母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 種種原因 令我想放棄餵人奶........

add oil la!
I didn't use baby sling ar, I only used a big towel to cover it, and I'm also "gowhere,feedwhere". so don't worry, mama milk is the best for baby !!!

大宅

唔洗理人既目光! 餵母乳比自己bb 係一件幾咁溫馨, 幾咁偉大既事, 有返咁上下成熟既人都應該知!!! 係外國, 好似我係夏威夷一個博物館, 果度係一個旅遊點, 一個外國人媽媽, 就坐係個展覽館拉起件衫就餵, 周圍d人行來行去, 佢都唔覺咩咁核突! 反而我見到呢位媽媽, 好欣賞佢~ 雖然我都唔敢學似佢咁勇, 但取個平均點, 香港周街都係人, 好難找到個完全無人的地方, 照餵囉, 理佢咁多! 個bb係你既, 又唔犯法, 而家全面禁煙d衰人都照食, 先睇唔起佢地!

大宅

JefPriJer 寫道:
收到你的PM.

如果出街餵奶ga話,我有多一些建議,可以係運動埸的更衣室,我試過係馬鞍山公園果個室內運動埸的更衣室和顯徑公園果個網球場更衣室餵奶,我覺得ok,起碼地方都大D,大過果D所謂ga餵奶房.

係喎, 好主意

我都覺得通常餵奶房好小 :-(
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊