跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Re: 天水圍邊間幼稚園好?

祝福大家 寫道:
咁又係 點解唔叫D 小朋友睇圖書 or 玩玩具呢 ?-(

你唔覺就算過度活躍症的小朋友都可以"好專注"地看tv咩?
睇video, 個個小朋友坐定定, 眼定定, d老師咪唔駛理佢地, 可以專心做自己野嘛

別墅

calamus,

會唔會係班主任請假or有事不上課?
代課老師不清楚進度, 就不會教授, 通常只看顧孩子 ,讓他們看書或TV!
一次半次可接受,經常性當然有問題!

你侄仔轉校, 該不只這個原因吧?

大宅

我本來幫個女下學期轉天樂全日
(小女本身在肖珍讀k2,冇全日班)
留位費都比

複式洋房

激活也有呀,我問過校長呢!

[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lilypie.com/pic/061009/czmP.jpg[/img][img noborder]http://b1.lilypie.com/2HeVp8.png[/img][/link]

大宅

咁俊宏軒雅麗斯好唔好呀?我參觀過,d老師對小朋友都好有愛心,耐性喎~~
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-02-15/oscar_fung.html

民房

校長差 , 主任更差 , 當然面對家長 , 都會有笑容(因為你們是老闆o麻) , 但一樣同屬一所無良幼稚園 , 因為制度一樣 , 對老師一樣的剝削 , 一樣的欺壓 , 一樣的要帶錢返工 , 但老師對小朋友則不會怎樣 , 因為小朋友是可愛的 , 當然耐心亦都是真的 .
如你想知怎樣無良 , 可看看一個post為屯門區一所無良幼稚園便知曉 , 絶對所言實屬 !! :

民房

如果選擇國際班,可以考慮德怡,上學年小學派位是理想:

聖保祿   2個;
聖瑪利   2個;
聖心    1個;
蔡繼有   1個;
保玄    4個;

況且功課較英藝,元郎萊茵及屯門新一代(剛合併奧斯卡)輕鬆,在新界西北區來說能考到十大小學中的兩間是不俗.

子爵府

蝦蝦 寫道:
各位媽咪好呀

我都係報左幼聯喳, 本身住天盛, 但舊年報左名都冇叫面試, 唔知得唔得呢.

我都想知天主教聖葉理諾好唔好, 好似好少人講咁既

都有媽咪講過, 可以諗下仁濟

我本身住天盛, 都打算報幼聯, 但你上年已報咗, 咁我而家先報係咪太遲 ? 因我想同囝囝報幼兒班

民房

天樂好好呀,我有個朋友個女女都讀緊,新入學,好快適應,課程ok啦,不過現在才低班,老師好好,有愛心,我朋友都話幾滿意!

複式洋房

我有朋友個仔讀天樂幼稚園,他們對天樂幼稚園的評價很高!小朋友學到好多嘢喎,學校有搞很多活動,都很滿意呀! ?-(
據我所知,天樂幼稚園都是非牟利辦學的,有外藉英語和普通話老師,不錯喎!

複式洋房

聽講天樂幼稚園有好多學生升讀天水圍天主教小學的,這小學不錯

公爵府

我諗唔遲既, 幼聯都未打比我收唔收, 好多媽咪話應該位就唔係問題, 我都係報今年幼兒班呀, 有機會做同學仔喎

你去問下囉, 佢 website 都係寫 1 歲半可以報名, 係我早左o者

[quote]
KATRINE 寫道:
我本身住天盛, 都打算報幼聯, 但你上年已報
[/url]

伯爵府

天樂幼稚園

好似幾好

大宅

蝦蝦,

我今日收到xxx學前服務聯會有關幼聯的問題,原來近2年都接到好幾complaint,同埋間學校的委員會都好多問題,如果可以的話我suggest你們報天悅東華三院崇德社(天悅综合大樓1/f)or 頌富综合大樓1/f的宣道會幼兒學校,因為
第一依間學校真的好差,第二如果要找全日幼兒學校真的要找幾間有分校的,最主要是行政及management的問題,因為自己是過來人嗎,如果不是真的好煩
我最愛的BOWIE 仔2004/3/7 2.73kg (早產b)2006/12  30lbs 92cm

公爵府

thanks ~ anhemama,

我都有睇到你講呢間學校既問題, 死啦, 聽你咁講, 真係有 d 擔心添.

因我想自己湊, 放低個囝, 就要趕返工, 所以要揀天盛囉, 天悅太遠喇, 我都要諗諗你既意見喇
[/url]

複式洋房

anhemama,
我最近識

複式洋房

蝦蝦,
我都係咁諗 這一間學校近我又近西鐵, 一送到學校就可以立刻跑上西鐵返工. 其他學校太遠啦. 唔方便我.
蝦蝦 寫道:
因我想自己湊, 放低個囝, 就要趕返工, 所以要揀天盛囉, 天悅太遠喇, 我都要諗諗你既意見喇

大宅

我唔係想係度點火,而係我依幾日我問咗好幾間政府部門同機構所以先同你們講,希望你們唔好介意
我最愛的BOWIE 仔2004/3/7 2.73kg (早產b)2006/12  30lbs 92cm

伯爵府

天水圍好似好少全日學校,好煩惱............都唔知簡邊間好 :-(

複式洋房

sorry 啊 , 我唔係咁既意思. 我唔係話妳點火, 妳千萬唔好誤會啊 我好多謝妳資料就真. 不過, 我就真係聽見過個媽咪話無乜野...
anyway, 希望安壑盡快搵到一間適合既學校, 讀得開開心心

首頁
12345...6

尾頁

跳至