自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

D殘體字睇到我好辛苦... 其實呢,我想話,小朋友唔識放回原處啫,你咁大個人你識喇嘛?! :;pppp::;pppp::;pppp:

andyman    發表於 13-8-23 13:10

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

人地唔做你生意,就話想報警?

睇右咁多回覆都話間鋪無問題,咁問題會唔會出係你說身上。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

仲有呀,人地請個店員返黎唔係服侍D無家教ge小朋友嫁... 個個拎完d野亂放,間鋪仲洗做生意ge...:;pppp::;pppp::;pppp:

男爵府

回覆:荃灣悦来商場奇x天地男職员趕客人走!

唔理你係香港人定大陸人,做家長帶小朋友出街就要好好看管着他! 人家的店舖是遊樂場嗎?要教小朋友不要亂搞人家的東西才對,搞完都要放回處,兩歲不教難道20歲才教?還是不用教?回來好好反省才上街啦!你才映衰香港人呀!

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

大家D回post好攪笑

男爵府

咦咦咦……兩年前先開刀生第一胎,甘快有孫喇?:;pppp:

大宅

我其實吾系好識睇尼篇野,因為我吾識殘體字,不過大概都估到佢想講咩既 等我搵日去尼間鋪睇下先xD

男爵府

睇完呢個post真係好火滾!

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

大家睇下!呢度就係黃埔既奇x天地!比我親眼見住b6同佢既細路好似樓主所講咁,玩完「好難」擺返原位!我都不知幾想職員話下佢地呀!唔該啲b6檢討下自己先啦!有比錢買野唔係大哂架!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

yiqiyihui 發表於 13-8-23 11:25
你六月喺第個post先話自己想生第二個bb, 咁快有孫仔嘅?

當你真係有孫仔喇,你眼中嘅\"開心地走 ...
佢呃人

子爵府

回祖家吧

熱狗媽  笑了  發表於 13-8-23 12:03

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

silly_shan 發表於 13-8-23 11:41
D殘體字睇到我好辛苦... 其實呢,我想話,小朋友唔識放回原處啫,你咁大個人你識喇嘛?! ...
所以我睇左少少無睇,睇大家回應

rosaki  哈哈哈哈哈.......笑死我了~  發表於 13-8-23 13:13

象牙宮

呢間野我成日去,ok無人咁對我

係咁多

子爵府

職員既說話簡直代表左所有土生土長香港人既心聲!
"呢度唔歡迎你地!"

只有蝗會BUY其他蝗!

珍珠宮

畀面勳章

係咪打錯兒子係孫子呀..mouth:
唔好點評我一大段野唔該 公仔點評好啦

伯爵府

回覆 ayya 的帖子

未去这間店時,已听聞这间店的男職員态度好差。不過今次亲眼見到店舖職員趕客走,平生還是第一次。話說我带两歲大的孫子去帮衬这间店,買了不少东西,我個孫子開心地走来走去,當我們還想再買的時候,突然一個爆炸頭,身形稍肥的男職員衝前喝我個孫子,“仲咩唔放番原处?快D放好!!!”我两歲大的孙子被嚇得大哭,我也被嚇呆了。發生咩事?我个孫子只是拿来看看,又没有乱扔,也没有破壞,需要如此呼喝一個还不懂事,天真无邪的两歲小孩吗?(只有你覺得係) 当时其他的人都看不過眼,有幾個大陸客仲話:“想不到香港的服務員也那麼差!”(係架, 香港D服務真係好差, 麻煩你通知你D親朋好友唔好落嚟啦, 拜託晒);我真不明白为何這间店会容許職員这样待客,唔俾客人掂佢D物品,掂咗仲要摆回原处,咁请这些職員来做什麼?職員不用整理物品,只是负责指点客人做。(係係係, 任你玩完就人地執你個仔D手尾囉......)
要小孩把物品放回原处,对小孩来说是很困難的,(你果個係咁, 見好多小朋友好有手尾) 有孩子的家長便會知道得很清楚。我相信这间店想招揽的客人应大部分是小孩,这样待客的手法,最终只会无人光顾。我当时同个男职员讲:“你點可以咁大聲呼喝客人架?咁样会嚇親个细路架。”佢不但无悔意,仲大声駡:“ 你地走!呢度唔歡迎你們!即刻走!”
我真是嬲到震,手上拿着一大袋刚帮衬這间店买的玩具,(唔好以為花少少錢就要VIP式對待, 呢度係香港) 懐裡抱着被佢嚇到還在哭的孫子,真是想报警了。(唔該唔好浪費我地香港警力) 如此恶劣的行為,请问可以去哪裡投訴?简直影衰香港人 (咁你有反省自己嗎??)呢间店做咩宣傳都无用,有咁嘅職員帮佢倒米,真是悲哀!!

loching    發表於 13-8-23 14:51
Minor    發表於 13-8-23 14:40
taylortse    發表於 13-8-23 13:50
sasa0208    發表於 13-8-23 13:15
benbenchow  同意....  發表於 13-8-23 12:32
八婆仔@  你回應得太好了.....  發表於 13-8-23 11:53

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

不知所謂!你諗住開post有人幫你?
冇喎!sorry.

自己小朋友睇完玩具,唔放好.人地叫你放好,仲係度鬧.自己冇手尾仲係話人.
最攪笑係話(我睇完執咁你做乜?)-->香港清道夫唔係要多謝你地亂抛垃圾,同隨地便溺?唔係香港清道夫失業啦! 真係謬論.

子爵府

一見到D B6 ,一見到殘體字就抆!!
我去CY CLUB果度睇公屋D資訊,
有唔少都係B6人!!! 真係由心底燥左出黎!!

仲要我份工日日對住好多綜援人士,90%都係B6人!!!!!!

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:OH~~~可能佢地只歡迎香港人

原帖由 iamlonelypig 於 13-08-23 發表

OH~~~

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

伯爵府

引用:咦咦咦……兩年前先開刀生第一胎,甘快有孫

原帖由 namibb 於 13-08-23 發表
咦咦咦……兩年前先開刀生第一胎,甘快有孫喇?
諗諗下.. 都唔一定講大話
會唔會係果d後生大陸女人嫁落嚟俾個香港阿伯.. 阿伯都仔大女大.. 所以D孫仔同自己D仔女一樣age? 純粹推測..

Minor    發表於 13-8-23 14:41

首頁
12345...11

尾頁

跳至