自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

私家

不是睇急症

侯爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

引用:睇私家,無生命危險做乜去急症

原帖由 mini_yan 於 13-08-23 發表
睇私家,無生命危險做乜去急症
mouth:mouth:

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:需要去急症室嗎?可否給些意見

睇私家

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

睇私家啦, 唔係諗住出年二月先睇政府專科嘛?

子爵府

私家啦....d 急証位留返俾真係有需要的人用好d.........
去到急証你又要呆等數小時.......

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

睇私家

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

回覆:ahmaymay 的帖子

去急症室都幫唔到幾多,最多幫你仔仔插尿喉放尿,等佢舒服一陣,最後都係要繼續等專科個期

今晚又OT!!!!

大宅

我估樓主係想經急症入院睇下有無得排快隊不駛等到出年2月先有得見專科醫生,因為最終可能要做手術,睇私家去私院財政上未必支持到。
其實上次睇醫生排專科時有無宜家的情況?如果宜家嚴重過上次,不如睇多次門診先,叫醫生寫過封轉介信睇下有無得早d睇專科!同時間問下醫生知不知如果真係睇私家大概幾錢!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你之前睇醫生,醫生點講?

咁去睇急症,睇怕等4,5小時,再打發你走.

點解唔睇私+醫生

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章

Go to see dr is ok! Emergency can\'t help u la

侯爵府

好媽媽勳章

引用:7歲男,近幾個月開始小便難去,因為出口太

原帖由 ahmaymay 於 13-08-23 發表
7歲男,近幾個月開始小便難去,因為出口太細,最近要用手壓下鬆下才出小便,如果唔係就滴滴下咁去,用2-3分 ...
如果情況已持續幾個月,點解唔帶阿仔睇私家醫生呀?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

睇私家先

侯爵府

快啲睇私家,睇政府有排等

伯爵府

嘩,仲唔同佢睇私家醫生?

水晶宮

睇私家

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:7歲男,近幾個月開始小便難去,因為出口太

原帖由 ahmaymay 於 13-08-23 發表
7歲男,近幾個月開始小便難去,因為出口太細,最近要用手壓下鬆下才出小便,如果唔係就滴滴下咁去,用2-3分 ...
如果係尿道炎,睇普通私家e生200元搞掂,快靚正,急症都要100元+等近3-5粒鐘。如果係要割包皮之類,急症都係refer你去專科排期,唔會比你打尖插隊,唔會即刻同你割,你話排到2月,咁既然已排期,你都係等下啦。等唔切就去私家吧。

男爵府

畀面勳章

睇私家好d

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

會否包皮過長引致去尿慢??睇左診所未??去政府急政都睇吾出原因,要排期先有兒童專科。我仔幾個月前去小便痛,立即睇診所同加埋錢做埋化驗,叫診所醫生寫埋信比我,我去政府排都要等2~3個月多。我等吾到甘內,最後去睇中醫。好番好內先等到政府期,都照睇,佢會check包皮係咪過長。但因為我仔都好番好內,只留備份儲電腦。

男爵府

期照排,但去私家睇睇

首頁

尾頁

跳至