嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:睇過佢一次,我諗我一世都唔會再睇佢!之前

原帖由 Puppet8 於 13-09-14 發表
睇過佢一次,我諗我一世都唔會再睇佢!
之前我仔(1歲)有濕疹睇趙醫生,話我唔俾類固醇阿仔搽會害死我個仔。 ...
聽到都心痛!

男爵府

吾明點解你仲睇佢

男爵府

引用:Quote:原帖由+Puppet8+於+13-09-14+發表睇

原帖由 Jo3 於 13-09-15 發表
我都帶阿仔睇過濕疹,個個西醫都係開類固醇,我有心理準備。佢嗰支advantun cream係較強少少的類固醇藥膏, ...
佢一開始就開advantan cream,我幫阿仔搽完我隻手指D皮又鞋又硬,個趙醫生仲話特登開呢隻俾阿仔搽面,話好D喎。我自己試過覺得真係唔岩BB用,或者唔夾我個仔。
佢講野俾我感覺有D串串貢,有料到講得岩我又唔介意,但係用左佢D藥有問題,一句叫我自己去睇皮膚科就算...對佢有D失望!

大宅

回覆:Jo3 的帖子

我都唔否定佢既医術,或者夾到我女,但係姑娘親口同我講趙医生係返十點既,我試過約到九點十五分,個姑娘會叫你去食早餐先,無咁快有得睇
我成日都話,真係揸住條頸去睇佢,鬼叫佢睇得好阿女,依家好啦,佢幫我決定以後唔駛再睇佢

禁止訪問

男爵府

回覆:不愉快經歷 - 趙長成醫生

我都有睇dr.趙!不過!
其實都想轉醫生!
大家有沒有其他好醫生介紹!::

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

回覆:不愉快經歷 - 趙長成醫生

會不會每日已經好多病人,而樓主個女醫院覺得無問題可以出院,但又再去睇佢,令到少一個更有需要的病人可以睇醫生,所以佢先問做咩黎睇??

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

之前我仔(1歲)有濕疹睇趙醫生,話我唔俾類固醇阿仔搽會害死我個仔。 ...
唔好意思,我想問濕疹同方包有咩關係??食物敏感??

伯爵府

回覆:天使仔 的帖子

你不如睇佢隔離葉醫生好過

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

男爵府

tc001039 發表於 13-9-20 21:03
唔好意思,我想問濕疹同方包有咩關係??食物敏感??

我仔對小麥敏感,一食面飽就發到癲左,再加上街買的面飽好多添加劑

複式洋房

佐敦附近好既兒科醫生仲有余則文(真係超NICE & 斷症勁!, 我朋友個囝有次病得好重, 余醫生仲親自揸車送藥到佢樓下, 有父母心既醫生好難得)
李卓漢都唔錯, 值得推介!
囝囡病左, 真係好令人擔心, 搵啱好既兒科醫生好重要~~

複式洋房

回覆:Puppet8 的帖子

之前睇開另外一個兒科因為放長假關係,又想帶囡囡去覆診(氣管炎同中耳炎),同事介紹我睇趙長城,話佢好細心同詳細。見完趙醫生後,又唔覺得係,當時以為自己多心。睇完呢個post 之後,覺得可能趙醫生認為我囡囡唔係睇開佢,所以趙醫生都好快診証完。佢話囡囡氣管弱,開咗隻"青蛙丸\"俾囡囡食話保護氣管,但隻薬嘅輔作用係會令人情緒忟憎。都唔知食唔食!

大宅

回覆:ylshek 的帖子

青蛙藥我囡都有食,但我只係佢開始有感冒先食,我囡食左又無咩嘢

男爵府

睇過1次, 以後唔睇.

大宅

畀面勳章

我3年前在此分享過看這醫生的不快經歷,點知比其他fans話,終於見到有相同感覺的人了!

大宅

選擇權在你手,不用動氣。

大宅

我之前睇某個醫生斷錯症開錯藥比我一當時4個月大女女,之後比我去醫務局投訴!
所以BB睇醫生都要好小心!

首頁

尾頁

跳至