在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: ∼將軍澳 mama 閒談室∼

大家好!我都係將軍澳媽咪, 有一個16個月大既囝囝, 家住維景, 希望能與大家交流一下育兒心意、減價情報......

大宅

HI gogobaby

您好! 請問維景是否於調景領站?? 咁您 "maketing" (買餸) 會去邊處??

別墅

hi all,

我個月就會轉做全職mama喇, 我家住坑口煜明苑, 有一個六歲囝囝今年讀一年級, 我平時都有去o下圖書館幫囝囝借書以及編織.

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

hi,大家好!!
我住調景嶺區,我囡囡8歲!
Yes! 維景是在調景嶺站
如果買餸的話,在彩X苑商場入面街市

大宅

hI Ru_663th

您好, 彩xx買餱貴唔貴?! 您有冇去過富康新開蔬菜店, 好似叶祥興, 嘩, 勁平!! 4元2斤油墨才, 10元3磅沙糖吉!! 好開心, 買到好豪5使100元, 我係一個貪平C9 !

大宅

大頭玲:
我要湊仔,個仔2.8year old,都幾唔得閑.

大宅

HI BARRYALICE

HI HI! 衣加織緊D MUG?!! 我織衫好論盡!!

大宅

NINICMAN

2.8 YEAR OLD 仔有冇返學??!! 有返學, 您咪上黎CHAT下LOR!

大宅

大頭玲 :
唔係呀馬,我啱啱都係買油墨菜,要$5斤(將軍澳廣場)

大宅

大頭玲"

有呀!佢返學(全日)要6.00pm先放學,你呢!有無小朋友,幾大呀,都要跟你買下餸,咁平

別墅

大頭玲,

您好!維景係調景領站。我平時會到彩明苑街市, 不過價錢貴兼無好野買 。如果想打邊爐一定要到觀塘街市先得!

富康新開蔬菜店係邊樹?

別墅

編織媽咪(barryalice)
您好!

最近囝囝功課忙唔忙呀?好快又新年你可以休息下呢!

大宅

NICNICMAN

其實我d數口好C, 會考數學肥老TIM, 跟我買餸, 您諗過!

大宅

NICNICMAN

亞仔7歲, 返下午一年班, 所以衣加可以上綱, 如果5係, 佢會搞住晒!!

GOGOBABY
新菜檔係富康外面架, 裕記旁邊, 面對尚德村, 開左冇耐, 得閒落去逛下! 各位, 5好誤會, 間舖我冇份架!

別墅

hi 大頭玲,

+ o下就鉤緊豬腸頸巾 & 蛋糕 以及織頸巾。

別墅

hi gogOBABY,

囝囝功課已上軌道了, 可以話係無之前咁忙, 而且下星期就下學期開始了, 相反新年反而會再忙d~~因為過完年又要預備第二次考試了 :wink:

別墅

大頭玲

阿仔讀邊間小學o架, 嘜將軍澳d小學有下午校, 不是全日制麻

別墅

thanks大頭玲

尚德村對我來講比較遠架

大頭玲 寫道:
NICNICMAN

亞仔7歲, 返下午一年班, 所以衣加可以上綱, 如果5係, 佢會搞住晒!!

GOGOBABY
新菜檔係富康外面架, 裕記旁邊, 面對尚德村, 開左冇耐, 得閒落去逛下! 各位, 5好誤會, 間舖我冇份架!

侯爵府

大頭玲 寫道:
MAYKEN1612

冇辦法啦, 囡囡大D, 您咪玩多D補數!

一定要啦.....

大宅

barryalice

亞仔唔係tko讀, 係呀, 而家冇mug上下午學校, 佢係太子道協和小學返學! :lol:

首頁

尾頁

跳至