自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

引用:如果我係二哥,唔會嬲。如果我係二嫂,一定

原帖由 babybear 於 13-09-24 發表
如果我係二哥,唔會嬲。如果我係二嫂,一定會嬲
你講中左,而家係二嫂嬲

男爵府

引用:如果我係二哥,唔會嬲。如果我係二嫂,一定

原帖由 babybear 於 13-09-24 發表

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆 BOLOOIL 的帖子

有乜所謂呀,坐主家席要做布景板,好煩架

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

唔會. 爸爸好俾面果個鄉親

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

babybear 發表於 13-9-24 15:50
我試過叔仔結婚,99分開咗我地2公婆坐,我堅唔開心,唔係因為無得坐主家席,係無理由分開我地坐

珍珠宮

家主席係親人先坐得架~ 比著我會介意,唔係小氣,而係得唔到應有既尊重~

果時大伯結婚,我同c6(當時係bf)已經拍左好多年拖,初時劃位都係主家席,就黎坐好晒,62先喺第2張枱拉左個人黎,話係佢d生意朋友,仲同c6講要我調去第2張枱~
d姨媽姑姐聽到走黎鬧,冇可能比個3唔識7既人坐埋黎,要自己新抱一個人坐第2枱:;pppp::;pppp:

子爵府

唔會!

珍珠宮

引用:家主席係親人先坐得架~+比著我會介意,唔係

原帖由 小歪仔 於 13-09-24 發表
家主席係親人先坐得架~ 比著我會介意,唔係小氣,而係得唔到應有既尊重~

果時大伯結婚,我同c6(當時係bf) ...
下?!你當時未入門喎,又冇得好介意,始終你未係一家人

leungfunb    發表於 13-9-24 16:45

琥珀宮

引用:話說細妹結婚.爸,媽,大哥,二哥,三哥,都會坐

原帖由 BOLOOIL 於 13-09-24 發表
話說細妹結婚.爸,媽,大哥,二哥,三哥,都會坐主家席,加埋老婆仔女岩岩一圍枱.
點知爸爸(老爺)叫咗個鄉親坐主 ...
如果之後係好快同好容易搵到位自己一家坐,就一定唔會介意!

男爵府

畀面勳章

回覆 babybear 的帖子

妳好叻...二嫂當然唔開心,但二哥都好唔開心,.
但當晚最嬲係亞媽(奶奶),原本開開心心大家可以坐埋一齊.點知亞爸(老爺)叫咗2位鄉親坐落嚟.
當時大家都O晒咀.

珍珠宮

引用:Quote:babybear+發表於+13-9-24+15:50+如果

原帖由 stepchk 於 13-09-24 發表
我試過叔仔結婚,99分開咗我地2公婆坐,我堅唔開心,唔係因為無得坐主家席,係無理由分開我地坐 ...
分開緊係唔得啦!

禁止訪問

BK Milk勳章

珍珠宮

熱血金章

引用:話說細妹結婚.爸,媽,大哥,二哥,三哥,都會坐

原帖由 BOLOOIL 於 13-09-24 發表
話說細妹結婚.爸,媽,大哥,二哥,三哥,都會坐主家席,加埋老婆仔女岩岩一圍枱.
有乜好嬲,坐邊都一樣啦.
最緊要個妹嫁得好啫.
我地多數係兄弟姊妺, 要嚟seep枱,盡量開少幾枱酒席.

我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

BOLOOIL 發表於 13-9-24 15:39
老實講,如果你爸爸真係叫左個朋友坐主家,一家人都無謂計咁多,二哥坐第二圍好正路喎

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+小歪仔+於+13-09-24+發表家主

原帖由 PinPin 於 13-09-24 發表
呢d jm 好攪笑,自己未入門都未係人地一家人,人地唔比佢坐主家席有咩權介意!

琥珀宮

引用:Quote:babybear+發表於+13-9-24+15:50+如果

原帖由 stepchk 於 13-09-24 發表
我試過叔仔結婚,99分開咗我地2公婆坐,我堅唔開心,唔係因為無得坐主家席,係無理由分開我地坐 ...
你老公應堅持同你一齊坐開,嬲老公先啱!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:如果係你,你會唔會嬲

我叔仔擺酒,我地(新朗家姐、呀哥等全部家人)都冇得坐主家席!全家幅都茅一張!貢我地自不然都唔會去敬酒!送客!飲完就鬆人!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

BOLOOIL 發表於 13-9-24 15:57
回覆 babybear 的帖子

妳好叻...二嫂當然唔開心,但二都好唔開心,.
我會覺得嬲既人好小氣,除非你爸爸有心玩野。

我結婚個時,我舅父話要坐主家,
佢講既主家唔係女家既主家,
而係有新郎新娘個圍主家!!!(即係男家個圍)
我媽同佢解釋,佢都生氣話做乜佢唔係坐主家個圍,
後來我地乾脆擺左六圍紅桌布,
六圍男女家親戚全部都係主家(不過我同老公當然同6299坐),
廢事比人話

珍珠宮

PinPin 發表於 13-9-24 15:57
我係介意62要我一個人調去第2度~
而且我地拍左好多年,已經係一家人咁,你見d姨媽姑姐鬧62唔啱,就知佢地都當我係一家人啦~
(當然我梗係喜怒不容於色,免得得罪佢老人家)

水晶宮

sure no problem la
I will so happy tim
hahahahahha

首頁
12345...7

尾頁

跳至