論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

係呀..叫佢企響樹睇住EE做..下一次到佢做咁..我哥時都係叫陪月教工人做野..大家一齊學架

大宅

引用:Quote:SiuBok+發表於+13-8-2+11:23+每天都

原帖由 Aidenlo 於 13-08-02 發表
根據勞工法例 每做夠7天就享有一天假期及不能以薪代假
其實點都要放佢假 爭在放邊日 唔放佢假一陣佢玩野吿我勞役佢

大宅

引用:係呀..叫佢企響樹睇住EE做..下一次到佢做咁

原帖由 moledy 於 13-08-02 發表
係呀..叫佢企響樹睇住EE做..下一次到佢做咁..我哥時都係叫陪月教工人做野..大家一齊學架 ...
我叫佢睇住EE 做 之后下次換佢再做番比EE睇 但佢每次都叫EE come again

你即刻唔敢俾自己個B佢較飛

大宅

引用:Quote:SiuBok+發表於+13-8-2+13:32+EE+係陪

原帖由 toffeecat 於 13-08-02 發表
Btw, ee餵奶換片時你想佢做咩呢?如果你想佢做你米出聲囉, 然後叫ee睇住, 佢地賺你$4000, 糸5會有主動性, 叫 ...
我唔勞氣 上黎呻下 同JM交流下 再睇下點同佢去睇醫生...

我當然唔敢奢望佢自動波 總知佢乾手淨腳 唔好古古惑惑 唔好整親我個仔同煮反煮熟佢就算

男爵府

SiuBok 發表於 13-8-2 17:44
我叫佢睇住EE 做 之后下次換佢再做番比EE睇 但佢每次都叫EE come again

你即刻唔敢俾自己個B佢較 ...

叫EE睇實佢做到岩好過佢走左先比佢自己試..咁仲衰呢...即時斗正佢呀..

男爵府

SiuBok 發表於 13-8-2 17:41
其實點都要放佢假 爭在放邊日 唔放佢假一陣佢玩野吿我勞役佢

...
唉!你強迫佢就話5得啫,依家係佢5想放,你係出糧時簽番紀錄米得囉。有好多媽咪想工人5放假幫下手工人都5肯嫁,1日半日無所謂啦。M巾果D,佢剛剛黎到無準備都好平常,我有時都無要問同事借

男爵府

SiuBok 發表於 13-8-2 17:44

你即刻唔敢俾自己個B佢較 ...
佢叫EE come again,你米NO佢叫佢再試下try her best啦。加油呀!

大宅

回覆:黎左一個禮拜 開始黎料喇

不停試底線,一開始已經錯,不要再錯,唔可以比佢話事。

男爵府

SiuBok 發表於 13-8-2 17:49
我唔勞氣 上黎呻下 同JM交流下 再睇下點同佢去睇醫生...

我當然唔敢奢望佢自動波 總知佢乾手淨腳 唔好古古 ...
呻下啦!會好D嫁,你坐緊月,5好咁操勞呀!工人係要慢慢教嫁,比多D時間佢啦。

大宅

引用:Quote:SiuBok+發表於+13-8-2+17:44+我叫佢

原帖由 moledy 於 13-08-02 發表
叫EE睇實佢做到岩好過佢走左先比佢自己試..咁仲衰呢...即時斗正佢呀..
我同佢講左EE就走架喇 無人教佢 下星期一開始佢要照顧BB EE只會係糾正佢 唔會再做主師

其他清潔係其次 bb一出廳就係first priority ... 希望佢今次get 到我既要求... 我唯有下星期一EE黎時唔訓覺 全程旁實

男爵府

Victory1 發表於 13-8-2 17:52
不停試底線,一開始已經錯,不要再錯,唔可以比佢話事。
佢試底線都無問題呀,了解下mom既expectation啫,你條底線5會因為咁而改變米得囉。

大宅

引用:Quote:SiuBok+發表於+13-8-2+17:41+其實點

唉!你強迫佢就話5得啫,依家係佢5想放,你係出糧時簽番紀錄米得囉。有好多媽咪想工人5放假幫下手工人都5肯 ...
我依家sat 有EE 都ok 可以放佢假 遲d有需要先唔放佢.., 佢啱啱黎香港 實想放假見同卿架喇 放佢假時當放自己一日透氣都好

大宅

引用:Quote:Victory1+發表於+13-8-2+17:52+不停

佢試底線都無問題呀,了解下mom既expectation啫,你條底線5會因為咁而改變米得囉。 ...
我唔介意屋企d日用品同佢share, 1百幾十買過俾佢都ok 只想佢做得開心便是 如佢真係病 我同佢飛的去睇私家都得 最好唔好日日咁試我條缐

男爵府

SiuBok 發表於 13-8-2 17:56
我同佢講左EE就走架喇 無人教佢 下星期一開始佢要照顧BB EE只會係糾正佢 唔會再做主師

其他清潔係其次 bb ...
有定心理準備講一次5得嫁,要不斷重覆提醒同改正,開頭會辛苦D,慢慢佢熟習左會好D嫁喇。

大宅

引用:Quote:SiuBok+發表於+13-8-2+17:56+我同佢

有定心理準備講一次5得嫁,要不斷重覆提醒同改正,開頭會辛苦D,慢慢佢熟習左會好D嫁喇。 ...
承你貴言 希望越來越順
我同佢都成日傾計 希望佢每次笑笑口咁唔會突然放我毒蛇喇

洋房

回覆:SiuBok 的帖子

佢擺明博炒,我之前個個都係咁!
你中招了!都係揾定新工人
你個叫咩名!
等人知下提防下!
我之前嗰個博炒工人叫MiswatX .
大家小心

男爵府

回覆:SiuBok 的帖子

咖啡僱主唔使包,如果包我比工人飲到窮,每日飲3-4杯,佢地自己會去印尼舖買,可能平d

男爵府

SiuBok 發表於 13-8-2 18:12
承你貴言 希望越來越順
我同佢都成日傾計 希望佢每次笑笑口咁唔會突然放我毒蛇喇

...
BTW,你工人幾歲?有overseas experience嗎?

別墅

佢係咪未湊過NB?所以唔識去計時間餵奶啊?

大宅

引用:咖啡僱主唔使包,如果包我比工人飲到窮,每

原帖由 yandy.yandy 於 13-08-02 發表
咖啡僱主唔使包,如果包我比工人飲到窮,每日飲3-4杯,佢地自己會去印尼舖買,可能平d

...
我一日provide 一杯俾佢做早歺時飲 一個月先買1次俾佢 都ok gei...

首頁

尾頁

跳至