自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:呢排咁多失踪會唔會親自接送讀緊中學的子女返學放學?

我女放學有同學陪坐地鐵,但唔同站出,所以會係站接佢行返屋企,都巧擔心

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:sabun 的帖子

完全冇諗過中學生會失踪,除非自己唔想返屋企

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 sabun 的帖子

呀仔中四一定唔比接…呀女小六叫我聽日開始接返學放學,佢自己都好驚

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

一定會!希望有D家庭,可以守望相助,如住附近,幚下手接放學!好似日本人咁!

伯爵府

引用:中學仲要接送+咁大個人仲會跟人走左去咩?係

原帖由 小黑咪 於 13-10-07 發表
中學仲要接送 咁大個人仲會跟人走左去咩?係時候要放手啦.
唔係,係怕用刀嚇佢地,迫佢地跟佢走!!佢地真係未必識處理,大人都未必識!

伯爵府

引用:中學仲要接送+咁大個人仲會跟人走左去咩?係

原帖由 小黑咪 於 13-10-07 發表
中學仲要接送 咁大個人仲會跟人走左去咩?係時候要放手啦.
唔係,係怕用刀嚇佢地,迫佢地跟佢走!!佢地真係未必識處理,大人都未必識!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+小黑咪+於+13-10-07+發表中學

原帖由 Shirleyng428 於 13-10-07 發表

...
情願比人笑。

公爵府

好彩兩個仔同一學校讀,放學一齊接

侯爵府

我果個係仔而且仲細,但係都好明白你地既感受,呢排我會支持接送,因為真係太令人膽心喇!

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Shirleyng428+於+13-10-07+發

原帖由 kc_01k 於 13-10-07 發表
情願比人笑。
係,我會解釋比佢地聽,比新聞佢地睇,如果佢地唔想,最多同佢地有段距離,衰質我個囝兩歲,但將心比己,絕對明白大家心情,因為自己囝囡,真係唔想終生抱憾,真係好驚!!!

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

無...要返工

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

平時唔接開, 個小朋友會唔會覺得冇面架? 我記得我一升上中學就唔鍾意阿媽接放學了.
.........................................

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

中學都接好樣衰, 唔驚咁多啦

複式洋房

我D小孩還細,需由工人姐姐帶上學,但現在有迷煙或其他攻擊之下,大人都會出事,我們又要工作不能每天都一起帶,真的令人擔心同不安。
其實有無D學校會每天安排老師在除了校門部崗外,前後段路都安排老師巡下(上/下課),不論幼稚園,小學或中學。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

會呀~ 如果有仔女... 唔係大唔大個問題~~

伯爵府

奇真作為家長既有邊個會唔膽心, 但呀女只係比我同佢去到學校附近的MTR站, 仲唔比我出閘, 不過都好放心, 因為佢每日都約埋d同學一齊行返學校, 放學就同埋d同學坐MTR, 唯有叫佢放學時打電話報到咯

珍珠宮

每天我親自送兩位小朋友返學

放學點到點搭校巴返屋企,過程都非常安全

有時得閒就自己接放學

我兩位小朋友學校,在放學校巴安排上都十分之好!校園亦自成一角,不容易有陌生人進出,校巴公司亦都非常交帶,所以我好放心。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

其實真係好擔心!

公爵府

剛喺個仔手機安裝咗個追蹤裝置,試過好似幾好,試多兩日睇下得唔得先,你地用邊個Apps架?

男爵府

好媽媽勳章

oscarmama 發表於 13-10-7 15:40
吾係跟人走。隔離版有jm講得啱,係用迷煙。係真有其事。我媽個街坊,老人家,俾人迷咗去銀行攞晒幾十萬,個 ...

我亞公試過,在廣州...比人用迷煙迷左後,返屋企攞曬D錢比人..
PS, 我亞公本身係好鍾意錢,對錢好敏感都迷左

首頁

尾頁

跳至