可以著到xs碼

你都要加油呀

大宅

cmsm,

我呢幾日忙呀, 我會支持你架

你早餐份量太少啦, 而晚餐應該少d

cmsm 寫道:
我個減肥日記已經無人入o黎同我傾吓啦! :-(
點解你地唔再入o黎?
咁樣我會好易放棄! :-(
你地話吓我啦 , 話我食咗d咩係有問題, 等我有得改善嘛!

尋日食咗
早餐 : 花生醬方飽1塊
午餐 : 飯大半碗, 肉半碗, 菜大半碗
晚餐 : 飯大半碗, 肉半碗, 菜1碗, 魚半碗

大宅

fifi1018 寫道:
豬豬822

真係好高難度呀~~
不過我都有搽野架

俾心機呀~~

me 2

大宅

cmsm 寫道:
! 粟米咁肥o架! 尋晚又有食喎 :lol: !

我係一個好唔鍾意食生果o既人, 仲一定要去皮去芯切件先食, 所以經常厭麻煩零願唔食.

janicetsang - 天生係瘦o既人, 食真係食極都唔會肥, 我以前有個friend都係, 成日都不停地食, 午&晚餐例必要兩大碗飯先得, 無任何運動, 都一樣咁瘦, 維持係110lbs左右, 幾好! :evil:

尋日食咗
午餐 : 低脂芝士 + 粟米 + 三文魚醬飛碟
晚餐 : 飯1碗,肉半碗,魚半碗,烚菜1碗,淨湯3碗
甜品 : 粟米1條 

食香蕉咪唔麻煩囉, 又飽肚, 早餐食再加麥片, 又飽卡路里又低;
沙爹牛肉好高卡, 食火腿通會好d;
粟米 同 三文魚醬都好肥架; 你想食就只可以揀其一
晚餐食得太多啦

珊瑚宮

好開心終於有人返o黎 :-( , 唔係得我一個係到講, 我晚餐真係食得太多咩? 點o既份量先好? 辛苦咗一日好想在晚餐好好享受一吓喎!

尋日食咗
早餐 : 高鈣脫脂奶粉開食即麥片
午餐 : 飯半碗, 肉半碗, 菜1碗
晚餐 : 飯半碗, 豆卜讓魚肉1碗, 菜1碗

大宅

CMSM

其實好多人都會鐘意晚餐食多0的
因為飽肚先至訓到覺
之但係最有效的方法, 係中午個餐食最多, 因為要有能量做野
晚上個餐要八點前食, 同埋食少0的

咁更係啦~~
講就更係天下無敵, 做就無能為力

我都覺得您應該只係食飯既時候, 就配菜食
要食肉既話, 就唔好食飯
份量可以食多少少都得

我依家都係每朝食麥片
日日都有便便架

大宅

binbindoy

您就好啦~~
著xs
不過我都會加油
多謝鼓勵

民房

HI! CSCM

Good Morning!

我現在都減緊肥 , 見到妳的餐單非常好 , 但妳需要注意食物所含有的卡路里.

我要上班啦! 今晚有緣在談吓啦!

[quote]
cmsm 寫道:
好開心終於有人返o黎 :-( , 唔係得我一個係到講, 我晚餐真係食得太多咩? 點o既份量先好? 辛苦咗一日好想在晚餐好好享受一吓喎!

尋日食咗
早餐 : 高鈣脫脂奶粉開食即麥片
午餐 : 飯半碗, 肉半碗, 菜1碗
晚餐 : 飯半碗, 豆卜讓魚肉1碗, 菜1碗

珊瑚宮

fifi1018,

係呀! 晚餐如果唔食飽d, 會成晚心思思, 覺得好肚餓, 又想食o野, 同瞓唔着!

我個晚餐通常都會在8點前食完, 好少會過8點, 除咗返阿媽處時, 因為要等齊人, 都要等到8:30先食得, 不過都係一個星期1-2次.

binbindog,

你著xs碼, 都仲要減肥, 會唔會過份咗d呀!

wenli,

我一定會等你呀! 因為大家都需要大家o既支持!

尋日食咗
早餐 : 半杯無加任何o野o既即沖麥皮(因為咩都無加, 好難食 :tongue: , 所以食得半杯, 因為d脫脂奶粉食哂未買, 無得加落去沖)
午餐 : 飯半碗, 豆卜讓魚肉1碗, 菜1碗
晚餐 : 飯半碗, 菜1碗, 魚半碗, 淨湯2碗
運動 : 急步行 40 分鐘

以後開始我每日返工放工都會行路返公司&屋企, 因為我住屯門區&都係o係屯門區工作, 所以費時浪費車錢&時間在搭車內, 又多人搭車, 唔知咁樣算唔算當做咗運動呢?

一來一回返工放工加埋都要行成40 分鐘(一程單程車都有5個站o架), 仲要唔係慢慢行, 係急步行, 大大步咁行, 都有出汗, 但當然唔係好似跑步咁, 咁多汗啦! 如果咁多汗, 返到公司實臭死人啦!:tongue: 得唔得呢?

民房

HI! CMSM

我呀! WENLI

點解妳想減肥?

cmsm 寫道:
fifi1018,

係呀! 晚餐如果唔食飽d, 會成晚心思思, 覺得好肚餓, 又想食o野, 同瞓唔着!

我個晚餐通常都會在8點前食完, 好少會過8點, 除咗返阿媽處時, 因為要等齊人, 都要等到8:30先食得, 不過都係一個星期1-2次.

binbindog,

你著xs碼, 都仲要減肥, 會唔會過份咗d呀!

wenli,

我一定會等你呀! 因為大家都需要大家o既支持!

尋日食咗
早餐 : 半杯無加任何o野o既即沖麥皮(因為咩都無加, 好難食 :tongue: , 所以食得半杯, 因為d脫脂奶粉食哂未買, 無得加落去沖)
晚餐 : 飯半碗, 菜1碗, 魚半碗, 淨湯2碗

以後開始我每日返工放工都會行路返公司&屋企, 因為我住屯門區&都係o係屯門區工作, 所以費時浪費車錢&時間在搭車內, 又多人搭車, 唔知咁樣算唔算當做咗運動呢?

一來一回返工放工加埋都要行成40 分鐘(一程單程車都有5個站o架), 仲要唔係慢慢行, 係急步行, 大大步咁行, 都有出汗, 但當然唔係好似跑步咁, 咁多汗啦! 如果咁多汗, 返到公司實臭死人啦!:tongue: 得唔得呢?

珊瑚宮

WENLI,

我成180lbs:-( , 你話我係唔係好應該要減呀!

尋日食咗
早餐 : 粟米片 + 脫脂奶
晚餐 : 飯半碗, 魚少半碗, 肉少半碗, 菜1碗

點解無人解答我問題呀?

一來一回返工放工加埋都要行成40 分鐘(一程單程車都有5個站o架), 仲要唔係慢慢行, 係急步行, 大大步咁行, 都有出汗, 但當然唔係好似跑步咁, 咁多汗啦! 如果咁多汗, 返到公司實臭死人啦! 得唔得呢?

珊瑚宮

今日食咗
早餐 : 粟米片 + 脫脂奶
午餐 : 吞拿魚蛋白汁三文治
晚餐 : 上海雲吞米線

大宅

cmcs,

您食既野, 開始有進步啦~~
努力

珊瑚宮

今日食咗
早餐 : 吞拿魚 + 粟米 + 低脂芝士飛碟
午餐 : 飯半碗, 肉半碗, 凍O茶少甜
晚餐 : 菜2碗, 肉1碗
(因為今晚打邊爐,所以食多咗d丸丸)

大宅

cmsm,

其實未減之前係要著大碼架, 而家減咗至可以著xs; 我而家冇再減2個月啦, 但有keep住飲食, 所以暫時都冇反彈到, 你都要努力呀, 我覺得個人既意志好緊要, 減肥果時我一想食野既時候, 我就會同自己講 : 要瘦d, 都係唔食lu; 哈哈!!都幾有效架

首頁
12345...25

尾頁

跳至